Οδηγός Παιδιού

Συνεχίζονται οι ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά με τις "Κυριακές στην Αθήνα"

Την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δράσεις με οικολογικό αποτύπωμα.

κυριακες στην αθηνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί την Κυριακή 5 Ιουνίου μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον φυσικό πλούτο του πλανήτη μας μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης με ελεύθερη συμμετοχή. Οι μικροί μας φίλοι μαζί με τις οικογένειές τους θα λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις και θα γνωρίσουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο πόσο σημαντική είναι "Η γη… το σπίτι μας!".

Στην τέταρτη κατά σειρά "Κυριακή στην Αθήνα", τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη γη και τα μυστικά της, θα μάθουν πώς να φροντίζουν τη φύση και το περιβάλλον, θα γίνουν μικροί κηπουροί και θα εκφραστούν ελεύθερα μέσα από εργαστήρια body music και εικαστικής δημιουργίας αλλά και ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ξυπνήσουν το οικολογικό τους πνεύμα.

κυριακες στην αθηνα

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), καθώς και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι χώροι: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη", Κέντρο Τεχνών, Πινακοθήκη (Μεταξουργείο).

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η δράση "Μια σταγόνα στο εργοστάσιο" θα πραγματοποιηθεί στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για οικογένειες με παιδιά από 3 ετών.
"Το νερό δίνει ζωή... ακόμη και στο εργοστάσιο ήταν απαραίτητο και πολύτιμο! Η πιο δροσερή εικαστική κατασκευή περιμένει μικρούς και μεγάλους μέσα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας! Με ανακυκλώσιμα υλικά και μπλε φίλτρα φτιάχνουμε τον δικό μας υδάτινο κόσμο και ανακαλύπτουμε την πολύτιμη σημασία του νερού στο περιβάλλον γύρω μας!"
Χώρος διεξαγωγής: προαύλιος χώρος Skywalk
Ώρα: 11:00-12:00 & 12:00-13:00

Η δράση "Στα έγκατα της γης" θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ". Είναι ένα έργαστήριο body music για οικογένειες με παιδιά 6-11 ετών. "Εάν δεν μας είχε μείνει τίποτε άλλο στον κόσμο, με ποιους τρόπους θα παίζαμε μουσική; Σε ποια σημεία του σώματός μου έχω διαφορετικούς ήχους; Ποιος είναι ένας από τους βασικότερους και πιο δυνατούς ήχους; Ανακαλύπτουμε την επαναλαμβανόμενη κίνηση και πώς από την φροντίδα της γης γεννιούνται τραγούδια και παραδόσεις. Δοκιμάζουμε ήχους από το σώμα και το στόμα για να αναπαράξουμε φυσικά φαινόμενα, βλέπουμε την δύναμη της Γης και φτιάχνουμε μια μεγάλη σκεπή που μας προστατεύει από δυνατούς ανέμους και βροχές;"
Ώρα: 11:00-12:00 & 12:00-13:00
Απαραίτητη η τηλεφωνικής κράτηση: 2130109325 (Δευτ-Παρ, 11:00-17:00)
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Η δράση "Μυρίζοντας τη Γη" θα λάβει χώρα στη Κεντρική Βιβλιοθήκη & Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών. Βότανα και αρωματικά φυτά συναντούν τον Ασκληπιό στην Κεντρική Βιβλιοθήκη. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη".
Ώρα: 11:00
Απαραίτητη η κράτηση: 2108846021 (Δε-Πα, 10:00-14:00)
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

κυριακες στην αθηνα

Η δράση "Ένα σποράκι... μια ζωή!" θα γίνει στο Κέντρο Τεχνών για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών. Με έμπνευση την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, γονείς και παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν σε μια συναρπαστική δράση που έχει στόχο την καλλιέργεια δημιουργικής σκέψης στα περιβαλλοντικά προβλήματα και την ενεργή συμμετοχή όλων στην αντιμετώπισή τους.
Ώρα: 10:30
Απαραίτητη η κράτηση: 2107248150, 210 7232604 (Δε-Πα, 10:00-14:00)
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η δράση "Η γη… το σπίτι μας" θα γίνει στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών. Εικαστικά γλαστράκια και κηπουρική στην Πινακοθήκη! Πόσες φορές η φύση έχει εμπνεύσει τους καλλιτέχνες; Σίγουρα πολλές! Μέρος των συλλογών της Πινακοθήκης είναι έργα με τοπία. Σε περιμένουμε στην Πινακοθήκη να ζωγραφίσεις το γλαστράκι σου αλλά και να φυτέψουμε μαζί! Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φροντίσεις το φυτό να μεγαλώσει στο γλαστράκι που έφτιαξες!
Ώρα: 11:00
Απαραίτητη η κράτηση: 210 5202420 (Δε-Πα 10.00-14.00)
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

κυριακες στην αθηνα

Οι επόμενες "Κυριακές στην Αθήνα" είναι στις 11 Σεπτεμβρίου: "Πάνω απ’ όλα… το βιβλίο!", στις 16 Οκτωβρίου: "Περισσότερο αλάτι… στο μουσείο!" και στις 6 Νοεμβρίου: "Όλοι μοναδικοί… όλοι ίσοι".

H συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσης ανά χώρο ενδιαφέροντος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Σε εφαρμογή από σήμερα πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την προστασία από τους καύσωνες

Άμεση ενημέρωση για τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν κάθε φορά στην Αθήνα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προφύλαξη των κατοίκων, παρέχει από σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του "Heat Alert"

22/06/2022

Ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει οκτώ κλιματιζόμενους χώρους για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Αθηναίων από την Τρίτη 21 Ιουνίου, και μέχρι την λήξη του φαινομένου, για την προστασία των ευάλωτων ομάδων της πόλης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Χορέψτε σε hip hop ρυθμούς στο summer camp του El Sistema Greece

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα του El Sistema Greece σε συνεργασία με τον Blend Mishkin επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

"Τίνος είσαι εσύ;": Η πολυπολιτισμικότητα της σύγχρονης Αθήνας συναντά μαρτυρίες προσφύγων του 1922

Μία πρωτότυπη σκηνική σύνθεση από την ομάδα Vice Versa με ιδιαίτερο μουσικό χαρακτήρα στο Θερινό Ατενέ και στον Κήπο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Νέα άσφαλτος και διαγραμμίσεις σε 110 κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Με νέα άσφαλτο είναι πλέον 785 μικροί και μεγάλοι δρόμοι της Αθήνας, σε μια προσπάθεια δημιουργίας σύγχρονων και ασφαλών υποδομών στην πόλη.

Athens Urban Age Forum: Χαρτογραφώντας το DNA της πόλης

Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το London School of Economics, το Alfred Herrhausen Gesellschaft και ο Δήμος Αθηναίων, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του διετούς προγράμματος "Athens Urban Age".

Φέτος το καλοκαίρι, "Όλη η Αθήνα γίνεται μια Σκηνή"

Ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει ελεύθερα πολιτισμό σε όλους, με 43 μέρες γεμάτες εκδηλώσεις, σε κάθε δημοτική κοινότητα της πόλης.