Οι πιο Xmas θεατρικές προτάσεις για τα παιδιά

Θεατρικές παραστάσεις με χριστουγεννιάτικο θέμα φτιαγμένες ειδικά για τους μικρούς θεατρόφιλους μας περιμένουν στις σκηνές της πόλης.

Collage

Κλασικοί ήρωες των γιορτών

 

Ο Σκρουτζ δεν λείπει ποτέ από τις εορταστικές παραστάσεις και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Σπύρος Μπιμπίλας μεταμορφώνεται στον πιο διάσημο τσιγκούνη της Ιστορίας, έτσι όπως τον έπλασε ο Τσαρλς Ντίκενς, στο "Σκρουτζ The Musical" (έως 9/1), με τους Μπέτυ Λιβανού, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Άρη Μακρή και σκηνοθεσία του Αναστάση Δεληγιάννη. Με τον ίδιο λογοτεχνικό ήρωα καταπιάνεται και η Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου στα "Χριστούγεννα του Σκρουτζ" (έως 9/1) με μια μεγάλη ομάδα ηθοποιών, κοστούμια εποχής και εφέ 3D animation στον Πολυχώρο Ιντεάλ. Στον ίδιο χώρο θα δούμε και τη "Βασίλισσα του χιονιού", επίσης σε δική της διασκευή (έως 30/1). Ο Δημήτρης Πλειώνης και η ομάδα Τόπι ζωντανεύουν τον "Καρυοθραύστη" στο Bios (έως 9/1). Η θεατρική μεταφορά του παραμυθιού του Ε.Τ.Α. Χόφμαν περιγράφει την πιο μαγική Παραμονή Χριστουγέννων υπό τους ήχους της μουσικής του Τσαϊκόφσκι.

Σκρουτζ.The Musical

Φέτος, ο πολυαγαπημένος ήρωας με την κόκκινη μύτη αποφασίζει να αλλάξει καριέρα και να γίνει τραγουδιστής της όπερας και πρωταγωνιστεί στο "Ρούντολφ ο τραγουδιστής αλλά… της όπερας". Μια διαδραστική παράσταση με διασκευασμένα κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη θεατρική ομάδα του Νίκου Καμτσή, Αερόπλοιο, στο θέατρο Τόπος Αλλού (με ελεύθερη είσοδο στις 29/12). Ενώ ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης είναι ο κεντρικός ήρωας σε δύο θεατρικά. Η ομάδα των Μορφών Έκφρασης παρουσιάζει στον ομώνυμο χώρο την μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση "Πού ζει ο Άγιος Βασίλης" (έως 4/1), σε κείμενο και σκηνοθεσία της Άννας Τζίμα για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα παιδί για να διαβάσει το γράμμα του ο Άγιος Βασίλης. Στα "Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα" (έως 2/1) η ομάδα των Πέντε Εποχών επιστρέφει με μια ιστορία ποτισμένη παραμύθι, πολύτιμα μαθήματα για τις αξίες της ζωής, γιορτινή διάθεση, ένα ταξίδι στον Βόρειο Πόλο και πρωταγωνιστές τον Άγιο Βασίλη, τα ξωτικά και δύο μάγισσες.

Ένας ροζ χιονάνθρωπος φέρνει τις γιορτές στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Πέφτει χιόνι και είναι ροζ
Σπύρος Μπακάλης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βάζει τα καλά του και φέρνει ξανά στο Φάρο τις "Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες" του (έως 6/1). Φέτος φιλοξενεί το νέο έργο της Αγγελικής Δαρλάση "Πέφτει χιόνι και είναι ροζ" -που γράφτηκε ειδικά για την περίσταση- σε σκηνοθεσία της Γιολάντας Μαρκοπούλου. Ένας πολυπολιτισμικός θίασος ζωντανεύει το έργο για την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα αλλά και την κλιματική αλλαγή, σε μουσική του Θοδωρή Αμπαζή. 

