Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με ένα πλούσιο πενθήμερο πρόγραμμα

Πολυήμερες παιδικές εκδηλώσεις, αυτοσχεδιασμοί και ειδικοί εμψυχωτές στήνουν μια όμορφη γιορτή για τους μικρούς αναγνώστες.

Παγκόσμια_Ημέρα_Παιδικού_Βιβλίου © Shutterstock


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, προγραμματίζει εκδηλώσεις για παιδιά, με πλούσιο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο,  από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2022. Τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να ακούσουν παραμύθια, να αυτοσχεδιάσουν και να ψυχαγωγηθούν με την καθοδήγηση ειδικών εμψυχωτών. 

"Ιστορία του χωριού, που ο καθένας μπορεί να είναι όπως είναι και να κάνει ό,τι θέλει"

Αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο της Αγάπης Παπουτσάκη τα παιδιά θα παίξουν, θα συνεργαστούν και θα εκφραστούν ελεύθερα σε ένα μέρος, όπου το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι ο εαυτός τους.
"-Ένας σκύλος με τη ρετσινιά του άπιστου, ένα μαύρο περιστέρι και ένα κοράκι που τραγουδάει σαν αηδόνι  προσκαλούν τα παιδιά σε μια περιπέτεια, σε ένα χωριό διαφορετικό από τα άλλα." 
Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών | Εμψυχώτρια: Αγάπη Παπουτσάκη | Δευτέρα 4 Απριλίου

"Παίζοντας με τις λέξεις"    

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το …βιβλίο της Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ και "Παίζοντας με τις λέξεις" της Τατιάνας Ραΐση - Βολανάκη. Τα παιδιά  θα ακολουθήσουν τη διαδρομή ενός βιβλίου από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα και θα παίξουν με τις λέξεις, σε ένα όμορφο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ταξίδι, με οδηγούς τη Μαρία Στραπάτσα και τη Ράνια Βασιλειάδη.
Για παιδιά ηλικίας  7-9 ετών | Τρίτη 5 Απριλίου

"Βαλίτσες της σοφίας" (webinar)

Διαδικτυακή συνάντηση με τους νηπιαγωγούς του Πειραιά για την παρουσίαση του προγράμματος "βαλίτσες της σοφίας". Συζήτηση για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Δημοτικής Βιβλιοθήκης και νηπιαγωγείων. (Θα αποσταλεί link σε όσους δηλώσουν συμμετοχή).
Τετάρτη 6 Απριλίου

"Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν" του Όλιβερ Τζέφερς

Μια πρωτότυπη ψυχαγωγική δράση με την οποία τα παιδιά παίζοντας  μαθαίνουν πώς να βοηθήσουν τον Ντάνκαν να φέρει πίσω τα κραγιόνια του. "-Μα που χάθηκαν όλα τα κραγιόνια από την κασετίνα του Ντάνκαν; Αληθεύει, ότι απεργούν, επειδή έχουν παράπονα από αυτόν; Εκείνος το μόνο που ήθελε ήταν να ζωγραφίσει… Πού θα τα ψάξει τώρα; Πώς θα καταφέρει να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους;"
Για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών | Εμψυχώτρια: Αγάπη Παπουτσάκη | Πέμπτη 7 Απριλίου

"Όταν όλα αλλάζουν"

Βασισμένο στα βιβλία της Αγγελικής Δαρλάση "Το αγόρι στο θεωρείο" και "Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο" και της  Ξένιας  Καλογεροπούλου-Μάικ Κένι "Το αγόρι με τη βαλίτσα" με τον εκπαιδευτικό Χρήστο Νικολόπουλο.
Για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών | Παρασκευή 8 Απριλίου

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 210-4126751 & 210 4126752.
Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.