Χριστούγεννα στον Πειραιά: Λαμπερό σόου στον Πύργο, Santa Run και ξωτικά στην πλατεία Αλεξάνδρας

Χριστούγεννα 2021 Πειραιάς

Σε όρεξη και λαμπρότητα συναγωνίζεται ο Δήμος Πειραιά τον Δήμο Αθηναίων φέτος τα Χριστούγεννα, αφού το φυσικό έλατο που φωταγωγήθηκε στο μεγάλο λιμάνι της πόλης είναι επίσης 19 μ. σε ύψος, τα λαμπιόνια χιλιάδες μαζί με τις ακτίνες των προβολικών σόου που θα φωτίζουν τη διάθεση όσων κάνουν τη βόλτα τους στην περιοχή, ενώ το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγαπημένα ραντεβού, διάφορες δράσεις καθώς και ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο χωριό δίπλα στη θάλασσα που φιλοξενεί το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Αθήνας. 

Χριστούγεννα 2021 Πειραιάς

Για να ξεκινήσουμε από το δυνατό χαρτί του χριστουγεννιάτικου Πειραιά, το βάρος πέφτει προς Καστέλα μεριά. Αφενός λόγω του Μικρολίμανου που στολίστηκε ύστερα από την ανάπλασή του και καλεί να χαρούμε μια ήσυχη πεζοδρομημένη περατζάδα δίπλα στις βάρκες (μάλιστα, κάποιες θα είναι στολισμένες με φωτάκια), και αφετέρου λόγω της πλατείας Αλεξάνδρας δίπλα απ’ το Πασαλιμάνι, η οποία μεταμορφώνεται –για πρώτη φορά– σε χριστουγεννιάτικο "Χωριό των ξωτικών": καρουσέλ, τρενάκι, πολλά ξωτικά και νεράιδες, δεκάδες ξύλινα θεματικά σπιτάκια καθώς και ένα μεγάλο παγοδρόμιο μοιράζουν χαμόγελα και ξεγνοιασιά σε επισκέπτες κάθε ηλικίας. 

Τα σαββατοκύριακα θα είναι παρών και Άγιος Βασίλης στο χωριό, με την εορταστική διάθεση να φτάνει στο μάξιμουμ στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, όταν τελικά θα λάβει χώρα το Kid’s Christmas Fest (11 π.μ.-2 μ.μ.): μια pop up γιορτή για τα παιδιά που περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια δεξιοτήτων, περιβαλλοντικές δράσεις, δραστηριότητες που αφορούν τη σωματική, ψυχική και νοητική ανάπτυξη, την κίνηση, τις αισθήσεις, τη μουσική και την καλλιέργεια της εικαστικής έκφρασης, σύμφωνα με τη μοντεσσοριανή παιδαγωγική. Επίσης, την Κυριακή 19/12, οι δρόμοι του λιμανιού γεμίζουνε με αγιοβασίληδες, λόγω του Santa Run Piraeus που εκκινεί από το δημαρχείο (9 π.μ.).

Χριστούγεννα 2021 Πειραιάς

Χριστούγεννα 2021 Πειραιάς

Το τέμπο των γιορτών κρατά ο Πύργος του Πειραιά. Αποτελώντας πλέον το σύμβολο της ανάπτυξης του Πειραιά (καθώς βρίσκεται σε φάση αξιοποίησης), το δεύτερο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας ακτινοβολεί καθημερινά, αφότου βραδιάσει, με το σόου πολύχρωμης "χορογραφίας" που επιμελήθηκε η εταιρεία Yard. Επιπλέον ψηφιακή λαμπρότητα στις βόλτες των επισκεπτών προσδίδει το 3d animation mapping στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, το οποίο θα παίζει σε λούπα στις 23 και 24 Δεκεμβρίου, ενώ στο Πασαλιμάνι θα βρείτε το "Δάσος των Αστεριών" με τη στήριξη του ADAF.

Στη γύρα βγαίνει, επίσης, ο Θίασος των Ξωτικών, διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους στις γειτονιές της περιοχής, όπου έχουν εγκατασταθεί ξύλινα σπιτάκια (σαν μικρά χριστουγεννιάτικα χωριά, πχ. στην πλατεία Πηγάδας και στο Πάρκο Γεννηματά), στη Δημοτική Πινακοθήκη και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη πραγματοποιούνται παιδικά εργαστήρια χειροτεχνίας, μουσικής και εικονογράφησης, ενώ στις 23 Δεκεμβρίου επιστρέφει η "Κόκκινη Νύχτα", μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με μουσικές-χορευτικές εκπλήξεις στους δρόμους, μαζί με προσφορές και εκπτώσεις από τα μαγαζιά, τα οποία θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.