Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με ένα πλούσιο πενθήμερο πρόγραμμα

Πολυήμερες παιδικές εκδηλώσεις, αυτοσχεδιασμοί και ειδικοί εμψυχωτές στήνουν μια όμορφη γιορτή για τους μικρούς αναγνώστες.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με ένα πλούσιο πενθήμερο πρόγραμμα


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, προγραμματίζει εκδηλώσεις για παιδιά, με πλούσιο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο,  από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2022. Τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να ακούσουν παραμύθια, να αυτοσχεδιάσουν και να ψυχαγωγηθούν με την καθοδήγηση ειδικών εμψυχωτών. 

"Ιστορία του χωριού, που ο καθένας μπορεί να είναι όπως είναι και να κάνει ό,τι θέλει"

Αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο της Αγάπης Παπουτσάκη τα παιδιά θα παίξουν, θα συνεργαστούν και θα εκφραστούν ελεύθερα σε ένα μέρος, όπου το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι ο εαυτός τους.
"-Ένας σκύλος με τη ρετσινιά του άπιστου, ένα μαύρο περιστέρι και ένα κοράκι που τραγουδάει σαν αηδόνι  προσκαλούν τα παιδιά σε μια περιπέτεια, σε ένα χωριό διαφορετικό από τα άλλα." 
Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών | Εμψυχώτρια: Αγάπη Παπουτσάκη | Δευτέρα 4 Απριλίου

"Παίζοντας με τις λέξεις"    

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το …βιβλίο της Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ και "Παίζοντας με τις λέξεις" της Τατιάνας Ραΐση - Βολανάκη. Τα παιδιά  θα ακολουθήσουν τη διαδρομή ενός βιβλίου από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα και θα παίξουν με τις λέξεις, σε ένα όμορφο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ταξίδι, με οδηγούς τη Μαρία Στραπάτσα και τη Ράνια Βασιλειάδη.
Για παιδιά ηλικίας  7-9 ετών | Τρίτη 5 Απριλίου

"Βαλίτσες της σοφίας" (webinar)

Διαδικτυακή συνάντηση με τους νηπιαγωγούς του Πειραιά για την παρουσίαση του προγράμματος "βαλίτσες της σοφίας". Συζήτηση για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Δημοτικής Βιβλιοθήκης και νηπιαγωγείων. (Θα αποσταλεί link σε όσους δηλώσουν συμμετοχή).
Τετάρτη 6 Απριλίου

"Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν" του Όλιβερ Τζέφερς

Μια πρωτότυπη ψυχαγωγική δράση με την οποία τα παιδιά παίζοντας  μαθαίνουν πώς να βοηθήσουν τον Ντάνκαν να φέρει πίσω τα κραγιόνια του. "-Μα που χάθηκαν όλα τα κραγιόνια από την κασετίνα του Ντάνκαν; Αληθεύει, ότι απεργούν, επειδή έχουν παράπονα από αυτόν; Εκείνος το μόνο που ήθελε ήταν να ζωγραφίσει… Πού θα τα ψάξει τώρα; Πώς θα καταφέρει να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους;"
Για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών | Εμψυχώτρια: Αγάπη Παπουτσάκη | Πέμπτη 7 Απριλίου

"Όταν όλα αλλάζουν"

Βασισμένο στα βιβλία της Αγγελικής Δαρλάση "Το αγόρι στο θεωρείο" και "Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο" και της  Ξένιας  Καλογεροπούλου-Μάικ Κένι "Το αγόρι με τη βαλίτσα" με τον εκπαιδευτικό Χρήστο Νικολόπουλο.
Για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών | Παρασκευή 8 Απριλίου

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 210-4126751 & 210 4126752.
Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.