Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύψτε το παλιό εργοστάσιο στην Τεχνόπολη μέσα από ευφάνταστες δράσεις.

Τεχνόπολη

Νέο κύκλο δράσεων ετοιμάζει για τον Μάρτιο το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τους χώρους του παλιού εργοστασίου και να γνωρίσουν την ιστορία των αθηναϊκών γειτονιών. Ξεναγήσεις σε μουσειακούς χώρους, εικαστικά εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί για όλη την οικογένεια.

Το πρόγραμμα δράσεων

12/03 (6.30): "Φως… στις βιομηχανίες και τις βιομηχανικές συνοικίες"

Τεχνόπολη 2

Ξενάγηση ενηλίκων από τον επίκουρο καθηγητή ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Γιάννη Στογιαννίδη, με θέμα τη βιομηχανική κληρονομιά και την κοινωνική ιστορία. Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς επηρεάστηκαν οι γειτονιές από τη λειτουργία του εργοστασίου και ποιες ήταν οι συνθήκες διαβίωσης στις περιοχές.

12 & 13/03 (5-6.30): "Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ"

εργαστήρια

Εικαστικό εργαστήρι δύο συναντήσεων για παιδιά 11-13 ετών με την ομάδα "100 Περιστροφές". Το εργαστήριο συνδυάζει ζωγραφική με χορό και μέσω παραδοσιακών παιχνιδιών οι συμμετέχοντες θα αναδείξουν το ζωγραφικό τους ταλέντο χρησιμοποιώντας τις κινητικές τους ικανότητες.

27/03 (11 π.μ. – 12 μ.μ.): "Στον Πύργο του Εργοστασίου"

πύργος τεχνόπολης

Εικαστικό εργαστήριο για οικογένειες με παιδιά από 3-8 ετών. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με μυρωδιές και χρώματα της άνοιξης και χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά κατασκευάζουν τα δικά τους λουλούδια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 213-0109325
(Δευτέρα-Παρασκευή, 11 π.μ. – 4μ.μ.)
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".