"Μυθολογίες": Μη χάσετε την τελευταία παράσταση στο ΚΠΙΣΝ

Ένα θεατρικό σκηνοθετημένο από τη Σοφία Πάσχου, με πρωταγωνιστές τους Αποστόλη Ψυχράμη και Νίκο Γαλενιανό.

Μυθολογίες © Δανάη Κοκκινάκη

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ., το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στον Θόλο την τελευταία παράσταση της ενότητας "Μυθολογίες" με τίτλο "Τα Τέρατα, τα Πλάσματα και η βάρκα", σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου και επί σκηνής τον Αποστόλη Ψυχράμη και τον Νίκο Γαλενιανό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που μας πέρασε, οι παραστάσεις των Μυθολογιών, που πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και καταχειροκροτήθηκαν από τους μικρούς θεατρόφιλους.

Μυθολογίες
© Νίκος Καρανικόλας

Στις Μυθολογίες, δύο αφηγητές, ένας ηθοποιός και ένας μουσικός, καθένας με τα δικά του εργαλεία, πιάνουν το νήμα ενός μύθου με χιούμορ και φαντασία και οδηγούν το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια. Μαζί τους ξαναγνωρίσαμε τον Μινώταυρο, την Αργοναυτική εκστρατεία, τους Άθλους του Ηρακλή και άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές ιστορίες. Σαν ένα θεατρικό παζλ που ανοίγει νέες διαστάσεις, πιθανότητες και ιστορίες στους μύθους που ήδη γνωρίζουμε και αγαπάμε. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας είναι αντικείμενα, τραγούδια, όλα τα πιθανά ηχοχρώματα που μπορεί να παράγει ένα πιάνο και ηλεκτρονικοί ήχοι που κυκλώνουν τη σκηνή. Μια ευφάνταστη αφήγηση που δείχνει ότι, ανάλογα με το από που κοιτάμε μια ιστορία, αυτή παίρνει μια νέα μορφή, που ούτε καν την είχαμε φανταστεί.

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Ηθοποιός: Αποστόλης Ψυχράμης
Συνθέτης, Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Γαλενιανός
Σκηνικά αντικείμενα: Έλλη Παπαδάκη

Γενική είσοδος €10, μειωμένο €5
Για παιδιά 5 ετών και άνω. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.