Η ομάδα Artika συμμετέχει με την παράσταση "Πάει έρχεται" και δύο εργαστήρια στο "Small Size Days 2022"

Χαράζοντας τη δική της πορεία στο χώρο του θεάτρου για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, η ομάδα προσφέρει το δώρο της τέχνης μέσα από διά ζώσης και διαδικτυακές δράσεις.

Small Size Days 2022

Η ομάδα βρεφικού και παιδικού θεάτρου Artika, ως μέλος του Small Size Network -ευρωπαϊκού δικτύου για τη διάδοση και προώθηση των παραστατικών τεχνών για ηλικίες 0 έως 6 ετών- συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή "Small Size Days 2022” που διοργανώνεται από 28 έως 30 Ιανουαρίου, προσφέροντας το δώρο της τέχνης σε μικρούς και μεγάλους. Μέσα από αυτή τη δράση τα παιδιά μικρής ηλικίας έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά με τις τέχνες και το θέατρο με στόχο να κατανοήσουν καλύτερα τις εμπειρίες, τα συναισθήματά τους και τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν, και ειδικά στην περίοδο της πανδημίας που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τη δυνατότητα τους να συνδεθούν με τους συνομηλίκους τους.

Πάει έρχεται Ομάδα Artika
Grid Fox

Οι τρεις δράσεις της ομάδας Artika για το "Small Size Days 2022”

#1 "Πάει έρχεται” στο Studio Μαυρομιχάλη

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου (5.30 μ.μ.) η ομάδα θα μας περιμένει όπως πάντα στο Studio Μαυρομιχάλη με την επιτυχημένη παράστασή της "Πάει έρχεται” που απευθύνεται σε θεατές από 18 μηνών. Η συγκεκριμένη παράσταση θα δοθεί δωρεάν για όλα τα παιδιά που για διάφορους λόγους, οικονομικούς, κοινωνικούς, κ.ά., δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα θα διατεθεί για το κοινό περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην ειδική τιμή των 3 ευρώ.

Το "Πάει έρχεται” είναι μια πρωτότυπη παράσταση -που ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά- σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Μαριλένας Τριανταφυλλίδου, η οποία μιλά για τη δυσκολία του αποχωρισμού από το οικείο, το φόβο της μοναξιάς και τη δημιουργική πλευρά της ανεξαρτητοποίησης με ζωντανή μουσική και χορό. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ένα ζευγάρι ζει μαζί στο ίδιο σπίτι και μοιράζεται στιγμές αγάπης, αγωνίας και ξεγνοιασιάς. Τί συμβαίνει όμως κάθε φορά που ο ένας από τους δύο φεύγει; Ο αποχωρισμός από καθετί αγαπημένο, είτε στην παιδική, είτε στην ενήλικη ζωή είναι πάντα δύσκολος. Από βρέφη ακόμα, χρειάζεται να μάθουμε ότι κάθε φορά που η μητέρα, ή ένας άνθρωπος που μας φροντίζει, δε βρίσκεται στο οπτικό μας πεδίο, δεν εξαφανίζεται για πάντα!

Η Μαρία Μπαλούτσου ζωντανεύει την ιστορία από κοινού με τον Βασίλη Καζή, ο οποίος υπογράφει και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Τζελίνας Πάλλα.

Πάει έρχεται Ομάδα Artika
Grid Fox

#2 Θεατρικό εργαστήριο "Δρώ - Δια Δρώ" για γονείς

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι περιορισμοί και ο φόβος έχουν ανεβάσει τα επίπεδα του θυμού και της θλίψης επηρεάζοντας τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Αν σκεφτούμε τον τρόπο που θέλουμε να αλληλοεπιδρούμε θα διαλέγαμε διαφορετικά αλλά πως θα μπορούσαμε να "προπονηθούμε" σε κάτι τέτοιο; Το θεατρικό εργαστήριο "Δρώ - Δια Δρώ" βοηθάει τους γονείς να διαχειριστούν τις συμπεριφορές των παιδιών, μετατρέποντας τις τυχαίες αντιδράσεις τους σε υγιής δια-δράσεις μέσω του θεάτρου. Η Κατερίνα Αλεξάκη και ο Βασίλης Καζής θα δουλέψουν με μια ομάδα 12 γονέων/κηδεμόνων για να ανακαλύψουν νέους δρόμους να διαδρούν με τα παιδιά τους μέσα από την τέχνη της αναπαράστασης. Ραντεβού το Σάββατο 29 Ιανουαρίου (12 μ., διάρκεια: 60’). Το εργαστήριο θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Δηλώσεις συμμετοχής στο artika.info@gmail.com και στο  τηλ: 690 8881527.

#3 Ψηφιοποιημένο δωρεάν καλλιτεχνικό εργαστήριο "Στον ίσκιο μου"

Πρόκειται για την ψηφιοποίηση του ομώνυμου καλλιτεχνικού εργαστηρίου που η ομάδα δημιούργησε το 2019 με την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της δράσης "Οι πολύ νεαρές ηλικίες συναντούν την ποίηση". Φέτος, το κοινό θα έχει ξανά τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το εργαστήριο οποιαδήποτε στιγμή θέλει από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, δωρεάν, κατόπιν ζήτησης στο artika.info@gmail.com.

Το εργαστήριο είναι βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Γεωργίου Σουρή. Πρόκειται για ένα βίντεο όπου οι νεαροί θεατές παρέα με τους γονείς τους θα μπορέσουν να απολαύσουν τη δραματοποίηση του ποιήματος και στη συνέχεια, με την καθοδήγησή μας, να παίξουν και να κάνουν δραστηριότητες με το φως και τη σκιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.