Οδηγός Παιδιού

Βόλτες στον Εθνικό Κήπο στο φετινό summer camp του Ιδρύματος Γουλανδρή

Παιδιά από 7 έως 10 ετών καλούνται να ανακαλύψουν «Έναν Δικό τους Κήπο» μέσα από πολυθεματικά εικαστικά εργαστήρια στους χώρους του ιδρύματος.

Ίδρυμα γουλανδρή summer camp

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν δικό σας κήπο μέσα στο Μουσείο; Στο Summer Camp με τίτλο Ένας Δικός σου Κήπος!, με θέμα τη φύση, τα παιδιά μέσα από πολυθεματικά εικαστικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τα έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος θα ανακαλύψουν τις διαφορετικές  πτυχές της τέχνης μέσα και έξω από το Μουσείο.

Κάθε πρωί, τα παιδιά θα επισκέπτονται τον γειτονικό Εθνικό Κήπο για να μάθουν τα "μυστικά" της έμπνευσης των καλλιτεχνών. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια που αφυπνίζουν τις αισθήσεις τους και απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα τους, θα συλλέξουν στοιχεία για τα ψηλά δέντρα, τον μπλε ουρανό, το εύφορο χώμα, τους κρυφούς ήχους και τις συναρπαστικές ιστορίες του Κήπου. Η εξερεύνηση της φύσης θα συνεχιστεί στις αίθουσες του Μουσείου, όπου θα ανακαλύψουν τα τοπία στα μοναδικά έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος. Μετά την περιήγησή τους, τα παιδιά μετατρέπονται σε καλλιτέχνες που "καταλαμβάνουν" το εργαστήριο για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν έναν δικό τους κήπο, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και απλά υλικά.

Μέσα από τη δύναμη της ομάδας και τη θετική συνύπαρξη με το περιβάλλον, τα παιδιά θα φτιάξουν κομμάτι-κομμάτι τον δικό τους κήπο, αλληλοεπιδρώντας κάθε μέρα με ένα καινούργιο υλικό. Στο τέλος του κάθε κύκλου τα παιδιά θα παρουσιάσουν στο φουαγιέ του Μουσείου μια ομαδική τρισδιάστατη εγκατάσταση, στην οποία οι γονείς θα συμμετέχουν ενεργά, με την καθοδήγηση της ομάδας των εκπαιδευτικών δράσεων του Ιδρύματος.

3 κύκλοι: 27/06-01/07, 04/07-08/07, 11/07-15/07

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα με Παρασκευή, 09:30-14:00
Ώρα προσέλευσης: 09:00

Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 160€
Κόστος για Family Members: 128€

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται υγιεινά snacks τα οποία θα προσφέρονται καθημερινά στα παιδιά.

Απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση.

Μετά την ολοκλήρωση της κράτησης οι γονείς θα λάβουν μέσω email το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, πληροφορίες που αφορούν την κάθε ημέρα του Camp καθώς και το μενού των snacks.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ένα ξεκαρδιστικό "Δείπνο με φίλους" βγαίνει σε περιοδεία

Η σπιντάτη κωμωδία για τις σχέσεις και το γάμο που βραβεύθηκε με Πούλιτζερ, περιοδεύει στην Αττική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/07/2022

Καλωσόρισες "Callao" στην Κέρκυρα

Ένα ολοκαίνουργιο και στιλάτο all day στέκι άνοιξε τις πόρτες του στο Καλάμι.

"Cocco Mykonos": Ρομάντσο αλά ιταλικά στη Μικρή Βενετιά

Το νέο εστιατόριο της οικογένειας του "Belvedere Hotel" φέρνει ρομαντικό χρώμα και φίνο ιταλικό comfort, σε μια μυκονιάτικη γειτονιά που πολύ τα χρειάζεται. Και με βάση τα όσα δοκιμάσαμε σε avant premiere, αυτό το ατμοσφαιρικό στέκι έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα easy going φαβορί της Χώρας.

"Mirra" ξανά στην Κύθνο

Για το δεύτερο καλοκαίρι του σάλπαρε το όμορφο all day resto στο λιμάνι της Κύθνου.

Ανανέωση τώρα για το "Beefbar" της Μυκόνου

Με νέο πρόσωπο και φρέσκο μενού άνοιξε τις πόρτες του το δημοφιλές στέκι της Μυκόνου.

30 Χρόνια Sani Festival

Θρύλοι της jazz, pop, rock μουσικής σκηνής, ανεβαίνουν τον Ιούλιο τον λόφο της Σάνης.

Καλοκαιρινά εργαστήρια στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις πολύτιμες συλλογές του χώρου και μαθαίνουν για την τυπογραφία και την τέχνη της ζωγραφικής μέσα από δημιουργικά εργαστήρια.