Stand up σπέσιαλ για παιδιά

Χατζηπαύλου

Το καθιερωμένο του χριστουγεννιάτικο ραντεβού με τα παιδιά ανανεώνει ο Γιώργος Χατζηπαύλου με την παράσταση "Comedy club για παιδιά: Xmas Music Special" (έως 30/12) στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής. Η σχέση με τους γονείς, το σχολείο, τους φίλους μέχρι και το πώς βλέπουν το μέλλον τους, είναι μερικά από τα θέματα για τα οποία μιλάει ο γνωστός κωμικός μέσω αυτής της καινοτόμας παράστασης που αντιμετωπίζει τους ενήλικους θεατές σαν παιδιά και τα παιδιά σαν ίσους προς τους γονείς τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μας διαβάζει παραμύθια

Η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας συμπράττει με τον Ρένο Χαραλαμπίδη για δύο γιορτινά απογεύματα στις 27 και 28/12 για την παράσταση-συναυλία "Μαγικοί μελομπιέδες". Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ο αγαπημένος ηθοποιός μικρών και μεγάλων θα μας διαβάσει παραμύθια και χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ενώ την ίδια στιγμή η ορχήστρα που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Θεάτρου θα ερμηνεύσει κλασικές μελωδίες και κάλαντα υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Λιτσαρδόπουλου σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που παντρεύει την αφήγηση και τη μουσική.

Καραγκιόζης, μαριονέτες και κούκλες σε xmas εκδοχή

Καρελλάς
Φάνης Παυλόπουλος

Τα "Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Σκάλα του Μιλάνου" (έως 30/12) γιορτάζει ο Ηλίας Καρελλάς με τους String Demons στο Μέγαρο Μουσικής. Ο Καλικάντζαρος φέρνει τα πάνω-κάτω στο εορταστικό γκαλά και ο Καραγκιόζης καλείται να λύσει το μυστήριο στη νέα κωμωδία όπου ο γνωστός σκιοπαίκτης δανείζει τη φωνή του σε 21 φιγούρες. Η Έλενα Μαυρίδου μάς περιμένει στο Ιντεάλ με μια εξίσου εμβληματική ηρωίδα στην "Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των Χριστουγέννων" (έως 30/1). Μια πρωτότυπη απόδοση με μάσκες και μαριονέτες που ανατρέπει όλα τα στερεότυπα της ιστορίας. Ο γνωστός ως άνθρωπος-ορχήστρα, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος μας περιμένει φέτος στο νέο του στέκι στο Μαρκόπουλο με παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα στην παράσταση με τίτλο "Το χριστουγεννιάτικο δώρο του Καραγκιόζη" (έως 2/1). Το Εργαστήρι Μαιρηβή παρουσιάζει τη γιορτινή του παράσταση "Τρεις χιονάνθρωποι" (έως 26/12). Η γνωστή κουκλοπαίκτρια Μαιρηβή Γεωργιάδου σκηνοθετεί το έργο, συνθέτοντας τεχνικές μαύρου θεάτρου και κουκλοθεάτρου, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Μίλαν Πάβλικ που μιλάει για τη φιλία και τη συνεργασία, σε μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη. Η Κιβωτός των Μύθων μας δίνει ραντεβού στο θέατρο 104 με το "Τικ και Τέλα: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το χιόνι" (έως 30/12), δύο διαδραστικές χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Τικ και της Τέλα, εμπνευσμένες από τις τρυφερές ιστορίες του Άξελ Σέφλερ, ενωμένες σε μία παράσταση με χειροποίητες κούκλες μαρότ, πολύχρωμα σκηνικά και μουσική. Η ομάδα Θεάτρου Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο "White Puppet" παρουσιάζει για άλλη μια χρονιά τις παραστάσεις της σε δύο χώρους. Στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων παίζεται η διαδραστική παράσταση "Πρωτοχρονιά στη χώρα των χιονανθρώπων" (έως 26/12) που αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού χιονάνθρωπου, ο οποίος με τη βοήθεια των παιδιών θα ζήσει την πιο ξεχωριστή Πρωτοχρονιά της ζωής του, το "Μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι" (έως 26/12) που μετατρέπει τη βόλτα στο δάσος σε ένα απρόσμενο ταξίδι παρέα με τους μήνες, αντλώντας έμπνευση από το λαϊκό σλοβένικο παραμύθι "Οι δώδεκα μήνες", ενώ ηθοποιοί, κούκλες και μουσική επιστρατεύονται στην "Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων" (έως 26/12), βασισμένη στην "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" του Λιούις Κάρολ. Στο θέατρο Olvio τα "Μαγικά στολίδια" (έως 2/1) των χριστουγέννων αποκτούν μαγικές ιδιότητες σε μια παράσταση με ηθοποιούς, κούκλες, μουσική, χορό και παιχνίδια. Το καθιερωμένο μας ραντεβού με τις "Φιγούρες & Κούκλες" στο χώρο τους στο Παλαιό Φάληρο ανανεώνει για ακόμα μια χρονιά ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας με τα "ΚαραγκιοζοΧριστούγεννα μετά μουσικής παραδοσιακά" (έως 26/12),  συνοδεία του μουσικού Ηλία Μαρκαντώνη.

