Μυστήρια και επιστημονικά πειράματα στη θερινή κατασκήνωση του "Ελληνικού Κόσμου"

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» επιστρέφει ανανεωμένη, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

summer camps στον ελληνικο κοσμο

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού υλοποιεί ξανά το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά θερινό πρόγραμμα κατασκήνωσης "Καλοκαίρι στην πόλη" για τέσσερα δεκαήμερα. 

Κατασκήνωση

Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών, είναι σχεδιασμένο από το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME και απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα. Για δέκα ολόκληρες ημέρες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία "εναλλακτική κατασκήνωση", στους χώρους του "Ελληνικού Κόσμου". Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις, προβολές στη "Θόλο" Εικονικής Πραγματικότητας και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται πρόγευμα και γεύμα.

Το "Καλοκαίρι στην πόλη" 2022 υλοποιείται σε 4 δεκαήμερα:
‘Α δεκαήμερο: 20/6-1/7/2022
‘Β δεκαήμερο: 4/7-15/7/2022
‘Γ δεκαήμερο: 18/7-29/7/2022
‘Δ δεκαήμερο: 29/8-9/9/2022

Στο δημιουργικό project "Εφευ – Βρες – το" τα παιδιά μπαίνουν σε ρόλους στο πλαίσιο  αποστολής-μυστήριο από τον Πράκτορα του "Ελληνικού Κόσμου",  254. Θα πρέπει να μελετήσουν εφευρέσεις, να κάνουν πειράματα, να συλλέξουν χρήσιμα στοιχεία και να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες που βρίσκονται στο ημερολόγιο του πράκτορα 254. Θα καταφέρουν άραγε να εξιχνιάσουν την υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης ενός εφευρέτη που έχει στην κατοχή του μία σημαντική για τον κόσμο, φόρμουλα; Τα ενττπωσιακά, υψηλής εκπαιδευτικής αξίας πειράματα φυσικής και χημείας, που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Καλοκαίρι στην πόλη 2022", έχουν την επιστημονική επιμέλεια της ομάδας του "Planet Physics"

Ημερήσιο πρόγραμμα
8 π.μ – 9 π.μ: Άφιξη στον "Ελληνικό Κόσμο"
9 π.μ-10.30 π.μ: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
10.30 π.μ-11 π.μ: Δεκατιανό
11 π.μ-1.30 μ.μ: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
1.30 μ.μ-2 μμ: Μεσημεριανό γεύμα
2 μ.μ-3 μ.μ: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
3 μ.μ-4.45 μ.μ: Απογευματινή ζώνη (κατ’ επιλογή)
4.45 μ.μ-5 μ.μ: Αναχώρηση

Για κρατήσεις θέσεων: 212 254 0000, reservations@hellenic-cosmos.gr, summer.hellenic-cosmos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.