Ξεκινά ο 9ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εμπνευσμένος από την έκθεση "ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά"

Εμπνευσμένος από την αρχαιολογική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά», ο φετινός, 9ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης έχει τίτλο «ΚΑΛΛΟΣ: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά» και πραγματοποιείται για δεύτερη φορά online!

Καλλος Διαγωνισμός

Ο δημοφιλής θεσμός των... μικρών καλλιτεχνών επιστρέφει και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για βόλτα στο μουσείο με τα παιδιά και δημιουργική απασχόληση μετά. Ο λόγος για τον 9ο παιδικό  διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που έχει τίτλο "ΚΑΛΛΟΣ: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά" και πραγματοποιείται για δεύτερη φορά online! Ο διαγωνισμός εμπνέεται από την άκρως ενδιαφέρουσα αρχαιολογική έκθεση "ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά", που συνενώνει ευρήματα από όλη την ελληνική επικράτεια, την Ιταλία και το Βατικανό, με έναν και μόνο στόχο: να μεταδώσει τις πολλαπλές αποχρώσεις και τα επίπεδα που συμπυκνώνονται στην έννοια του κάλλους. 

Μετά την περσινή επιτυχία της ψηφιακής πλατφόρμας με 370.000 views και 42.000 μοναδικούς χρήστες, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί και φέτος παιδιά ηλικίας  4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να λάβουν μέρος στον νέο παιδικό διαγωνισμό "ΚΑΛΛΟΣ: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά".

Κάλλος Διαγωνισμός

Από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 17 Απριλίου 2022 τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό  στη ψηφιακή πλατφόρμα ενώ τον Μάιο θα συμμετέχουν στην αντίστοιχη "ψηφιακή" έκθεση. Παράλληλα, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί ανακαλύπτουν όλο το χρόνο εκπαιδευτικές δημιουργικές δραστηριότητες και έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της Τέχνης. 

Στον φετινό διαγωνισμό, μέσα από ένα παιχνίδι που θυμίζει παζλ, τα παιδιά καλούνται να σκεφτούν και να δημιουργήσουν την εικόνα που αποτυπώνει για εκείνα την ομορφιά. Σκέψου ότι η ομορφιά είναι ένα σύνολο εικόνων και ο συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Για εσένα, πού βρίσκεται η ομορφιά και ποια στοιχεία την απαρτίζουν; 

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι:
Ελένη Βερναδάκη - Κεραμίστρια
Μαίρη Κατράντζου – Σχεδιάστρια Μόδας
Χαρά Μαραντίδου - Εικαστικός, Designer και Αρχιτέκτονας
Ανδρέας Μελάς – Επιμελητής και Σύμβουλος Τέχνης
Μιχαήλ Πυργελής – Εικαστικός, Γλύπτης
Δρ. Λήδα Τσενέ – Ιδρύτρια Athens Comics Library

Στείλετε τα έργα σας μέχρι τις 17 Απριλίου ενώ στις 18 Μαΐου, την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, ξεκινά η ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής όπου θα αναρτηθούν οnline όλα τα έργα των παιδιών! 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται  και φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.  Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας! 

Η ψηφιακή πλατφόρμα όμως, δεν είναι μόνο ο διαγωνισμός:  Τα παιδιά μπορούν να περιηγούνται σε αυτήν όλο τον χρόνο και να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες: 

Για ερωτήσεις, πληροφορίες: kidscontest@cycladic.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.