"Του τραγουδιού το παραμύθι": Η ελληνική ποίηση γίνεται παραμύθι για παιδιά από την Αλίκη Κατσαβού

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια» ανεβάζει το διαδραστικό παραμύθι του Τάκη Χρυσούλη που εμπνέεται από τους μελοποιημένους στίχους του Ελύτη, του Σεφέρη και άλλων μεγάλων μας ποιητών.

Του τραγουδιού το παραμύθι

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου "Θεατρομάθεια" παρουσιάζει την παράσταση "Του τραγουδιού το παραμύθι" κάθε Κυριακή έως τις 17 Απριλίου στο θέατρο Άβατον. Η Αλίκη Κατσαβού σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με τον Ιάσονα Λαγουτάρη στο διαδραστικό παραμύθι του Τάκη Χρυσούλη που εμπνέεται από τους μελοποιημένους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Γιώργος Σεφέρης.

Του τραγουδιού το παραμύθι

Αποτέλεσμα είναι το ταξίδι ενός μικρού παλιάτσου και μιας κούκλας με σκοπό να ανακαλύψουν τα μυστικά του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας. Οι μικροί θεατές γίνονται συνοδοιπόροι των ηρώων στο ταξίδι τους, συμμετέχοντας ενεργά ως πλάσματα της φύσης αλλά και ως ναύτες. Τη μουσική επιμέλεια και την ενορχήστρωση αναλαμβάνει ο Θοδωρής Μπρουτζάκης.

Περισσότερες πληροφορίες

Του τραγουδιού το παραμύθι

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Οι μελοποιημένοι στίχοι μεγάλων Ελλήνων ποιητών όπως ο Ελύτης και ο Σεφέρης ενέπνευσαν ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές έναν μικρό παλιάτσο και μία κούκλα.

Άβατον

Ευπατριδών 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.