Βιβλία για μικρούς και μεγάλους από τις εκδόσεις Μέλισσα για τα πασχαλινά σας δώρα

Φωτογραφικά, καλλιτεχνικά και ιστορικά λευκώματα και όλες οι παιδικές σειρές των εκδόσεων Μέλισσα, που συστήνουν στους μικρούς αναγνώστες τις τέχνες, την επιστήμη και τη μυθολογία.

παιδικά βιβλία Μέλισσα

Στις παραμονές του Πάσχα όλοι ψάχνουν τα ιδανικά δώρα για να πάρουν στους αγαπημένους τους. Για τα παιδιά, τα βιβλία αυτά θα αποτελέσουν ευχάριστα αναγνώσματα αλλά και συγχρόνως μια σύνδεση με τον κόσμο των ενηλίκων και μια ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα του σήμερα. Για τους ενήλικες, οι νέες αυτές κυκλοφορίες εικαστικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος θα γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο τους. 

"Avra, an amazing Greek horse", Jenifer Neils

Βιβλία για μικρούς και μεγάλους από τις εκδόσεις Μέλισσα για τα πασχαλινά σας δώρα - εικόνα 1

Eμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της Αύρας, ενός αλόγου κούρσας που χρίστηκε τιμώμενο μέλος του Αθηναϊκού Ιππικού, το βιβλίο φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στην επιστήμη και τους μαθαίνει ιστορίες για το άλογο και τη θέση του στην αρχαία Ελλάδα. Με τη φανταστική εικονογράφηση της Μαριάννας Πόγκας και του Χρίστου Σιμάτου.

"Το μεγαλύτερο λουλούδι του κόσμου", Ζοζέ Σαραμάγκου

το μεγαλυτερο λουλουδι του κοσμου

"Τι θα γινόταν αν οι ιστορίες για παιδιά γίνονταν υποχρεωτικό ανάγνωσμα για τους ενήλικες; Θα κατόρθωναν ποτέ να μάθουν πραγματικά όσα τόσο καιρό διδάσκουν;" Ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας, Ζοζέ Σαραμάγκου, διηγείται τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού, μακριά από το μικρό χωριό όπου ζει με την οικογένειά του. Μια ιστορία "πιο όμορφη από όλες όσες έχουν γραφτεί”, γεμάτη μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Το βιβλίο αποτελεί ένα "ημερολόγιο των αισθήσεων" για τα παιδιά στη φύση. Η εικονογράφηση έγινε από τον Αντρέ Λετρία και η απόδοση από τον Χρήστο Μπουλώτη.
Για παιδιά άνω των 8 ετών.

"Μικρές σπουδαίες πράξεις, ενάντια στις διακρίσεις", Φρανθίσκο Ιόρκα

μικρες σπουδαιες πραξεις εναντια στις διακρισεις

Στο βιβλίο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις πράξεις που κάνουν τον κόσμο που ζουν πιο δίκαιο. Η γυναίκα που αποφασίζει να μην υποχωρήσει, το κορίτσι που επιμένει να πηγαίνει στο σχολείο παρά τις απειλές, ο  πρόσφυγας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα της οικογένειάς του.  Οι ιστορίες των Ρόζα Παρκς, Μαλάλα Γιουσαφζάι, και Φίρας Μάραφι  που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους γίνονται παράδειγμα για όσους πιστεύουν πως όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι. Το βιβλίο αυτό σκοπό έχει να εξοικειώσει τα παιδιά με αξίες όπως η ανοχή, η δικαιοσύνη, η αρμονική συμβίωση, η αποδοχή της διαφορετικότητας, ενθαρρύνοντάς τα με παραδείγματα να γίνουν και αυτά πρωταγωνιστές της ιστορίας που ζουν.
Για παιδιά από 9 ετών και άνω.

"Συναντώντας τον καλλιτέχνη!", Πατρίθια Χέις

Συναντωντας τον καλλιτεχνη

Στη σειρά βιβλίων που το καθένα ξεχωριστά πραγματεύεται σημαντικότατους ανθρώπους της τέχνης, τον "Βίνσεντ βαν Γκογκ", τον "Λεονάρντο ντα Βίντσι" και τον "Φράνκ Λόιντ Ράιτ", τα παιδιά θα γνωρίσουν για τη ζωή και το έργο αυτών των σπουδαίων καλλιτεχνών. Με τρισδιάστατα σχέδια και δημιουργικές δραστηριότητες, τα βιβλία προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες ένα πολύχρωμο, διαδραστικό ταξίδι στη ζωή των περίφημων αυτών δημιουργών.

Αλλά και για τους ενήλικες οι εκδόσεις "Μελίσσα" έχουν ενδιαφέρουσες αναγνωστικές προτάσεις σχετικά με το καλλιτεχνικό και ιστορικό τοπίο της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα:

"Ο Παρθενώνας", Παναγιώτης Τουρνικιώτης

παρθενωνας-βιβλιο

Ένα βιβλίο-μελέτη για τον Παρθενώνα, το κορυφαίο μνημείο της αρχαιότητας και απαράμιλλο πρότυπο για τον σύγχρονο κόσμο, και την επίδρασή του στη σύγχρονη τέχνη και επιστήμη, που επιβεβαιώνει την πεποίθηση πως πρόκειται για "το σημαντικότερο κτίσμα στον κόσμο, το τελειότερο που χτίστηκε ποτέ”.

"Η Ελλάδα μέσα από την φωτογραφία", Σπύρος Αδραχάς, Αλεξάνδρα Μόσχοβη, Αλίκη Τσίργιαλου

η ελλαδα μεσα απο την φωτογραφια

Ρομαντικές τοπιογραφίες και πρώιμα φωτοειδησεογραφικά "ντοκουμέντα", ερασιτεχνικά ενσταντανέ και ανώνυμες οικογενειακές φωτογραφίες, σύγχρονες φωτογραφίες lifestyle και ψηφιακά επεξεργασμένες, ταξιδεύουν τον αναγνώστη από την Ελλάδα του 19ου αιώνα στο σήμερα, με ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα της εποχής.

"Μπάουχαους, Τέχνες-Πρωτοπορία-Αρχιτεκτονική. Μια μεγάλη σχολή"Παναγιώτης Τουρνικιώτης

Μπαουχαους-βιβλιο

Τα ξέφρενα πάρτι και τα πρωτοποριακά γεγονότα που έφεραν την επανάσταση στον σύγχρονο σχεδιασμό ζωντανεύουν και οι αναγνώστες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν 100 προσωπικότητες, σχέδια και καινοτομίες που διαμόρφωσαν το μνημειώδες καλλιτεχνικό κίνημα του Μπαουχάους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.