Περιπέτειες με καλικάντζαρους

Δύο παραστάσεις φέρνουν καλικάντζαρους επί σκηνής. Η ομάδα των Μορφών Έκφρασης και η Άννα-Σεβαστή Τζίμα υποδέχονται τους σκανταλιάρηδες ήρωες που παρασέρνουν όλα τα παιδιά σε ζαβολιές με όπλο τις ηλεκτρικές τους κιθάρες στο μιούζικαλ "Ροκ καλικάντζαροι" (έως 2/1). Στο θέατρο Πρόβα, ο Αντώνης Ζιώγας παρουσιάζει σε δικό του κείμενο και συν-σκηνοθεσία με την Κοραλία Τσόγκα την ιστορία ενός κακομαθημένου κοριτσιού που ζητάει από τον μπαμπά της να της αγοράσει τα Χριστούγεννα, με συνέπεια να ξεχυθούν οι καλικάντζαροι σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας "Χριστουγεννιάτικους μπελάδες" (έως 9/1).

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του Ντίκενς, η παράσταση καταδεικνύει για 7η χρονιά την αγάπη, την προσφορά και τη φιλανθρωπία ως τα μυστικά της ευτυχίας, με τον Τάκη Παπαματθαίου στον ομώνυμο ρόλο και τον Αναστάση Κολοβό ως Μάρλεϊ και χριστουγεννιάτικο πνεύμα του παρόντος. Ο φιλάργυρος Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο θρυλικός ήρωας του Ντίκενς, είναι ένας πολύ πλούσιος, αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος, δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη. Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλευ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια. Την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι παράξενοι επισκέπτες, τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που θα του δείξουν την αλήθεια και τα λάθη του. Τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, στο παρόν αλλά και στις άθλιες εικόνες που τον περιμένουν στο μέλλον του, αν δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί.

Ο καρυοθραύστης

  • Μπαλέτο

Στον «Καρυοθραύστη» τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου είναι δυσδιάκριτα. Η χορογραφία του Ρ. Τζανέλα εστιάζει στο όνειρο της Κλάρας, το οποίο αποδεικνύεται μια δραματική διαδικασία ενηλικίωσης

Χριστουγεννιάτικα παιχνιδομαγέματα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 80 '

Τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια ζωντανεύουν και χοροπηδάνε και τον κόσμο όλο χαλάνε, σε μια διαδραστική παράσταση-παιχνίδι για 9η χρονιά.

