Όλες οι πασχαλινές εκδηλώσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου

Γιορτινό πρόγραμμα ετοιμάζει το ίδρυμα τις επόμενες εβδομάδες με εργαστήρια για παιδιά και εφήβους μέχρι το τέλος του μήνα.

ίδρυμα ευγενίδου Πάσχα

Ο Απρίλιος γεμίζει με πασχαλινές δραστηριότητες στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους με εργαστήρια και 10 διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Επιδείξεις πειραμάτων, εργαστήρια επιστήμης, εργαστήρια προγραμματισμού και ρομποτικής, science games, άλλα online και άλλα διά ζώσης, δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Το πρόγραμμα για τον Απρίλιο

Πάσχα Ίδρυμα Ευγενίδου

Από 1 έως 17 Απριλίου

Ηλικίες 5-9 (Επίδειξη πειραμάτων διά ζώσης)

Μικροί επιστήμονες: Ανακαλύπτω τον ήχο
Ελάτε να παρακολουθήσετε εντυπωσιακά πειράματα που σχετίζονται με τον ήχο, και να
παίξετε μία μελωδία.

Ηλικίες 6-9

Ρομποτικά Ζωάκια (Εργαστήριο διά ζώσης)

Σειρά 4 εργαστηρίων: Κατασκευάστε και προγραμματίστε τα δικά σας ρομποτικά ζωάκια
με Lego WeDo δίνοντάς τους "ζωή" με κίνηση και ήχο.

Μέσα στο κεφάλι μας ο ανθρώπινος εγκέφαλος (Εργαστήριο διά ζώσης)
Μέσα από κατασκευές, βιωματικά πειράματα και αναπαραστάσεις, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το νευρικό σύστημα και τις δομές του, με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Ηλικίες 9-12

Εξερευνώντας τον Ηλεκτρισμό (Εργαστήριο online)
Μέσα από πειράματα με απλά υλικά, ανακαλύψτε τα ηλεκτρικά φορτία, τον στατικό ηλεκτρισμό και τους τρόπους φόρτισης. Τέλος, κατασκευάστε απλά ηλεκτρικά κυκλώματα και πειραματιστείτε με τους διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης αντιστάσεων σε ένα κύκλωμα.

Ηλικίες 12+

Moυσική, Φυσική, Μαθηματικά (Επίδειξη πειραμάτων διά ζώσης)
Ανακαλύψτε, μέσα από πειράματα, τη στενή σχέση μεταξύ μουσικής, φυσικής και μαθηματικών.

Ηλικίες 14+

Μysteryio (Science game)
Ένα έγκλημα, φαινομενικά απλό, παραμένει ανεξιχνίαστο. Αναλαμβάνετε την υπόθεση
από τη θέση του ερευνητή και χρησιμοποιείτε τα ευρήματα από τη σκηνή του εγκλήματος. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες και φτάστε στη λύση. 

Αφιέρωμα στο Πάσχα

Πάσχα Ίδρυμα Ευγενίδου

Από την Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου έως και το τέλος του μήνα:

Ηλικίες 6-9

Πασχαλινός Ρομποτικός Λαγός (Εργαστήριο διά ζώσης)

Γνωρίστε τον εξοπλισμό Lego WeDo 2.0 και το περιβάλλον προγραμματισμού του (εικονικός προγραμματισμός). Δημιουργήστε την πασχαλινή σας κατασκευή –πασχαλινό λαγουδάκι– και προγραμματίστε την με σκοπό να εκτελεί απλές κινήσεις και να "αισθάνεται" κάποια ερεθίσματα από το περιβάλλον.

Ηλικίες 6-12

Πειραματιζόμαστε με Κεριά (Εργαστήριο διά ζώσης)

Ανακαλύψτε τα φυσικά και χημικά φαινόμενα που σχετίζονται με την καύση των κεριών, πειραματιστείτε και αναπτύξτε τις δεξιότητές σας.

Διαστημικά Αυγά (Εργαστήριο online)
Μέσα από κατασκευές και καλλιτεχνικές δημιουργίες, θα χρωματίσουμε αυγά στα χρώματα των πλανητών του Ηλιακού συστήματος, θα μιλήσουμε για τους πλανήτες και θα μάθουμε περισσότερα για αυτούς.

Ηλικίες 14+

Πασχαλινές φωτιές (Επίδειξη πειραμάτων διά ζώσης)

Ελάτε να ανακαλύψετε εφαρμογές της Χημείας μέσα από εντυπωσιακά πειράματα και…πολλές φωτιές.

Όλο τον Απρίλιο

Ηλικίες 10+

57 Διαδραστικά εκθέματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ρομποτικής προσφέρουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας και να εμβαθύνει σε επιστημονικές αρχές, μαθηματικές έννοιες και τεχνολογικές εφαρμογές.

Περισσότερες πληροφορίες

Ίδρυμα Ευγενίδου

Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.