"Η Παγκόσμια Πολιτική σε 100 Λέξεις": Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της πολιτικής

Μια πολυτελής εικονογραφημένη έκδοση από τον εκδοτικό οίκο Παπαδόπουλος για να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι βασικούς όρους της παγκόσμιας πολιτικής.

Παγκόσμια Πολιτική σε 100 Λέξεις

Μία νέα συναρπαστική έκδοση κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, παροτρύνοντας τα παιδιά αλλά και άτομα όλων των ηλικιών να γνωρίσουν τον κόσμο της πολιτικής και να εξοικειωθούν με γνωστούς και άγνωστους πολιτικούς όρους. Η "Παγκόσμια Πολιτική σε 100 Λέξεις" πρόκειται για το νέο εικονογραφημένο βιβλίο της συγγραφέα Eleanor Levenson που εμπεριέχει μία εμπεριστατωμένη μετάφραση πολιτικών εννοιών σε μόνο 100 λέξεις.

Στο βιβλίο εξηγούνται ζητήματα όπως ο τρόπος που κυβερνούνται οι χώρες και λαμβάνονται αποφάσεις για τα κράτη, πώς αποκτά κανείς εξουσία και παροτρύνει τους αναγνώστες να συμμετέχουν ενεργά στον πολιτικό χώρο. Η συγγραφέας προτείνει δράσεις προκειμένου ο κάθε πολίτης να αποτελέσει μέρος των πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών και να είναι ενημερωμένος όσον αφορά τις διάφορες πολιτικές ενέργειες όχι μόνο της χώρας αλλά και των υπόλοιπων κρατών.

Όπως χαρακτηριστικά εξηγείται και στις πρώτες σελίδες του βιβλίου, "αν δεν είσαι ερημίτης, αν δεν ζεις ολομόναχος σε μια απομονωμένη σπηλιά χωρίς να αγοράζεις τίποτα από κανέναν, πρέπει να καταλάβεις πώς λειτουργεί η πολιτική. Το αν μπορείς να πας σχολείο, το αν έχεις ιατρική φροντίδα σε περίπτωση που αρρωστήσεις, το τι μπορείς να αγοράζεις ή να πουλάς, ακόμα και το αν μπορείς να περπατάς έξω στον δρόμο όποτε θέλεις, όλα αυτά τα πράγματα επηρεάζονται άμεσα από το πώς λειτουργεί η πολιτική, από το ποιοι άνθρωποι γίνονται πολιτικοί και από τις αποφάσεις που αυτοί παίρνουν. Κάθε χώρα έχει τον δικό της τρόπο ζωής και το δικό της πολιτικό σύστημα. Πάντως, το πρώτο βήμα για να αλλάξει κανείς τον κόσμο –ή και για να φροντίσει να παραμείνει ο κόσμος απαράλλαχτος– είναι να καταλάβει πώς λειτουργούν τα πράγματα. Το βιβλίο {…} έχει σκοπό να σε βοηθήσει να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, να σου εξηγήσει ορισμένες από τις λέξεις και τις έννοιες που θα συναντήσεις και να σε κάνει να ενδιαφερθείς για την πολιτική. Εδώ που τα λέμε, ακόμα και οι ερημίτες πρέπει να τα μάθουν αυτά! Αλλιώς δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τους πολιτικούς, αν εκείνοι αποφασίσουν να τους πάρουν τη σπηλιά τους…".

Ο τόμος κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε μετάφραση του Γιώργου Τσακνιά και εικονογράφηση του Paul Boston.  


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.