Οδηγός Παιδιού

Χριστούγεννα στον Πειραιά: Λαμπερό σόου στον Πύργο, Santa Run και ξωτικά στην πλατεία Αλεξάνδρας

Χριστούγεννα 2021 Πειραιάς

Σε όρεξη και λαμπρότητα συναγωνίζεται ο Δήμος Πειραιά τον Δήμο Αθηναίων φέτος τα Χριστούγεννα, αφού το φυσικό έλατο που φωταγωγήθηκε στο μεγάλο λιμάνι της πόλης είναι επίσης 19 μ. σε ύψος, τα λαμπιόνια χιλιάδες μαζί με τις ακτίνες των προβολικών σόου που θα φωτίζουν τη διάθεση όσων κάνουν τη βόλτα τους στην περιοχή, ενώ το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγαπημένα ραντεβού, διάφορες δράσεις καθώς και ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο χωριό δίπλα στη θάλασσα που φιλοξενεί το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Αθήνας. 

Χριστούγεννα 2021 Πειραιάς

Για να ξεκινήσουμε από το δυνατό χαρτί του χριστουγεννιάτικου Πειραιά, το βάρος πέφτει προς Καστέλα μεριά. Αφενός λόγω του Μικρολίμανου που στολίστηκε ύστερα από την ανάπλασή του και καλεί να χαρούμε μια ήσυχη πεζοδρομημένη περατζάδα δίπλα στις βάρκες (μάλιστα, κάποιες θα είναι στολισμένες με φωτάκια), και αφετέρου λόγω της πλατείας Αλεξάνδρας δίπλα απ’ το Πασαλιμάνι, η οποία μεταμορφώνεται –για πρώτη φορά– σε χριστουγεννιάτικο "Χωριό των ξωτικών": καρουσέλ, τρενάκι, πολλά ξωτικά και νεράιδες, δεκάδες ξύλινα θεματικά σπιτάκια καθώς και ένα μεγάλο παγοδρόμιο μοιράζουν χαμόγελα και ξεγνοιασιά σε επισκέπτες κάθε ηλικίας. 

Τα σαββατοκύριακα θα είναι παρών και Άγιος Βασίλης στο χωριό, με την εορταστική διάθεση να φτάνει στο μάξιμουμ στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, όταν τελικά θα λάβει χώρα το Kid’s Christmas Fest (11 π.μ.-2 μ.μ.): μια pop up γιορτή για τα παιδιά που περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια δεξιοτήτων, περιβαλλοντικές δράσεις, δραστηριότητες που αφορούν τη σωματική, ψυχική και νοητική ανάπτυξη, την κίνηση, τις αισθήσεις, τη μουσική και την καλλιέργεια της εικαστικής έκφρασης, σύμφωνα με τη μοντεσσοριανή παιδαγωγική. Επίσης, την Κυριακή 19/12, οι δρόμοι του λιμανιού γεμίζουνε με αγιοβασίληδες, λόγω του Santa Run Piraeus που εκκινεί από το δημαρχείο (9 π.μ.).

Χριστούγεννα 2021 Πειραιάς

Χριστούγεννα 2021 Πειραιάς

Το τέμπο των γιορτών κρατά ο Πύργος του Πειραιά. Αποτελώντας πλέον το σύμβολο της ανάπτυξης του Πειραιά (καθώς βρίσκεται σε φάση αξιοποίησης), το δεύτερο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας ακτινοβολεί καθημερινά, αφότου βραδιάσει, με το σόου πολύχρωμης "χορογραφίας" που επιμελήθηκε η εταιρεία Yard. Επιπλέον ψηφιακή λαμπρότητα στις βόλτες των επισκεπτών προσδίδει το 3d animation mapping στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, το οποίο θα παίζει σε λούπα στις 23 και 24 Δεκεμβρίου, ενώ στο Πασαλιμάνι θα βρείτε το "Δάσος των Αστεριών" με τη στήριξη του ADAF.

Στη γύρα βγαίνει, επίσης, ο Θίασος των Ξωτικών, διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους στις γειτονιές της περιοχής, όπου έχουν εγκατασταθεί ξύλινα σπιτάκια (σαν μικρά χριστουγεννιάτικα χωριά, πχ. στην πλατεία Πηγάδας και στο Πάρκο Γεννηματά), στη Δημοτική Πινακοθήκη και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη πραγματοποιούνται παιδικά εργαστήρια χειροτεχνίας, μουσικής και εικονογράφησης, ενώ στις 23 Δεκεμβρίου επιστρέφει η "Κόκκινη Νύχτα", μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με μουσικές-χορευτικές εκπλήξεις στους δρόμους, μαζί με προσφορές και εκπτώσεις από τα μαγαζιά, τα οποία θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηχοτοπίο Άσκοπης Μετακίνησης σε 8 μέρη": Μια ελεγεία πάνω στις "άσκοπες" μετακινήσεις.

H ηχητική περιπατητική εμπειρία που προτείνει η Μελίσσα Κωτσάκη ισορροπεί ανάμεσα στο audio book, στην ραδιοφωνική εκπομπή, στο μιξτέιπ, στο podcast και στην performance.

09/05/2022

Δωρεάν προβολή του πολυβραβευμένου "Αγαπητοί Σύντροφοι!" του Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Ο θερινός κινηματογράφος "Στέλλα" ανοίγει τη θερινή σεζόν με μια σημαντική προβολή εκτός προγράμματος.

Παράταση για την έκθεση "Ίππος: Το Άλογο στην Αρχαία Αθήνα"

Μετά τη μεγάλη ζήτηση και την αυξημένη προσέλευση επισκεπτών η έκθεση τέχνης και επιστήμης που διοργανώνει η Αμερικανική Σχολή Κλασικών παρατείνεται έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Δωρεάν προβολές των ταινιών που διεκδικούν βραβείο LUX

Δύο από τις υποψήφιες ταινίες για το αγαλματίδιο του Ευρωκοινοβουλίου και των Ευρωπαίων πολιτών προβάλλονται για δύο μέρες στην Αθήνα.

Οκτώ νεαρά κορίτσια ερμηνεύουν τη "Μήδεια" με την καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen και ροκ διαθέσεις

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα "Εμείς-Εμείς" παρουσιάζει μια work in progress παράσταση με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Συνεχίζονται οι ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά με τις "Κυριακές στην Αθήνα"

Την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δράσεις με οικολογικό αποτύπωμα.

Οι ιστορίες που ταξιδεύουν "Από Γενιά σε Γενιά"

Ένα διαγενεακό πρόγραμμα προφορικής ιστορίας φέρνει παιδιά από 5 έως 8 ετών σε επαφή με άτομα 3ης ηλικίας.