Σεπτέμβριος στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο με τις Μορφές Έκφρασης

Με ένα καλλιτεχνικό Summer Camp και τρεις παραστάσεις της μας καλωσορίζει στην πόλη η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά που διευθύνει η Άννα-Σεβαστή Τζίμα στον Βοτανικό Κήπο του Χαϊδαρίου.

Το παιδί και το κουδουνάκι 'Το παιδί και το κουδουνάκι'

Η αγαπημένη ομάδα θεάτρου Μορφές Έκφρασης καλεί παιδιά και εφήβους στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο για όλο τον Σεπτέμβριο, δίνοντας άλλο νόημα στην έναρξη της νέας σεζόν. Εκτός από τις τρεις θεατρικές της επιτυχίες "Το παιδί και το κουδουνάκι", "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος” και "Ο δράκος των χρωμάτων" που συνεχίζονται μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου στον Κήπο του Χαϊδαρίου με την υπογραφή της Άννας-Σεβαστή Τζίμα, παραμένουν ανοιχτές και οι εγγραφές για το 9ο καλλιτεχνικό Summer Camp των Μορφών Έκφρασης που φέρει τα παιδιά ηλικίας από 5-15 ετών σε επαφή με τη φύση και τις τέχνες, εκπληρώνοντας το βασικό στόχο της φιλοσοφίας της ομάδας για την εσωτερική τους ανάπτυξη.

>>Διαβάστε περισσότερα για το 9ο καλλιτεχνικό Summer Camp παρακάτω:

Διαβάστε Επίσης

Κάθε Σάββατο στις 6 μ.μ. έρχεται ο "Δράκος των χρωμάτων", η επιτυχημένη μουσική παράσταση που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 5.000 θεατές που μιλά στα παιδιά ηλικίας 3-7 ετών για τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους και φυσικά τα χρώματα, με πρωταγωνιστή έναν λιχούδη δράκο που τριγυρνάει πεινασμένος στο πολύχρωμο δάσος!

Μορφές Έκφρασης Εργαστήρια

Τα πρωινά της Κυριακής στις 11 π.μ. η πολύχρωμη παράσταση-παιχνίδι "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος” μπαίνει στην 10η χρονιά της και ετοιμάζεται να μυήσει τα βρέφη από 18 μηνών μέχρι και παιδιά 5 ετών στη μελωδία, το ρυθμό, τις ιδιότητες της μουσικής και τους ήχους της φύσης με όχημα το body percussion, τα φυσικά μουσικά όργανα και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση που βασίζεται στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff. Τα απογεύματα της Κυριακής (6 μ.μ.) τα παιδιά ηλικίας 4-8 ετών μαθαίνουν για τη δύναμη της συνύπαρξης, της συγχώρεσης και της αλληλεγγύης μέσα από την θεατρική μεταφορά του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού "Το παιδί και το κουδουνάκι". Η παράσταση που ανέβηκε πρώτη φορά το 2011, ανεβαίνει ξανά ανανεωμένη με διαδραστικά μέρη.

Ο δράκος των χρωμάτων
Ο δράκος των χρωμάτων

Λίγα λόγια για τις Μορφές Έκφρασης

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν το 1993 από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θωμά Κινδύνη, δημιουργώντας παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες. Η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν το 2010 στη συστηματική δημιουργία σχετικών δράσεων με την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων, να αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Παιδικής Σκηνής των Μορφών Έκφρασης.

Περισσότερες πληροφορίες

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Ένα παραμυθένιο ταξίδι στο δάσος, με ζωντανή μουσική, θεατρικό παιχνίδι και διάδραση, για την αξία της φιλίας αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού που μέσα από την ιστορία του ήρωα μυεί τα παιδιά στη μελωδία, τον ρυθμό και άλλες ιδιότητες της μουσικής, ενώ έρχονται σε επαφή με φυσικά μουσικά όργανα αλλά και την τεχνική του body percussion, ιδανικά για να αναπαράγουν ήχους της φύσης. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Ο δράκος των χρωμάτων

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η διαδραστική μουσική παράσταση για τα χρώματα, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες θεατές, επιστρέφει με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό. Πρωταγωνιστής είναι ένας λιχούδης δράκος που τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος τόσο πεινασμένος που έφαγε όλα τα χρώματα γιατί του θύμιζαν διαφορετικά γλυκά. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Το παιδί και το κουδουνάκι

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Διαδραστική παράσταση συνοδεία ζωντανής μουσικής, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι για τη δύναμη της συνύπαρξης, της συγχώρεσης, και της αλληλεγγύης.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.