3 παιδικές παραστάσεις και οι ήρωες που αξίζει να γνωρίσετε

Η Λέτι, ο Τρυγαίος και οι Πράκτορες του πλανήτη ανεβαίνουν στο θεατρικό σανίδι. Ποιοι είναι και πού θα τους συναντήσετε;

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι

"Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι"

Ένα ακόμα προοδευτικό και επίκαιρο έργο του Μάικ Κένι ανεβαίνει στη σκηνή, σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα, για να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στο ρατσισμό, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη φύση, με τρόπο συγκινητικό και διασκεδαστικό, σε σκηνοθεσία του σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά. Στο Λονδίνο του 1944, που βομβαρδίζεται η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο. Σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική…  χήνα! Πρωταγωνιστεί η τραγουδίστρια/ηθοποιός Ίντρα Κέιν την οποία συνοδεύει ζωντανά το γκρουπ String Demons (Κάππα, από 23/10).

Ειρήνη

"Ειρήνη"

Για θεατές ηλικίας από 5 ετών διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Βασίλης Μαυρογεωργίου την κωμωδία του Αριστοφάνη, στήνοντας μια ευφάνταστη παράσταση-παιχνίδι που αναδεικνύει την ομορφιά της ελευθερίας, την ομαδικότητα, το σεβασμό στο συνάνθρωπο και τη φύση. Η περιπέτεια του Τρυγαίου, που καβάλα σε ένα σκαθάρι ανεβαίνει στον Όλυμπο για να ελευθερώσει τη σκλαβωμένη Ειρήνη, γίνεται αφορμή για μια ξεκαρδιστική παράσταση με ζωντανή μουσική, τραγούδια, χορό, σε μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους του σκηνοθέτη. Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Νίκος Μαρνάς, Μαριλένα Μόσχου, Ελευθερία Παγκάλου, Δήμητρα Σταύρου, Νίκος Στεργιώτης. Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Φουντούκος  (Θέατρο Τέχνης, από 23/10).

Πράκτορες του Πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών

"Πράκτορες του πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών"

Η βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων της Ελένης Ανδρεάδη μετατρέπεται σε παράσταση που μιλάει για την κλιματική κρίση και τη ρύπανση των θαλασσών μέσα από τις περιπέτειες μιας ομάδας πρακτόρων που αντιμετωπίζουν οικολογικές καταστροφές. Το κείμενο υπογράφει η συγγραφέας μαζί με τους Παύλο Μητσόπουλο και Άγγελο Κλωνάρη, σε σκηνοθεσία του τελευταίου. Η σκηνοθεσία της παράστασης βασίζεται σε μεγάλο μέρος της στη διάδραση των ηθοποιών με animation που προέρχονται από την εξαιρετική εικονογράφηση των βιβλίων που σχεδίασε ο Στέφανος Κολτσιδόπουλος. Παράλληλα ακούγονται πολλά πρωτότυπα τραγούδια και μουσικές που θα παρασύρουν και θα ξεσηκώσουν τους μικρούς θεατές. Μια αεικίνητη ομάδα νέων ηθοποιών ηλεκτρίζει τη σκηνή με τη δημιουργικότητά, το κέφι και την άμεση επικοινωνία της με την πλατεία. Το έργο είναι κατάλληλο για παιδιά 4-12 ετών(Νήπια έως ΣΤ’ Δημοτικού.(Βέμπο, από 23/10).

Περισσότερες πληροφορίες

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Η παράσταση που την προηγούμενη σεζόν είδαν περισσότεροι από 40.000 θεατές, συνεχίζεται ανανεωμένη ανεβάζοντας στη σκηνή το πιο πρόσφατο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Μάικ Κένι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θέατρο, χορός, τραγούδι, αλλά και θέατρο σκιών, όλα συνυπάρχουν αρμονικά στο γεμάτο ελπίδα αντιπολεμικό έργο που τονίζει την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία. Στο Λονδίνο του 1944, που βομβαρδίζεται, η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα και ένα γράμμα στο χέρι, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο για να την στείλουν σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική… χήνα!

Πράκτορες του Πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 90 '

Μουσικοθεατρική διασκευή ενός επεισοδίου από τη βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων της Ελ. Ανδρεάδη για την κλιματική κρίση και τη ρύπανση των θαλασσών, όπου οι ηθοποιοί αλληλεπιδρούν με animation.

Ειρήνη

  • Κωμωδία

Παράσταση-παιχνίδι με χορό, τραγούδια και ζωντανή μουσική πάνω στο αντιπολεμικό έργο που αναδεικνύει την ομαδικότητα, την ομόνοια, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και τη σχέση μας με τη φύση.

Βέμπο

Καρόλου 18

Κάππα

Κυψέλης 2

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.