Ο Πέτρος και ο λύκος

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 45 '

Το αγαπημένο κλασικό μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ έρχεται σε μια πρωτότυπη παράσταση κουκλοθέατρου στην οποία οι ήρωες-κούκλες της ιστορίας προσωποποιούνται μέσω ενός ή περισσότερων οργάνων. Το φλάουτο εκπροσωπεί το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρίνο τη γάτα, το φαγκότο τον αυστηρό παππού, τρία κόρνα παίζουν τον λύκο, τα έγχορδα όλα μαζί τον Πέτρο, τα ξύλινα πνευστά τους κυνηγούς, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές τους. Η παράσταση φτάνει στο τέλος με την δημιουργική έκφραση των παιδιών, τα οποία με τη βοήθεια της κουκλοπαίκτριας ολοκληρώνουν το έργο κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του, την παρέλαση προς το ζωολογικό κήπο.

Ρούντολφ ο τραγουδιστής αλλά… της όπερας

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Ο Ρούντολφ αποφασίζει να αλλάξει καριέρα και να γίνει τραγουδιστής της όπερας σε μια διαδραστική παράσταση με διασκευασμένα κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Comedy club για παιδιά: Xmas special

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Η μοναδική ελληνική stand-up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών και τους γονείς τους, που δημιούργησε ο Γιώργος Χατζηπαύλου, έρχεται ξανά με χριστουγεννιάτικη διάθεση στο Μέγαρο. Μια παράσταση διασκεδαστική τόσο για τα παιδιά, που παρακολουθούν θέματα που αφορούν στη ζωή τους, όσο και για τους γονείς τους, που θυμούνται πώς είναι να είσαι παιδί. Τα θέματα που σατιρίζονται ξεκινούν από τους αγαπημένους ήρωες, τα κατοικίδια και τα ζώα γενικότερα, τα επαγγέλματα, το σχολείο, τις ξένες γλώσσες, τα παιδικά τραγούδια, τα παιχνίδια και τους φίλους, τις συμβουλές των γονιών και τις περίεργες συνήθειες των μεγάλων, και φυσικά την καλύτερη γιορτή του κόσμου, τα Χριστούγεννα.

Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των παραμυθιών

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Μια πρωτότυπη απόδοση του αγαπημένου παραμυθιού με ζωντανή αφήγηση, θεατρικές μάσκες και μαριονέτες, που ανατρέπει όλα τα στερεότυπα της ιστορίας.

Καλικαντζαρομπελάδες

  • Παραμύθι

Η Έλλη είναι μια γάτα που αγαπάει πολύ τις γιορτές και το όνειρο της είναι να ανακαλύψει ποιος είναι ο μυστηριώδης επισκέπτης της παραμονής των Χριστουγέννων.

Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων

  • Σωματικό Θέατρο/Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 50 '

Γιορτινή παράσταση με ηθοποιούς, κούκλες και μουσική, βασισμένη στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ.

Πού ζει ο Άγιος Βασίλης;

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Τρία ταχυδρομικά κουτιά λίγο πριν την νύχτα των Χριστουγέννων έχουν βγει στην πόλη και μαζεύουν τα τελευταία γράμματα για τον Άγιο Βασίλη. Ένα παιδί διστάζει να στείλει το γράμμα του και χάνει την τελευταία ευκαιρία. Όμως, επειδή στη χώρα των Χριστουγέννων όλα είναι μαγικά, ένα τρένο θα το βοηθήσει να φτάσει έξω από την πόρτα του. Τι θα γίνει όταν ο Άγιος Βασίλης διαβάσει τι λέει το γράμμα; Και πού στ’αλήθεια τελικά βρισκόταν το σπίτι του; Η παράσταση είναι διαδραστική και εμπεριέχει βιωματικό παιχνίδι και ζωντανή μουσική: κιθάρες (ηλεκτροακουστική και ηλεκτρική), φλογέρα, διάφορα κρουστά, ξυλόφωνα και μεταλλόφωνα.

Μαγικά στολίδια

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 40 '

Τα στολίδια των χριστουγέννων αποκτούν μαγικές ιδιότητες σε μια παράσταση με ηθοποιούς, κούκλες, μουσική, χορό και παιχνίδια.

