Οδηγός Παιδιού

Διαδικτυακό παιχνίδι μυστηρίου από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Το online science game «Mysteryio» αναζητάει τον επόμενο ερευνητή που θα καταφέρει λύσει το ανεξιχνίαστο έγκλημα.

σκηνή εγκλήματος

Το διαδικτυακό παιχνίδι "Mysteryio" είναι το νέο online κυνήγι του ενόχου του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου που συνδυάζει στοιχεία εγκληματολογίας, ιατροδικαστικής, χημείας, βιολογίας και …κρυπτογράφησης σε ένα εργαστήριο. Αποτυπώματα και άλλα ευρήματα από τον χώρο του εγκλήματος καλούν τους συμμετέχοντες ηλικίας δεκατεσσάρων ετών και άνω να τα αξιοποιήσουν καθώς εργάζονται για να φτάσουν στη λύση του από τον δικό τους χώρο (μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Microsoft Teams). Εισηγητές του εργαστηρίου είναι οι Στέλλα Κρητικού, Μυρτώ Μπότσιου, Μαρία Ντερτιλή, Δημήτρης Σταθόπουλος και Αναστασία Τέζαρη.

Το παιχνίδι εκτυλίσσεται σε δύο μέρη, συνολικής διάρκειας 210 λεπτών (μιάμιση ώρα το πρώτο μέρος και δύο ώρες το δεύτερο). Για τη συμμετοχή θα χρειαστεί οι συμμετέχοντες να διαθέτουν υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο, κάμερα, μικρόφωνο και μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής (που μπορούν να βρουν εδώ) και να την αποστείλουν στο email logistics@eef.edu.gr.  Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης, θα σταλεί σύνδεσμος με οδηγίες.  

παιχνίδι μυστηρίου

Θα καταφέρουν άραγε να βρουν τον ένοχο αξιοποιώντας τα στοιχεία που θα συλλέξουν κατά τη διάρκεια των εγκληματολογικών τους ανακαλύψεων σε αυτό το online game μόνο για δυνατούς λύτες; Ισχύει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων (10 άτομα), γι’ αυτό… προλάβετε!

Κρατήσεις θέσεων: από Δευτέρα έως Παρασκευή (9:30 π.μ. - 4:30 μ.μ.) στο 210 – 9469641 Τιμή εισιτηρίου: κανονικό: € 7,5 - μειωμένο € 5/εργαστήριο 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer του εργαστηρίου: εδώ 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εργαστήρια για παιδιά τον Μάιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Οι βιωματικές δράσεις και τα εργαστήρια συνεχίζονται στο νέο χώρο του Μουσείου, στην Πλάκα.

16/05/2022

Εργαστήριο 3D εκτύπωσης και ανακύκλωσης στην 2023 Ελευσίνα

Ένα πρωτοποριακό εργαστήριο αφιερωμένο στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ελευσίνας.

Μάιος στο Ίδρυμα Ωνάση με πολυθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος συνεχίζουν δυναμικά μέσα από μια σειρά εργαστηρίων γεμάτα εκπλήξεις.

Το Μουσείο Κοτσανά μετατρέπεται σε ένα "Έξυπνο Σπίτι της Αρχαιότητας"

Εργαστήρια και θεματικές ξεναγήσεις για παιδιά και γονείς συστήνουν στους συμμετέχοντες τον κόσμο της αρχαιότητας, σε μια δράση που διεξάγεται στο πλαίσιο του This is Athens City Festival.

Οκτώ νεαρά κορίτσια ερμηνεύουν τη "Μήδεια" με την καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen και ροκ διαθέσεις

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα "Εμείς-Εμείς" παρουσιάζει μια work in progress παράσταση με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Συνεχίζονται οι ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά με τις "Κυριακές στην Αθήνα"

Την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δράσεις με οικολογικό αποτύπωμα.

Οι ιστορίες που ταξιδεύουν "Από Γενιά σε Γενιά"

Ένα διαγενεακό πρόγραμμα προφορικής ιστορίας φέρνει παιδιά από 5 έως 8 ετών σε επαφή με άτομα 3ης ηλικίας.