Sleepover στην Εθνική Λυρική Σκηνή για δέκα μικρούς φίλους της όπερας

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ και ο Ευγένιος Τριβιζάς υποδέχτηκαν δέκα παιδιά στα άδυτα της Όπερας με μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση.

Τα μαγικά μαξιλάρια Valeria Isaeva

Το πολυμεταφρασμένο και πολυβραβευμένο έργο του Ευγένιου Τριβιζά "Τα μαγικά μαξιλάρια", διασκευασμένο από τον ίδιο τον συγγραφέα σε όπερα για όλη την οικογένεια, σε μουσική του Γιώργου Δούση, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με πολύ μεγάλη επιτυχία για δέκα sold out παραστάσεις από την Εθνική Λυρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη και μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείουστην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ. Στην εντυπωσιακή αυτή παραγωγή το σκηνικό υπέγραψε η Τίνα Τζόκα, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, την κινησιολογία η Δήμητρα Μητροπούλου, τους φωτισμούς ο Γιώργος Τέλλος, ενώ την Παιδική Χορωδία διηύθυνε η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου. Συμμετείχαν διεθνώς αναγνωρισμένοι μονωδοί και η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, φωνητικό σύνολο και μικρό μουσικό σύνολο. 

Τα Μαγικά Μαξιλάρια

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 δέκα παιδιά, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 11 ετών, διανυκτέρευσαν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, όπου έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία εμπνευσμένη από τη συναρπαστική παραγωγή όπερας. Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ και ο Ευγένιος Τριβιζάς πρόσφεραν σε δέκα παιδιά, τα οποία επιλέχτηκαν με σειρά προτεραιότητας μετά από ανοιχτή πρόσκληση, την ευκαιρία να μυηθούν με μοναδικό τρόπο στον μαγικό κόσμο της Όπερας. 

Τα Μαγικά Μαξιλάρια

Από το απόγευμα του Σαββάτου της 18ης Δεκεμβρίου 2021 μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας, τα παιδιά εξερεύνησαν δαιδαλώδη παρασκήνια, εισέβαλαν στις αίθουσες όπου γίνονται οι πρόβες του Μπαλέτου και της Ορχήστρας της ΕΛΣ, παρακολούθησαν σκηνές της παράστασης πίσω από τις κουίντες, επισκέφθηκαν το ατμοσφαιρικό βεστιάριο, όπου θαύμασαν τα φαντασμαγορικά κοστούμια διάσημων ρόλων της όπερας και απόλαυσαν ένα παραμυθένιο δείπνο. Λίγο πριν κοιμηθούν, ο Ευγένιος Τριβιζάς τους αφηγήθηκε ένα συναρπαστικό παραμύθι. Τη βραδιά έκλεισε τετραμελές φωνητικό σύνολο με ολόσωμα νυχτικά και σκούφους που νανούρισε μελωδικά τους μικρούς επισκέπτες ώσπου αποκοιμήθηκαν. 

Τα Μαγικά Μαξιλάρια

Το επόμενο πρωί, θριαμβευτικό εμβατήριο από κουαρτέτο πνευστών ξύπνησε τα παιδιά. Ακολούθησε πρόγευμα στο εστιατόριο "Delta", όπου οι μικροί επισκέπτες γεύτηκαν ομελέτα από δίκροκο αυγό κόνδορα, τραγάνισαν καραμελωμένες αποκριάτικες κορδέλες, μασούλισαν κουραμπλεδάκια (μπλε κουραμπιεδάκια) και ήπιαν χιονοπαγωνάδα με χιονονιφάδες και βυσσινάδα, ενώ ο Ευγένιος Τριβιζάς τούς έδειχνε τη συλλογή του από σπάνια κομμάτια παλιών παραμυθιών. Αμέσως μετά, αφού τους χάρισε από ένα αντίτυπο ενός χριστουγεννιάτικου βιβλίου του, τα παιδιά συνομίλησαν με πρωταγωνιστές της όπερας και πρόβαραν βασιλικές πορφύρες, ιπποτικούς μανδύες και άλλα κοστούμια και αξεσουάρ από το ιστορικό βεστιάριο της ΕΛΣ. 

Τα Μαγικά Μαξιλάρια

Η πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να παρακολουθούν την τελευταία παράσταση της όπερας "Τα μαγικά μαξιλάρια", της οποίας είχαν ήδη γίνει μέρος! Προτού αποχωρήσουν, η ΕΛΣ δώρισε σε κάθε παιδί ένα γνήσιο και εγγυημένο για εκατό αιώνες αντιεφιαλτικό μαξιλάρι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς της COVID-19. 

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνική Λυρική Σκηνή - αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος»

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.