Οδηγός Παιδιού

Τι έχουν μέσα το σακίδιο του περιηγητή και του ερευνητή; Τα δύο θεματικά σακίδια του Νιάρχος περιμένουν τους μικρούς εξερευνητές

Η περιέργεια βρίσκει τη θέση της με τα δύο αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ξετυλίξουν τη δράση της πιο μεγάλης περιήγησης για τους μικρούς εξερευνητές της.

παιδί - χάρτης

Η  δράση "Σακίδια για οικογένειες"  είναι μόνο η αφορμή για ενδιαφέρουσες εξερευνήσεις στο Κέντρο Πολιτισμού του Σταύρος Νιάρχος που περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Στα δύο θεματικά σακίδια, το σακίδιο του "περιηγητή" και το σακίδιο του "ερευνητή",  θα βρουν τα εργαλεία και τα σύνεργα για να ξεκινήσει η δράση στο Πάρκο και όχι μόνο! Tα δύο σακίδια, μέσα τους κρύβουν ένα σωρό εκπλήξεις, και με "πυξίδα" το βιβλίο εξερεύνησης που θα βρουν σε αυτά, περνούν από διάφορα σημεία του Κέντρου Πολιτισμού. Κάθε σημείο κρύβει και μια διαφορετική αποστολή που θα κληθούν να ολοκληρώσουν. 

παιδί φύση

Μέσα από δέκα πρωτότυπες αποστολές, παρατηρούν τα φυτά του Πάρκου, μαθαίνουν για τη φύση αλλά και την αρχιτεκτονική, αποκτούν μαθηματικές δεξιότητες, ως ερευνητές που μετρούν αποστάσεις και λύνουν γρίφους που θα απογειώσουν τη φαντασία τους. Οι μικροί φίλοι, απαντούν σε ερωτήματα όπως: "Πώς μπορώ να μετρήσω το ύψος ενός δέντρου κοιτώντας κάτω από τα πόδια μου"; "Πώς είναι να είσαι ένας εξωγήινος που προσγειώνεται για πρώτη φορά στη Γη, μέσα στο ΚΠΙΣΝ"; Και "Αν ζούσες σε έναν Μεσογειακό Κήπο, ποιο θα ήταν το όνομά σου;". 

Ανοίγοντάς τα σακίδια, θα βρουν το περίφημο αλλά και απαραίτητο για την περιήγησή τους  "Βιβλίο Εξερεύνησης του ΚΠΙΣΝ",  photo props , φουσκωτή μπάλα, καρτ ποστάλ , πολύχρωμα μολύβια. Το σακίδιο των ερευνητών, εκτός από όλα τα παραπάνω, περιλαμβάνει και υλικό για επιπλέον εξερευνήσεις και από το σπίτι με επιπλέον  παιχνίδι μνήμης και φυτολόγιο υπερατού. Οι θεματικές εξερευνήσεις ξεκινούν με αφετηρία την υποδοχή του Κέντρου Πολιτισμού και το Κέντρο Επισκεπτών, ενώ κάθε παιδί, το περιμένει και ένα παράσημο ως επιβράβευση για την άψογη δουλειά, αντάξια ενός πραγματικού περιηγητή και ερευνητή! 

Κόστος: Σακίδιο των περιηγητών  € 10, σακίδιο των ερευνητών €25

Έτοιμοι για μεγάλες εξερευνήσεις;
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο του Νιάρχου

Οι δράσεις "Park your Cinema" και "Park your Cinema Kids" στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται με τη συμβολή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2022

Επιστημονικές Κυριακές στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου

Οι επιστημονικές Κυριακές υποδέχονται τους μικρούς επιστήμονες στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου και τον Μάιο.

Το Μουσείο Κοτσανά μετατρέπεται σε ένα "Έξυπνο Σπίτι της Αρχαιότητας"

Εργαστήρια και θεματικές ξεναγήσεις για παιδιά και γονείς συστήνουν στους συμμετέχοντες τον κόσμο της αρχαιότητας, σε μια δράση που διεξάγεται στο πλαίσιο του This is Athens City Festival.

"Η μαγεία του Νερού στο χθες και στο σήμερα" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Tο αέναο ταξίδι του νερού μέσα από μύθους και ιστορίες λογοτεχνίας από την εκπαιδευτικό Χριστίνα Νικολάου.

Δωρεάν μαθήματα ευεξίας στη The Blender Gallery

Το πρόγραμμα αυτοβελτίωσης "Spring Revival" διεξάγεται στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας του Μιχαήλ Βαρθακούρη, η οποία εξυμνεί το γυναικείο σώμα και την εποχή του καλοκαιριού.

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Μια νέα σειρά δημιουργικών προγραμμάτων για παιδιά και ένα εργαστήριο γλυπτικής για ενήλικες ξεκινούν το Μάιο στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή.

Πρωτομαγιά στην πόλη βολτάροντας στη φύση

Όσοι μείνετε στην Αθήνα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, μπορείτε να απολαύσετε τις ηλιόλουστες ανοιξιάτικες ημέρες κάνοντας μια βόλτα στα πάρκα και δάση της πόλης, ορισμένα από τα οποία έχουν ετοιμάσει γιορτινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.