Βόλτες στον Εθνικό Κήπο στο φετινό summer camp του Ιδρύματος Γουλανδρή

Παιδιά από 7 έως 10 ετών καλούνται να ανακαλύψουν «Έναν Δικό τους Κήπο» μέσα από πολυθεματικά εικαστικά εργαστήρια στους χώρους του ιδρύματος.

Ίδρυμα γουλανδρή summer camp

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν δικό σας κήπο μέσα στο Μουσείο; Στο Summer Camp με τίτλο Ένας Δικός σου Κήπος!, με θέμα τη φύση, τα παιδιά μέσα από πολυθεματικά εικαστικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τα έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος θα ανακαλύψουν τις διαφορετικές  πτυχές της τέχνης μέσα και έξω από το Μουσείο.

Κάθε πρωί, τα παιδιά θα επισκέπτονται τον γειτονικό Εθνικό Κήπο για να μάθουν τα "μυστικά" της έμπνευσης των καλλιτεχνών. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια που αφυπνίζουν τις αισθήσεις τους και απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα τους, θα συλλέξουν στοιχεία για τα ψηλά δέντρα, τον μπλε ουρανό, το εύφορο χώμα, τους κρυφούς ήχους και τις συναρπαστικές ιστορίες του Κήπου. Η εξερεύνηση της φύσης θα συνεχιστεί στις αίθουσες του Μουσείου, όπου θα ανακαλύψουν τα τοπία στα μοναδικά έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος. Μετά την περιήγησή τους, τα παιδιά μετατρέπονται σε καλλιτέχνες που "καταλαμβάνουν" το εργαστήριο για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν έναν δικό τους κήπο, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και απλά υλικά.

Μέσα από τη δύναμη της ομάδας και τη θετική συνύπαρξη με το περιβάλλον, τα παιδιά θα φτιάξουν κομμάτι-κομμάτι τον δικό τους κήπο, αλληλοεπιδρώντας κάθε μέρα με ένα καινούργιο υλικό. Στο τέλος του κάθε κύκλου τα παιδιά θα παρουσιάσουν στο φουαγιέ του Μουσείου μια ομαδική τρισδιάστατη εγκατάσταση, στην οποία οι γονείς θα συμμετέχουν ενεργά, με την καθοδήγηση της ομάδας των εκπαιδευτικών δράσεων του Ιδρύματος.

3 κύκλοι: 27/06-01/07, 04/07-08/07, 11/07-15/07

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα με Παρασκευή, 09:30-14:00
Ώρα προσέλευσης: 09:00

Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 160€
Κόστος για Family Members: 128€

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται υγιεινά snacks τα οποία θα προσφέρονται καθημερινά στα παιδιά.

Απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση.

Μετά την ολοκλήρωση της κράτησης οι γονείς θα λάβουν μέσω email το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, πληροφορίες που αφορούν την κάθε ημέρα του Camp καθώς και το μενού των snacks.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/02/2023

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμρπου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Aποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, θέατρο και πολλά αποκριάτικα δρώμενα που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν!

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .

Γνωρίστε τον Μικρασιατικό πολιτισμό μέσα από το εφηβικό εργαστήρι του Μουσείου Μπενάκη

Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Απόκριες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθούν σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα.