Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Takis

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά του Προνηπίου, Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, ενώ πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Takis foundation

Το Takis Foundation, στο πλαίσιο των εκδηλεώσεων που πραγματοποιεί, εγκαινιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Κυκλαδικά Είδωλα Σπό σίδερο" που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές (Α’ Δημοτικού – ΣΤ’ Δημοτικού).

Takis Foundation

Οι μαθητές Δημοτικού περιηγούνται σ’έναν ιδιαίτερο μουσειακό χώρο σύγχρονης τέχνης που κάποτε στέγαζε το σπίτι και το ατελιέ του Takis. Εκεί θα μάθουν τι είναι αυτό που συνεπήρε την φαντασία του δημιουργού από τα μοναδικά Κυκλαδικά ειδώλια και μας παρουσιάζει τα δικά του "Είδωλα" και "Είδωλα Λουλούδια" και πώς καταφέρνει να συνδυάσει την αρμονία και τη λιτότητα της αρχαιότητας με την αφαιρετική γλυπτική του 20ου αιώνα.

Takis Foundation

Takis Foundation

Τα παιδιά επισκέπτονται τον ειδικά τροποποιημένο μουσειακό χώρο -το Takis Studio-, γνωρίζουν από κοντά τα εργαλεία του καλλιτέχνη, τα ιδιαίτερα βιομηχανικά υλικά, παίζουν παιχνίδια ρόλων και κίνησης, με αφορμή τις γλυπτικές γεωμετρικές φόρμες των Ειδώλων, και λύνουν γρίφους και αινίγματα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στα αγγλικά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και τον Ιούνιο

Το ίδρυμα υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2024

"Pie in the sky": Γονείς και παιδιά χορεύουν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στη νέα παράσταση χορού που συνδυάζεται με εργαστήριο κίνησης εκ χειρός μιας μητέρας και μιας κόρης, "το σώμα γίνεται φωνή κι όλοι οι προορισμοί φαντάζουν πιθανοί".

"Ο ραφτάκος των λέξεων" και οι "Αισωπομαχίες" της ομάδας Μικρός Νότος επανέρχονται

Η θεατρική ομάδα επιστρέφει κι αυτό το καλοκαίρι με δροσερές παραστάσεις, σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, για να ζωντανέψει τις δυο αγαπημένες ιστορίες.

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.