Πώς τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον;

Ο DOMa διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά τα εργαστήρια αρχιτεκτονικής για παιδιά DOMakids.

Παιδί αρχιτεκτονική

Πώς ένα χαρτόκουτο μεταμορφώνεται με τα χέρια και τη φαντασία μας σε στέγη; Ο τοίχος αποτελεί εμπόδιο ή απαραίτητο όριο; Ποιες διαφορετικές οπτικές έχουμε παρατηρώντας μέσα από ένα άνοιγμα; Πού θα θέλαμε να μας μεταφέρει μία σκάλα; Πόσο εύκολο είναι να βγούμε από τον πιο σύνθετο δρόμο της ιστορίας, τον λαβύρινθο; Τι παρατηρούμε στην πλατεία της γειτονιάς; 

Ο DOMa διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το DOMakids, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Βασισμένο σε πρωταρχικές αρχιτεκτονικές έννοιες, και μέσω αυτοτελών εργαστηρίων με συγκεκριμένες θεματικές, το DOMakids ενθαρρύνει τα παιδιά να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον.

Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική έκθεση σε ερεθίσματα και πληροφορία, το DOMakids προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν, να κατανοήσουν και να σχηματίσουν τις δικές τους ιδέες. Συστήνοντας την αρχιτεκτονική ως δημιουργικό και σημαντικό μέρος της ζωής τους, αλλά και ως μέσο επαφής με την ιστορία των τόπων και των ανθρώπων, την τέχνη και τον πολιτισμό, το DOMakids αναπτύσσει την αντιληπτική ικανότητα των παιδιών εκεί όπου ζουν καθημερινά: στους χώρους μάθησης, άθλησης και ψυχαγωγίας, στους δρόμους, στις πλατείες, στο σχολείο και στο σπίτι.

Τα εργαστήρια φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πολυκατοικία Καλλιγά (1956) του Κωνσταντίνου Καψαμπέλη, στο κέντρο της Αθήνας (Ακαδημίας 8 & Κανάρη) - μία ευγενική παραχώρηση της εταιρείας Επίκυκλος. Το πρώτο εργαστήριο με θεματική "Στέγη" πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή, 22 και 23 Οκτωβρίου (10.30 π.μ-12.00 μ.μ & 12.30 μ.μ-2 μ.μ). Κλείστε θέση εδώ.

Ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, από το 2005, ως διεθνής επιθεώρηση σύγχρονης αρχιτεκτονικής, εξελίχθηκε σε σημαντικό αρχιτεκτονικό θεσμό της χώρας και από το 2020, ως DOMa, διατηρεί την ίδια επιμελητική ομάδα και ιδιοκτησία και μέσω μίας διευρυμένης δραστηριότητας, η οποία συμπεριλαμβάνει εκδόσεις, βραβεία, εκπαίδευση, εκθέσεις και διαγωνισμούς, καταγράφει, ενθαρρύνει, προβάλλει και στοχεύει, τελικά, στη δημιουργία σύγχρονης αρχιτεκτονικής, από την Ελλάδα στον κόσμο. Ο DOMa στοχεύει στον συνεχή διάλογο ανάμεσα στην Ελληνική και διεθνή αρχιτεκτονική πραγματικότητα, αποσκοπώντας στην ουσιαστική ενημέρωση και εκπαίδευση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων, αλλά και του ευρύτερα ενδιαφερόμενου κοινού. 

https://www.doma.archi/ | info@doma.archi | Τηλ: 2106085470 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Γνωρίζουμε από κοντά τον Isaac Palmiola στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις οποίες θα παραστεί ο δημιουργός της σειράς Λέσχη Μυστηρίου "Σέργουφ Χολμς".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/03/2024

"Πες το ψέματα…": Η ομάδα ContraTiempo μας συστήνει όλους τους ήρωες που θα συναντήσουμε στο Κάστρο του Ψεύδους

Η ευφάνταστη μουσικοθεατρική ιστορία θεάτρου για παιδιά που υμνεί την αλήθεια, μετακόμισε σε νέο θέατρο και οι ερμηνευτές της παράστασης μάς γράφουν για τους ήρωές τους.

Πότε κατεβαίνουν η "Συμμορία του Μεσονυκτίου" και το "Φάντασμα του Κάντερβιλ";

Οι δυο πολύ επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές για παιδιά,σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη ολοκληρώνουν τον κύκλο παραστάσεων τους.

"Μύθοι και Ήρωες": Νέα χιουμοριστική σειρά παιδικών βιβλίων εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία

Κεντρικοί ήρωες είναι ο Μίνος ο Μινώταυρος και ο Άτλαντας, δυο αταίριαστοι, αν και αχώριστοι, φίλοι που ζουν στη σκιά του Ολύμπου.

Χλόη Μάντζαρη: "Το παιδικό θέατρο είναι το καλό θέατρο"

Η συγγραφέας και σκηνοθέτρια του οικολογικού παραμυθιού "Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος" μιλά στο "α" για τον μαγικό κόσμο που έχει στήσει στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

3 νέα βιβλία για παιδιά από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Δείτε τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο για τους λιλιπούτιους αναγνώστες.