Μάιος με εκπαιδευτικές δράσεις για μικρά παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού

Για κάθε Σάββατο και Κυριακή του Μαΐου το Κέντρο Πολιτισμού θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια.

Ελληνικός Κόσμος εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" συνιστά έναν ζωντανό πυρήνα πολιτισμικής δημιουργίας και έκφρασης. Σημείο συνάντησης εικαστικών, μουσικών, ηθοποιών, επιστημόνων και επισκεπτών από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να βιώσουν την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό με τρόπο μοναδικό, προσφέρει διαδραστικά προγράμματα στη θέση του συμβατικού χώρου του μουσείου.

Κάθε Σάββατο του προσεχούς Μαΐου θα είναι γεμάτο με ενδιαφέρουσες βιωματικές δραστηριότητες (12-1.10 μ.μ.), για παιδιά 4-5 ετών

Συγκεκριμένα το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα "Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά …όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά". Τα παιδιά ακολουθώντας τα ίχνη των προϊστορικών ανθρώπων θα μάθουν μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα κι ο πηλός θα τα βοηθήσουν να ανακαλύψουν την καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, το Σάββατο 14 Μαΐου το πρόγραμμα με το όνομα "Φεγγαράκι μου λαμπρό…... θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!", θα μαγέψει τα παιδιά με ένα διαστημικό "ταξίδι" στη Σελήνη. Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια περιμένει τον κάθε μικρό αστροναύτη. "Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα".

παιδικα προγραμματα Κεντρο Πολιτισμ.

Το Σάββατο 21 Μαΐου, με τη δραστηριότητα "Παίζοντας με τις αισθήσεις", τα παιδιά θα μάθουν τα πάντα για τις πέντε αισθήσεις, τη γεύση, την όσφρηση, την αφή, την όραση και την ακοή. "Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις". Τα παιδιά θα μάθουν για τη λειτουργία και τη σημασία των αισθήσεων αυτών στη διάδρασή τους με τον κόσμο και ότι μέσα από αυτές αντιλαμβάνονται βασικά πράγματα της καθημερινότητάς τους όπως τις εικόνες, τους ήχους, τις μυρωδιές, τις γεύσεις, τα αγγίγματα, και άλλα πολλά. Μέσα, λοιπόν, από το παιχνίδι τα παιδιά θα μάθουν να αναγνωρίζουν τις αισθήσεις και θα ξεκινήσουν να τις ανακαλύπτουν.

παιδικα προγραμματα Κεντρο Πολιτισμ.

Τέλος, το Σάββατο 28 Μαΐου με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!" τα παιδιά θα ακούσουν ιστορίες για το μήλο και τον ρόλο του σε αυτές. Στη μηλιά τη φορτωμένη, η Αθανασία, η κάμπια, έχει φτιάξει ένα σπίτι και είναι όλοι και όλες καλεσμένοι. Θα διηγηθεί πολλές μηλοϊστορίες, με την Εύα, τη Χιονάτη, την Έριδα και τον Νεύτωνα. Πολλά παιχνίδια θα γίνουν εμπνευσμένα από τις ιστορίες και τα μυστικά της Αθανασίας και του μήλου. Και στο τέλος, όλα τα παιδιά θα έχουν δώρο μια μηλολιχουδιά.

παιδικα προγραμματα Κεντρο Πολιτισμ.

Οι Κυριακές στον "Ελληνικό Κόσμο" θα είναι αφιερωμένες αντίστοιχα σε παιδιά 5-8 ετών, με τα προγράμματα να ξεκινάνε στις 4 μ.μ. .

Την Κυριακή 8 Μαΐου το οικογενειακό πρόγραμμα "Mυθικές…μαμάδες", θα πληροφορήσει τα παιδιά για τον ρόλο της μητέρας από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Μύθοι, όπως της Ρέας, της Δήμητρας και της Θέτιδας, μιλούν για την αληθινή αγάπη της μητέρας. Όλη η οικογένεια θα γιορτάσει με τις μαμάδες, αυτή τη ξεχωριστή ημέρα, παίζοντας και δημιουργώντας το δικό της δώρο για εκείνη.   

Ακόμη, την Κυριακή 15 Μαΐου η συναρπαστική δραστηριότητα "3…2…1… Εκτόξευση στο Διάστημα" θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς εξερευνητές του διαστήματος να γίνουν μέλη του διαστημόπλοιου "ΙΜΕ Απόλλων", που θα "εκτοξευθεί" προσεχώς με προορισμό τη Σελήνη. Μια διαστημική περιπέτεια περιμένει ανάμεσα σε αστερισμούς, κρατήρες, κομήτες και πεφταστέρια.

παιδικα προγραμματα Κεντρο Πολιτισμ.

Η Κυριακή 22 Μαΐου θα δώσει μια πιο καλλιτεχνική νότα στις δράσεις αυτές, καθώς με το πρόγραμμα "Κλιμτ… ακολουθώντας τις χρυσές πινελιές του", γονείς και παιδιά θα τρυπώσουν στο ατελιέ, θα μάθουν τα μυστικά και θα εμπνευστούν από την ιδιαίτερη τέχνη του μεγάλου αυτού ζωγράφου.  

παιδικα προγραμματα Κεντρο Πολιτισμ.

Για την τελευταία Κυριακή στις 29 Μαΐου, ο εκπαιδευτικός κύκλος θα ολοκληρωθεί με το πρόγραμμα "Οι Δεινόσαυροι στην Επιφάνεια". Οι θαυμαστές των προϊστορικών αυτών πλασμάτων θα έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν καλύτερα και να διαπιστώσουν τη σύνδεση της εποχής τους με το σήμερα, μέσα από τα ίχνη που άφησαν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να "ξαναζωντανέψουν" τα μεγαλοπρεπή αυτά ζώα και να τα μάθουν καλύτερα.

παιδικα προγραμματα Κεντρο Πολιτισμ.

Απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση (2122540000). Προπώληση εισιτηρίων στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κόσμου ή τηλεφωνικά στο 212 254 0000

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος

Πειραιώς 254, Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.