Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη μουσική, τη φυσική και τα μαθηματικά στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

Ένας νέος κόσμος που διερευνά μέσω επίδειξης πειραμάτων τη σχέση της μουσικής με τις θετικές επιστήμες.

φυσική

Τι σχέση έχει άραγε η μουσική με τα μαθηματικά και τη φυσική; Στην επίδειξη πειραμάτων "Μουσική, Φυσική και Μαθηματικά", διάρκειας μίας ώρας, που διοργανώνει το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, εξερευνούν τη σχέση μεταξύ μουσικής και φυσικών επιστημών. Το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας έχει δημιουργηθεί ακριβώς για να εξοικειώσει με τον μαγικό κόσμο των επιστημών και της τεχνολογίας τους μαθητές που διακατέχονται από την περιέργεια και το ενδιαφέρον να μάθουν τα "κρυμμένα τους μυστικά". 

μαθηματικά

 

Οι μικροί εξερευνητές, σε αυτό το εργαστήριο μαθαίνουν παρέα με τους εισηγητές  (Δημήτρη Σταθόπουλο, Αναστασία Τέζαρη, Μαρία Ντερτιλή και Στέλλα Κρητικού) για τα ηχητικά κύματα, και με οπτικοποιημένο τρόπο, τους παρέχεται η εικόνα που τα βοηθάει να κατανοήσουν τα αόρατα αλλά συναρπαστικά αυτά κύματα. Ταυτόχρονα, ανακαλύπτουν νέες πληροφορίες για τη μαθηματική συμμετρία καθώς και για τα μοτίβα "φράκταλ", τα αφηρημένα γεωμετρικά σχήματα που μοιάζουν με "μαγικό κόλπο" καθώς όσες φορές κι αν τα μεγεθύνουμε, επαναλαμβάνεται το αρχικό σχήμα.

μουσική

Μέσα από το εργαστήριο, αποκαλύπτεται η σύνδεση όλων των παραπάνω με τη μουσική, αλλά και η σχέση της πρώτης μουσικής κλίμακας που κατασκευάστηκε με τη φυσική. 

Το γενικό κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την επίδειξη πειραμάτων το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 5:00 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου:  Κανονικό: €6 - € 4 (παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι)

Απαραίτητη είναι η κράτηση  θέσεων στο τηλέφωνο 210 - 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30 π.μ. έως 4:30 μ.μ. και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής και η αποστολή της στο logistics@eef.edu.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.