"Art-Wagons": δωρεάν διαδικτυακό "ταξίδι" χορού και μουσικής για παιδιά και εφήβους

Έφηβοι από απομακρυσμένες κυρίως περιοχές της Ελλάδας καθώς και για παιδιά με αναπηρία έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τον 6ο και τελευταίο κύκλο ενός επιτυχημένου πολιτιστικού διαδικτυακού «ταξιδιού».

Art Wagons

Ο 6ος και τελευταίος κύκλος του επιτυχημένου προγράμματος "Art-Wagons" ξεκινά προσφέροντας δωρεάν σε παιδιά και εφήβους που ζουν κυρίως σε απομακρυσμένες ορεινές ή νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας ή και σε παιδιά με αναπηρία, ηλικίας από 7 έως 15 ετών, την ευκαιρία γνωριμίας με τον κόσμο των τεχνών για την περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων τους. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την Καλλιτεχνική Εταιρεία "ΑΞΑΝΑ" και την "Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ" με την ευγενική αρωγή του "Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.)" από τις 2 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου με διάρκεια 5 εβδομάδες.

Πρόκειται για μία δημιουργική εξερεύνηση στον χορό και τη μουσική μέσα από δύο διαδικτυακά εργαστήρια που πραγματοποιούνται με όρους εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης. 

Ι. Μουσικοί Ταξιδευτές με θέμα τη Μουσική για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ηλικίας 7-12 ετών.
ΙΙ. Σώμα εν Κινήσει με θέμα τον Σύγχρονο Χορό για εφήβους, ηλικίας 12-15 ετών.
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία οι 5 κύκλοι του προγράμματος με τη θερμή ανταπόκριση παιδιών, γονέων/κηδεμόνων αλλά και εκπαιδευτικών από όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Το κάθε παιδί, επιβάτης αυτού του πολιτιστικού "ταξιδιού", με την εγγραφή του στο πρόγραμμα, παίρνει το "εισιτήριό" του (τον προσωπικό του κωδικό), επιβιβάζεται στο "Art-Wagons" και πλοηγείται στην διάρκεια των 5 εβδομάδων σε 5 videos – σταθμούς λαμβάνοντας πληροφορίες και υλικό με τη μορφή video, κειμένων, εικόνων, ήχων κ.ά. υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων εκπαιδευτών-"μηχανοδηγών". Στη συνέχεια καλείται να εργαστεί σε απλά ζητούμενα που απαιτούνται σε κάθε video-σταθμό, να πειραματιστεί, να εκφραστεί, να ανακαλύψει και να γίνει τελικά ο δημιουργός του προσωπικού διαδικτυακού του artwork. Τα θέματα που περιλαμβάνονται στον κάθε σταθμό και ο τρόπος παρουσίασης τους είναι ελκυστικά, εύκολα στην κατανόηση, εμπεριέχουν το στοιχείο του παιχνιδιού και της έκπληξης και ταυτόχρονα είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες των συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων. Με την ολοκλήρωση του "ταξιδιού" δημιουργείται μια εικονική αμαξοστοιχία, η οποία αποτελείται από τα "βαγόνια", δηλαδή τα έργα των παιδιών-επιβατών που συνδέονται μεταξύ τους σε μια ψηφιακή σύνθεση σε μορφή βίντεο, puzzle κ.ά.

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια δεν απαιτείται προηγούμενη ενασχόληση με τη μουσική ή τον χορό ενώ όλα τα παιδιά-επιβάτες που ολοκληρώνουν το εργαστήριο, λαμβάνουν δίπλωμα πιστοποίησης ολοκλήρωσης του προγράμματος "Art-Wagons".

Στο πρόγραμμα "Art-Wagons" διδάσκουν οι εκπαιδεύτριες-"μηχανοδηγοί" Φωτούλα Καρατζάνου (εκπαιδεύτρια μουσικής, κοινωνιολόγος), Πέπη Ζαχαροπούλου (χορογράφος, καθηγήτρια χορού), Μαρία Αδαμοπούλου (χορεύτρια, χορογράφος, καθηγήτρια χορού) με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Τατιάνας Λύγαρη (ηθοποιός, σκηνοθέτης). Επιστημονική Σύμβουλος των εκπαιδευτικών αυτών κύκλων είναι η κα Σεβαστή-Σοφία Ανθοπούλου (εμπειρογνώμων της Εκπαίδευσης).

artwagons.totrenostorouf.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.