Πώς τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον;

Ο DOMa διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά τα εργαστήρια αρχιτεκτονικής για παιδιά DOMakids.

Παιδί αρχιτεκτονική

Πώς ένα χαρτόκουτο μεταμορφώνεται με τα χέρια και τη φαντασία μας σε στέγη; Ο τοίχος αποτελεί εμπόδιο ή απαραίτητο όριο; Ποιες διαφορετικές οπτικές έχουμε παρατηρώντας μέσα από ένα άνοιγμα; Πού θα θέλαμε να μας μεταφέρει μία σκάλα; Πόσο εύκολο είναι να βγούμε από τον πιο σύνθετο δρόμο της ιστορίας, τον λαβύρινθο; Τι παρατηρούμε στην πλατεία της γειτονιάς; 

Ο DOMa διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το DOMakids, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Βασισμένο σε πρωταρχικές αρχιτεκτονικές έννοιες, και μέσω αυτοτελών εργαστηρίων με συγκεκριμένες θεματικές, το DOMakids ενθαρρύνει τα παιδιά να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον.

Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική έκθεση σε ερεθίσματα και πληροφορία, το DOMakids προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν, να κατανοήσουν και να σχηματίσουν τις δικές τους ιδέες. Συστήνοντας την αρχιτεκτονική ως δημιουργικό και σημαντικό μέρος της ζωής τους, αλλά και ως μέσο επαφής με την ιστορία των τόπων και των ανθρώπων, την τέχνη και τον πολιτισμό, το DOMakids αναπτύσσει την αντιληπτική ικανότητα των παιδιών εκεί όπου ζουν καθημερινά: στους χώρους μάθησης, άθλησης και ψυχαγωγίας, στους δρόμους, στις πλατείες, στο σχολείο και στο σπίτι.

Τα εργαστήρια φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πολυκατοικία Καλλιγά (1956) του Κωνσταντίνου Καψαμπέλη, στο κέντρο της Αθήνας (Ακαδημίας 8 & Κανάρη) - μία ευγενική παραχώρηση της εταιρείας Επίκυκλος. Το πρώτο εργαστήριο με θεματική "Στέγη" πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή, 22 και 23 Οκτωβρίου (10.30 π.μ-12.00 μ.μ & 12.30 μ.μ-2 μ.μ). Κλείστε θέση εδώ.

Ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, από το 2005, ως διεθνής επιθεώρηση σύγχρονης αρχιτεκτονικής, εξελίχθηκε σε σημαντικό αρχιτεκτονικό θεσμό της χώρας και από το 2020, ως DOMa, διατηρεί την ίδια επιμελητική ομάδα και ιδιοκτησία και μέσω μίας διευρυμένης δραστηριότητας, η οποία συμπεριλαμβάνει εκδόσεις, βραβεία, εκπαίδευση, εκθέσεις και διαγωνισμούς, καταγράφει, ενθαρρύνει, προβάλλει και στοχεύει, τελικά, στη δημιουργία σύγχρονης αρχιτεκτονικής, από την Ελλάδα στον κόσμο. Ο DOMa στοχεύει στον συνεχή διάλογο ανάμεσα στην Ελληνική και διεθνή αρχιτεκτονική πραγματικότητα, αποσκοπώντας στην ουσιαστική ενημέρωση και εκπαίδευση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων, αλλά και του ευρύτερα ενδιαφερόμενου κοινού. 

https://www.doma.archi/ | info@doma.archi | Τηλ: 2106085470 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.