Τι έχουν μέσα το σακίδιο του περιηγητή και του ερευνητή; Τα δύο θεματικά σακίδια του Νιάρχος περιμένουν τους μικρούς εξερευνητές

Η περιέργεια βρίσκει τη θέση της με τα δύο αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ξετυλίξουν τη δράση της πιο μεγάλης περιήγησης για τους μικρούς εξερευνητές της.

παιδί - χάρτης

Η  δράση "Σακίδια για οικογένειες"  είναι μόνο η αφορμή για ενδιαφέρουσες εξερευνήσεις στο Κέντρο Πολιτισμού του Σταύρος Νιάρχος που περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Στα δύο θεματικά σακίδια, το σακίδιο του "περιηγητή" και το σακίδιο του "ερευνητή",  θα βρουν τα εργαλεία και τα σύνεργα για να ξεκινήσει η δράση στο Πάρκο και όχι μόνο! Tα δύο σακίδια, μέσα τους κρύβουν ένα σωρό εκπλήξεις, και με "πυξίδα" το βιβλίο εξερεύνησης που θα βρουν σε αυτά, περνούν από διάφορα σημεία του Κέντρου Πολιτισμού. Κάθε σημείο κρύβει και μια διαφορετική αποστολή που θα κληθούν να ολοκληρώσουν. 

παιδί φύση

Μέσα από δέκα πρωτότυπες αποστολές, παρατηρούν τα φυτά του Πάρκου, μαθαίνουν για τη φύση αλλά και την αρχιτεκτονική, αποκτούν μαθηματικές δεξιότητες, ως ερευνητές που μετρούν αποστάσεις και λύνουν γρίφους που θα απογειώσουν τη φαντασία τους. Οι μικροί φίλοι, απαντούν σε ερωτήματα όπως: "Πώς μπορώ να μετρήσω το ύψος ενός δέντρου κοιτώντας κάτω από τα πόδια μου"; "Πώς είναι να είσαι ένας εξωγήινος που προσγειώνεται για πρώτη φορά στη Γη, μέσα στο ΚΠΙΣΝ"; Και "Αν ζούσες σε έναν Μεσογειακό Κήπο, ποιο θα ήταν το όνομά σου;". 

Ανοίγοντάς τα σακίδια, θα βρουν το περίφημο αλλά και απαραίτητο για την περιήγησή τους  "Βιβλίο Εξερεύνησης του ΚΠΙΣΝ",  photo props , φουσκωτή μπάλα, καρτ ποστάλ , πολύχρωμα μολύβια. Το σακίδιο των ερευνητών, εκτός από όλα τα παραπάνω, περιλαμβάνει και υλικό για επιπλέον εξερευνήσεις και από το σπίτι με επιπλέον  παιχνίδι μνήμης και φυτολόγιο υπερατού. Οι θεματικές εξερευνήσεις ξεκινούν με αφετηρία την υποδοχή του Κέντρου Πολιτισμού και το Κέντρο Επισκεπτών, ενώ κάθε παιδί, το περιμένει και ένα παράσημο ως επιβράβευση για την άψογη δουλειά, αντάξια ενός πραγματικού περιηγητή και ερευνητή! 

Κόστος: Σακίδιο των περιηγητών  € 10, σακίδιο των ερευνητών €25

Έτοιμοι για μεγάλες εξερευνήσεις;
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.

"Σημειωματάριο Mουσικής" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με τη φωνή τους, συνθέτουν παρτιτούρες με εικόνες και ήχους και μαθαίνουν για τη σημασία της μουσικής με αφορμή το βιβλίο "Imagine" του Τζον Λενον.

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.