Συνεχίζονται οι ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά με τις "Κυριακές στην Αθήνα"

Την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δράσεις με οικολογικό αποτύπωμα.

κυριακες στην αθηνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί την Κυριακή 5 Ιουνίου μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον φυσικό πλούτο του πλανήτη μας μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης με ελεύθερη συμμετοχή. Οι μικροί μας φίλοι μαζί με τις οικογένειές τους θα λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις και θα γνωρίσουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο πόσο σημαντική είναι "Η γη… το σπίτι μας!".

Στην τέταρτη κατά σειρά "Κυριακή στην Αθήνα", τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη γη και τα μυστικά της, θα μάθουν πώς να φροντίζουν τη φύση και το περιβάλλον, θα γίνουν μικροί κηπουροί και θα εκφραστούν ελεύθερα μέσα από εργαστήρια body music και εικαστικής δημιουργίας αλλά και ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ξυπνήσουν το οικολογικό τους πνεύμα.

κυριακες στην αθηνα

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), καθώς και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι χώροι: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη", Κέντρο Τεχνών, Πινακοθήκη (Μεταξουργείο).

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η δράση "Μια σταγόνα στο εργοστάσιο" θα πραγματοποιηθεί στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για οικογένειες με παιδιά από 3 ετών.
"Το νερό δίνει ζωή... ακόμη και στο εργοστάσιο ήταν απαραίτητο και πολύτιμο! Η πιο δροσερή εικαστική κατασκευή περιμένει μικρούς και μεγάλους μέσα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας! Με ανακυκλώσιμα υλικά και μπλε φίλτρα φτιάχνουμε τον δικό μας υδάτινο κόσμο και ανακαλύπτουμε την πολύτιμη σημασία του νερού στο περιβάλλον γύρω μας!"
Χώρος διεξαγωγής: προαύλιος χώρος Skywalk
Ώρα: 11:00-12:00 & 12:00-13:00

Η δράση "Στα έγκατα της γης" θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ". Είναι ένα έργαστήριο body music για οικογένειες με παιδιά 6-11 ετών. "Εάν δεν μας είχε μείνει τίποτε άλλο στον κόσμο, με ποιους τρόπους θα παίζαμε μουσική; Σε ποια σημεία του σώματός μου έχω διαφορετικούς ήχους; Ποιος είναι ένας από τους βασικότερους και πιο δυνατούς ήχους; Ανακαλύπτουμε την επαναλαμβανόμενη κίνηση και πώς από την φροντίδα της γης γεννιούνται τραγούδια και παραδόσεις. Δοκιμάζουμε ήχους από το σώμα και το στόμα για να αναπαράξουμε φυσικά φαινόμενα, βλέπουμε την δύναμη της Γης και φτιάχνουμε μια μεγάλη σκεπή που μας προστατεύει από δυνατούς ανέμους και βροχές;"
Ώρα: 11:00-12:00 & 12:00-13:00
Απαραίτητη η τηλεφωνικής κράτηση: 2130109325 (Δευτ-Παρ, 11:00-17:00)
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Η δράση "Μυρίζοντας τη Γη" θα λάβει χώρα στη Κεντρική Βιβλιοθήκη & Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών. Βότανα και αρωματικά φυτά συναντούν τον Ασκληπιό στην Κεντρική Βιβλιοθήκη. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη".
Ώρα: 11:00
Απαραίτητη η κράτηση: 2108846021 (Δε-Πα, 10:00-14:00)
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

κυριακες στην αθηνα

Η δράση "Ένα σποράκι... μια ζωή!" θα γίνει στο Κέντρο Τεχνών για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών. Με έμπνευση την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, γονείς και παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν σε μια συναρπαστική δράση που έχει στόχο την καλλιέργεια δημιουργικής σκέψης στα περιβαλλοντικά προβλήματα και την ενεργή συμμετοχή όλων στην αντιμετώπισή τους.
Ώρα: 10:30
Απαραίτητη η κράτηση: 2107248150, 210 7232604 (Δε-Πα, 10:00-14:00)
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η δράση "Η γη… το σπίτι μας" θα γίνει στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών. Εικαστικά γλαστράκια και κηπουρική στην Πινακοθήκη! Πόσες φορές η φύση έχει εμπνεύσει τους καλλιτέχνες; Σίγουρα πολλές! Μέρος των συλλογών της Πινακοθήκης είναι έργα με τοπία. Σε περιμένουμε στην Πινακοθήκη να ζωγραφίσεις το γλαστράκι σου αλλά και να φυτέψουμε μαζί! Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φροντίσεις το φυτό να μεγαλώσει στο γλαστράκι που έφτιαξες!
Ώρα: 11:00
Απαραίτητη η κράτηση: 210 5202420 (Δε-Πα 10.00-14.00)
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

κυριακες στην αθηνα

Οι επόμενες "Κυριακές στην Αθήνα" είναι στις 11 Σεπτεμβρίου: "Πάνω απ’ όλα… το βιβλίο!", στις 16 Οκτωβρίου: "Περισσότερο αλάτι… στο μουσείο!" και στις 6 Νοεμβρίου: "Όλοι μοναδικοί… όλοι ίσοι".

H συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσης ανά χώρο ενδιαφέροντος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.

"Σημειωματάριο Mουσικής" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με τη φωνή τους, συνθέτουν παρτιτούρες με εικόνες και ήχους και μαθαίνουν για τη σημασία της μουσικής με αφορμή το βιβλίο "Imagine" του Τζον Λενον.

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.