Σε αυτό το εργαστήριο του Νιάρχος όλα τα λάθη επιτρέπονται!

Το αγαπημένο εικαστικό εργαστήριο επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος με ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές και κατασκευαστικές συναντήσεις.

ζωγραφική

Από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 19 Μαρτίου τα Σάββατα αποκτούν χρώμα τέχνης, με την επιστροφή του δημοφιλούς εικαστικού εργαστηρίου "λάθους" από το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος". Οι επόμενες συναντήσεις του εργαστηρίου έρχονται τα Σάββατα 5 Φεβρουαρίου και 19 Μαρτίου (και ώρες 5:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ. και 6:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ.). Τον σχεδιασμό έχει αναλάβει η εικαστικός Χριστίνα Τσινισιζέλη.

πορτραίτο

Τι γίνεται όταν αφήνουμε τη φαντασία ανεξέλεγκτη πάνω στο χαρτί; Σε αυτό το εργαστήριο, όλα τα λάθη επιτρέπονται, στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής έκφρασης των συμμετεχόντων. Με πηγή έμπνευσης τις φωτογραφίες των επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού που απεικονίζουν στιγμές που άξιζε να αποτυπώσει ο φωτογραφικός φακός,  δημιουργούνται πορτρέτα και πήλινα γλυπτά αλλά και σχήματα που ο "σχεδιαστής" έχει φτιάξει χωρίς να σηκώσει το μολύβι από το χαρτί, με μία "μονοκονδυλιά". 

κυβισμός

Στη δράση "Φτιάξε το πορτρέτο σου", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου (στον Πύργο Βιβλίων EBE), καλλιτέχνες της διεθνούς τέχνης εμπνέουν τους συμμετέχοντες για τον σχεδιασμό του δικού τους πορτρέτου, ενώ στο εργαστήριο του Σαββάτου 19 Μαρτίου (αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΙΙ), τα γλυπτά καλλιτεχνών όπως του σουρρεαλιστή και κυβιστή Ελβετού γλύπτη και ζωγράφου Αλμπέρτο Τζιακομέτι, που θεωρούσε το σχέδιο ως την βάση κάθε έργου, θα σταθούν η αφορμή για να κατασκευάσουν οι συμμετέχοντες τα δικά τους "ανθρώπινα γλυπτά από πηλό". 

Γιατί ζητούμενο δεν είναι να μη γίνουν λάθη, αλλά να "ανθίσει" η τέχνη.  Είσοδος ελεύθερη. 

Απαραίτητη για τη συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια είναι η ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού για τουλάχιστον έναν συνοδό και ένα παιδί. Ισχύει μέγιστος αριθμός μελών / οικογένεια (4 άτομα) και έως 25 συμμετοχές/ εργαστήριο.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.

Μια αφηγηματική παράσταση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω και σε ενήλικες.

Θέατρο και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"

Δύο βρεφικά έργα, δύο θεατρικά έργα για παιδιά 3-10 ετών, και έξι διαφορετικά εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά από 2-12 ετών.