Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Takis

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά του Προνηπίου, Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, ενώ πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Takis foundation

Το Takis Foundation, στο πλαίσιο των εκδηλεώσεων που πραγματοποιεί, εγκαινιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Κυκλαδικά Είδωλα Σπό σίδερο" που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές (Α’ Δημοτικού – ΣΤ’ Δημοτικού).

Takis Foundation

Οι μαθητές Δημοτικού περιηγούνται σ’έναν ιδιαίτερο μουσειακό χώρο σύγχρονης τέχνης που κάποτε στέγαζε το σπίτι και το ατελιέ του Takis. Εκεί θα μάθουν τι είναι αυτό που συνεπήρε την φαντασία του δημιουργού από τα μοναδικά Κυκλαδικά ειδώλια και μας παρουσιάζει τα δικά του "Είδωλα" και "Είδωλα Λουλούδια" και πώς καταφέρνει να συνδυάσει την αρμονία και τη λιτότητα της αρχαιότητας με την αφαιρετική γλυπτική του 20ου αιώνα.

Takis Foundation

Takis Foundation

Τα παιδιά επισκέπτονται τον ειδικά τροποποιημένο μουσειακό χώρο -το Takis Studio-, γνωρίζουν από κοντά τα εργαλεία του καλλιτέχνη, τα ιδιαίτερα βιομηχανικά υλικά, παίζουν παιχνίδια ρόλων και κίνησης, με αφορμή τις γλυπτικές γεωμετρικές φόρμες των Ειδώλων, και λύνουν γρίφους και αινίγματα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στα αγγλικά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

7 νέα παιδικά βιβλία για το φθινόπωρο

Ξεχωρίσαμε τις νέες εκδόσεις που θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς βιβλιοφάγους αυτό το φθινόπωρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2022

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Γνωρίστε τους καλλιτέχνες του κόσμου στο "Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης"

Βόλτες στο εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη, την Πινακοθήκη Γκίκα, αλλά και σε ατελιέ μεγάλων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης.

"Ροβινσώνας Κρούσος" στο Μέγαρο από την Τατιάνα Λύγαρη

Η προπώληση για την συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια έχει ήδη αρχίσει.

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.