Απόκριες στην Αθήνα με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Ο ΟΠΑΝΔΑ ετοιμάζει εορταστικές δραστηριότητες στους χώρους του με ξεναγήσεις, θεατρικά, μουσική και πολλές άλλες δράσεις για τη γιορτή του καρναβαλιού.

ΟΠΑΝΔΑ 3

Οι Απόκριες ήταν ανέκαθεν αφιερωμένες στα παιδιά και όπως κάθε χρόνο, ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει δημιουργικές δραστηριότητες και πλήθος εκδηλώσεων για να γιορτάσουμε και πάλι τις ημέρες των μασκαράδων. Από 16 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου, παιδιά από 4 ετών και όλη η οικογένεια θα ζήσει αξέχαστες εμπειρίες στους πολιτιστικούς χώρους του ΟΠΑΝΔΑ.

Απόκριες ΟΠΑΝΔΑ 2

Εργαστήρια εικαστικών, μουσικοκινητικής, αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού, ξεναγήσεις, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, παραστάσεις παιδικού θεάτρου και καραγκιόζη θα γεμίσουν τις μέρες των Αποκριών με γέλιο και διασκέδαση. Παράλληλα, ο ΟΠΑΝΔΑ εγκαινιάζει σε διάφορους μουσειακούς χώρους εκθέσεις αποκριάτικου χαρακτήρα, ταξιδεύοντάς μας στα παλαιότερα αθηναϊκά χρόνια και παρουσιάζοντας τα έθιμα για την γιορτή του καρναβαλιού εκείνης της εποχής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.

"Σημειωματάριο Mουσικής" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με τη φωνή τους, συνθέτουν παρτιτούρες με εικόνες και ήχους και μαθαίνουν για τη σημασία της μουσικής με αφορμή το βιβλίο "Imagine" του Τζον Λενον.

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.