Η βασίλισσα του χιονιού

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 115 '

Ένα μικρό κορίτσι ταξιδεύει στις εποχές και καταφέρνει να σώσει τη Γη από τις μαγικές δυνάμεις της βασίλισσας.

Μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 50 '

Η βόλτα στο δάσος μετατρέπεται σε ένα απρόσμενο ταξίδι παρέα με τους μήνες, αντλώντας έμπνευση από το λαϊκό σλοβένικο παραμύθι «Οι δώδεκα μήνες».

Οι τρεις χιονάνθρωποι

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 60 '

Κουκλοθεατρική παράσταση με τεχνικές μαύρου θεάτρου βασισμένη στο έργο για κουκλοθέατρο του Μίλαν Πάβλικ που μιλάει για τη φιλία και τη συνεργασία.

Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες

  • Μουσικοχορευτική
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο επιθυμεί τα Χριστούγεννα να είναι μόνο δικά της, στην κωμικοτραγική ιστορία που μας συστήνει τις έννοιες της φιλίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.

Πρωτοχρονιά στη χώρα των χιονανθρώπων

  • Σωματικό Θέατρο/Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 50 '

Διαδραστική παράσταση που αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού χιονάνθρωπου, ο οποίος με τη βοήθεια των παιδιών θα ζήσει την πιο ξεχωριστή Πρωτοχρονιά της ζωής του.

Σκρουτζ The Musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 100 '

Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς ανεβαίνει σε μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή με πολυπληθή θίασο, ζωντανή μουσική από 9μελή ορχήστρα και χορωδία.

Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Σκάλα του Μιλάνου

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 90 '

Η νέα χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Καραγκιόζη τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Καλικάντζαρο των Χριστουγέννων στο εορταστικό γκαλά του διάσημου ιταλικού θεάτρου. Ζωντανή μουσική από τους String Demons.

ΚαραγκιοζοΧριστούγεννα μετά μουσικής παραδοσιακά

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 50 '

Η καραγκιοζο-οικογένεια στήνει γιορτινό τραπέζι και λέει τα κάλαντα, συνοδεία του μουσικού Ηλία Μαρκαντώνη.

Ροκ καλικάντζαροι

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 70 '

Διαδραστικό χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ με ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορό που μιλά για τη δύναμη της αγάπης και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Πέφτει χιόνι και είναι ροζ

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 70 '

Ένας πολυπολιτισμικός θίασος πρωταγωνιστεί σε μια παράσταση για την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα και την κλιματική αλλαγή, με ζωντανή μουσική, τραγούδια και κούκλες, που δημιουργήθηκε ειδικά για τις «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» που παρουσιάζει στον Φάρο το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Τικ και Τέλα: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το χιόνι

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 50 '

Ο Τικ και η Τέλα Στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και ανακαλύπτουν το χιόνι σε μια παράσταση που μας μιλά για την καλοσύνη, την ευγένεια και την φιλία μέσα από δύο πολύ τρυφερές ιστορίες του Άξελ Σέφλερ. Σε έναν παραμυθένιο κόσμο με χειροποίητες κούκλες μαρότ, πολύχρωμα σκηνικά και χαρούμενη μουσική οι ιστορίες του Τικ και της Τέλα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών που μεταφέρονται μαγικά στον κόσμο των ηρώων και συμμετέχουν παίζοντας. Με μπόλικο χιούμορ, γέλιο αλλά και ευαισθησία, η διαδραστική παράσταση της Μαρίας και Σπυριδούλας Παπαγεωργίου διασκεδάζει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Μαγικοί μελομπιέδες

  • Μουσική & Αφήγηση
  • Διάρκεια: 90 '

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης διαβάζει παραμύθια και χριστουγεννιάτικες ιστορίες με τον δικό του μοναδικό τρόπο, υπό τους ήχους της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, που ερμηνεύει κλασικές μελωδίες και κάλαντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.