Δημιουργικό καλοκαίρι στο Steam Camp του Μουσείου Πειραμάτων

Σε ένα χώρο σύγχρονο, ασφαλή και πολύ οικείο για τα παιδιά, το Μουσείο Πειραμάτων διοργανώνει καλοκαιρινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα τις ώρες που οι γονείς βρίσκονται στη δουλειά.

Μουσείο Πειραμάτων

Προγραμματισμός ρομπότ, πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας, παιχνίδι με τάγκραμ μαθηματικών, κατασκευή μηχανισμών και πολλές ακόμα νέες δραστηριότητες STEΜ είναι μερικά μόνο από όσα περιμένουν τα παιδιά από τις 16 Ιουνίου στο Summer Steam Camp του Μουσείου Πειραμάτων. Από τη λίστα βέβαια των δραστηριοτήτων δεν λείπουν και οι εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και οι καλοκαιρινές βουτιές σε πισίνα ή κολυμβητήριο. Τ

Το πρόγραμμα ακολουθεί τη μεθοδολογία STEM και απευθύνεται σε μικρούς επιστήμονες 6-10 ετών. Στο πλαίσιο ενός ωρολογίου προγράμματος από τις από τις 8 π.μ έως τις 4 μ.μ, το οποίο έχει διαφορετικό περιεχόμενο για κάθε ημέρα του camp, τα παιδιά θα παίξουν, θα πειραματιστούν, θα μάθουν και θα ανακαλύψουν πολλά.  Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας, κατασκευές μηχανικής, ρομποτική, κινητικά παιχνίδια, για εκτόνωση αλλά και χαλάρωση, μαθήματα κολύμβησης σε κολυμβητήριο, καλοκαιρινές βουτιές και παιχνίδια σε πισίνα, περιπέτειες στο βουνό, καλλιτεχνικές δημιουργίες και ομαδικά παιχνίδια. Οι επιμέρους δραστηριότητες (πειράματα, παιχνίδια και κατασκευές) είναι διαφορετικές ανά ημέρα του camp ενώ αλλαγές στο πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τη σύνθεση και τις προτιμήσεις των ομάδων.

Προσέλευση: 8 π.μ – 9 π.μ, Αποχώρηση: 3 μ.μ – 4 μ.μ | Εβδομαδιαία συμμετοχή:
Δευτέρα - Παρασκευή: 140€ (Παραλαβή και επιστροφή των παιδιών με ιδία μέσα) | Ειδικά για την εβδομάδα λήξης των σχολικών μαθημάτων (Πέμπτη 16/6 & Παρασκευή 17/6) η συμμετοχή διαμορφώνεται στα 56€ | Περιλαμβάνονται: τα υλικά για τα πειράματα και τις ατομικές κατασκευές, ατομικός φάκελος δραστηριοτήτων, δραστηριότητες εξωτερικού χώρου | Για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα 210-7210105, 210-7610038, 210-9761030 (καθημερινές: 8.30 π.μ-1.30 μ.μ).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.

Και τα Χριστούγεννα… μικροί μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μικροί και μεγάλοι θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα μπουν στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να γυρίσουν τη δική τους ταινία.