Οδηγός Παιδιού

Σε αυτό το εργαστήριο του Νιάρχος όλα τα λάθη επιτρέπονται!

Το αγαπημένο εικαστικό εργαστήριο επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος με ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές και κατασκευαστικές συναντήσεις.

ζωγραφική

Από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 19 Μαρτίου τα Σάββατα αποκτούν χρώμα τέχνης, με την επιστροφή του δημοφιλούς εικαστικού εργαστηρίου "λάθους" από το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος". Οι επόμενες συναντήσεις του εργαστηρίου έρχονται τα Σάββατα 5 Φεβρουαρίου και 19 Μαρτίου (και ώρες 5:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ. και 6:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ.). Τον σχεδιασμό έχει αναλάβει η εικαστικός Χριστίνα Τσινισιζέλη.

πορτραίτο

Τι γίνεται όταν αφήνουμε τη φαντασία ανεξέλεγκτη πάνω στο χαρτί; Σε αυτό το εργαστήριο, όλα τα λάθη επιτρέπονται, στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής έκφρασης των συμμετεχόντων. Με πηγή έμπνευσης τις φωτογραφίες των επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού που απεικονίζουν στιγμές που άξιζε να αποτυπώσει ο φωτογραφικός φακός,  δημιουργούνται πορτρέτα και πήλινα γλυπτά αλλά και σχήματα που ο "σχεδιαστής" έχει φτιάξει χωρίς να σηκώσει το μολύβι από το χαρτί, με μία "μονοκονδυλιά". 

κυβισμός

Στη δράση "Φτιάξε το πορτρέτο σου", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου (στον Πύργο Βιβλίων EBE), καλλιτέχνες της διεθνούς τέχνης εμπνέουν τους συμμετέχοντες για τον σχεδιασμό του δικού τους πορτρέτου, ενώ στο εργαστήριο του Σαββάτου 19 Μαρτίου (αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΙΙ), τα γλυπτά καλλιτεχνών όπως του σουρρεαλιστή και κυβιστή Ελβετού γλύπτη και ζωγράφου Αλμπέρτο Τζιακομέτι, που θεωρούσε το σχέδιο ως την βάση κάθε έργου, θα σταθούν η αφορμή για να κατασκευάσουν οι συμμετέχοντες τα δικά τους "ανθρώπινα γλυπτά από πηλό". 

Γιατί ζητούμενο δεν είναι να μη γίνουν λάθη, αλλά να "ανθίσει" η τέχνη.  Είσοδος ελεύθερη. 

Απαραίτητη για τη συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια είναι η ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού για τουλάχιστον έναν συνοδό και ένα παιδί. Ισχύει μέγιστος αριθμός μελών / οικογένεια (4 άτομα) και έως 25 συμμετοχές/ εργαστήριο.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παίζουμε "Μπακότερμα": τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο γήπεδο.

28/04/2022

Πρωτομαγιά στο Νιάρχος

Την Πρωτομαγιά, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος πλημμυρίζει μουσική και χαμόγελα και μας προσκαλεί να ζήσουμε όλοι μαζί αξέχαστες ανοιξιάτικες στιγμές, αλλά και μια πρώτη αίσθηση καλοκαιριού.

"Καλοκαίρι από πηλό στον "Ανθρώπινο Κήπο"

Στα εργαστήρια πηλού στον πολυχώρο της ΚοινΣεπ "Ανθρώπινος Κήπος", με την καθοδήγηση της εικαστικού Μαργαρίτας Σαμαρά, τα παιδιά πλάθουν το καλοκαίρι με πηλό.

6ο Big Bang Festival: Το ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής για παιδιά μεταμορφώνει τη Στέγη μια ατελείωτη περιπέτεια

Για 6η χρονιά η γειτονιά του Νέου Κόσμου – από τη Στέγη και το Galaxy Studio μέχρι το Πάρκο Δουργουτίου και το Galaxy Corner - παιδιά, γονείς και μουσικοί γίνονται μια πρωτότυπη μπάντα.

Εργαστήρια για παιδιά τον Μάιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Οι βιωματικές δράσεις και τα εργαστήρια συνεχίζονται στο νέο χώρο του Μουσείου, στην Πλάκα.

Μυστήρια και επιστημονικά πειράματα στη θερινή κατασκήνωση του "Ελληνικού Κόσμου"

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του "Ελληνικού Κόσμου" επιστρέφει ανανεωμένη, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η ομάδα Κοπέρνικος γιορτάζει 15 χρόνια με μια παράσταση - συναυλία για τα παιδιά

"Μουσικά κι ανάποδα" ονομάζεται η ευφάνταστη μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάζει στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά.