Η ομάδα Μορφές Έκφρασης με τρεις καλοκαιρινές παραστάσεις στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο

Η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά που διευθύνει η Άννα-Σεβαστή Τζίμα παρουσιάζει τρεις μεγάλες επιτυχίες της στον Βοτανικό Κήπο του Χαϊδαρίου: "Το παιδί και το κουδουνάκι", “Κούκου, μια βόλτα στο δάσος”, "Ο δράκος των χρωμάτων".

Το παιδί και το κουδουνάκι 'Το παιδί και το κουδουνάκι'

Η ομάδα θεάτρου για παιδιά Μορφές Έκφρασης θα βρίσκεται στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο κάθε Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και του Ιουλίου για να μας κρατήσει συντροφιά με τρεις υπαίθριες παραστάσεις και θεατρικές της επιτυχίες: "Το παιδί και το κουδουνάκι", "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος”, "Ο δράκος των χρωμάτων". Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993 και ασχολήθηκαν με το θέατρο που απευθύνεται τόσο σε μεγάλους όσο και σε παιδιά, την εκπαίδευση και την έρευνα. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος
"Κούκου, μια βόλτα στο δάσος”

"Το παιδί και το κουδουνάκι"

Κάθε Κυριακή στις 12.30 μ.μ. παρουσιάζεται η παράσταση-παιχνίδι "Το παιδί και το κουδουνάκι" για παιδιά 4-8 ετών. Η θεατρική μεταφορά του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού, που ανέβηκε για πρώτη φορά το 2011, επιστρέφει ανανεωμένη για να μας υπενθυμίσει τη δύναμη της συνύπαρξης, της συγχώρεσης, και της αλληλεγγύης. Ένα παιδί βγαίνει βόλτα με το κουδουνάκι του. Στο δρόμο του σταματά να ξαποστάσει και το κρεμάει στα κλαδιά ενός μικρού δέντρου. Όταν ξυπνάει το δέντρο έχει γίνει πολύ ψηλό κι έτσι δεν μπορεί πια να το φτάσει. Το παιδί ζητάει από το δέντρο να χαμηλώσει για να το πιάσει, εκείνο όμως αρνείται και τότε ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια. Τα παιδιά συμμετέχουν δραστικά στην παράσταση, συμβάλλοντας στη μουσική ενορχήστρωση αλλά και στα διαλογικά μέρη.

Ο δράκος των χρωμάτων
"Ο δράκος των χρωμάτων"

"Κούκου, μια βόλτα στο δάσος”

Η πολύχρωμη παράσταση των Μορφών Έκφρασης "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος” συνεχίζεται για 9η χρονιά κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. Μια βιωματική αφήγηση ενός παραμυθιού που συνδυάζει το θέατρο, τη φαντασία και την περιπέτεια σε μια παράσταση-παιχνίδι που μυεί τα βρέφη από 18 μηνών μέχρι και παιδιά 5 ετών στη μελωδία, το ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής. Στην παράσταση χρησιμοποιούνται body percussion και φυσικά μουσικά όργανα, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης μαζί με τις περιπέτειες του ήρωα, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν όχι μόνο για τη μουσική αλλά και για τους ήχους της φύσης. Η μουσική σύνθεση είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Ο δράκος των χρωμάτων
"Ο δράκος των χρωμάτων"

"Ο δράκος των χρωμάτων"

Τα απογεύματα του Σαββάτου η επιτυχημένη μουσική παράσταση "Ο δράκος των χρωμάτων" με την υπογραφή της Άννας-Σεβαστή Τζίμα που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 5.000 θεατές, ξεσηκώνει τους μικρούς θεατές ηλικίας 3-7 ετών μέσα από ένα ευφάνταστο σκηνικό παιχνίδι που μιλά για τα χρώματα, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους με πολύ μουσική, τραγούδι, χορό και πρωταγωνιστή έναν λιχούδη δράκο που τριγυρνούσε πεινασμένος στο πολύχρωμο δάσος. Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα γιατί του θύμιζαν διαφορετικά νόστιμα γλυκά. Τι θα συμβεί άραγε τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα; Η συνέχεια στον καταπράσινο Κήπο Διομήδους.

Προπώληση μέσω www.ticketservices.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ο δράκος των χρωμάτων

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η διαδραστική μουσική παράσταση για τα χρώματα, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες θεατές, επιστρέφει με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό. Πρωταγωνιστής είναι ένας λιχούδης δράκος που τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος τόσο πεινασμένος που έφαγε όλα τα χρώματα γιατί του θύμιζαν διαφορετικά γλυκά. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Ένα παραμυθένιο ταξίδι στο δάσος, με ζωντανή μουσική, θεατρικό παιχνίδι και διάδραση, για την αξία της φιλίας αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού που μέσα από την ιστορία του ήρωα μυεί τα παιδιά στη μελωδία, τον ρυθμό και άλλες ιδιότητες της μουσικής, ενώ έρχονται σε επαφή με φυσικά μουσικά όργανα αλλά και την τεχνική του body percussion, ιδανικά για να αναπαράγουν ήχους της φύσης. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Το παιδί και το κουδουνάκι

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Διαδραστική παράσταση συνοδεία ζωντανής μουσικής, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι για τη δύναμη της συνύπαρξης, της συγχώρεσης, και της αλληλεγγύης.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/04/2024

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Ραφτάκο των λέξεων"

Η ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου που έγινε θεατρικό από την ομάδα Μικρός Νότος φτάνει στο τέλος της για αυτή τη σεζόν, με μία διπλή παράσταση στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

"Παραμύθια της Κύπρου": 11 λαϊκά παραμύθια της Κυριακής Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου μέσα από αφηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων

Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Έλενας Σδόγκου και τη συνοδεία του Γιώργου Καλλιαντέρη.