Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έβαλε τα γιορτινά του: Εννέα προβολές στον μεγάλο σινε-θόλο

Διαστημικές πτήσεις, τοπία από το Βόρειο Σέλλας και η νέα εντυπωσιακή ταινία για την ιστορία της Γης περιμένουν μικρούς και μεγάλους στις γιορτές.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έβαλε τα γιορτινά του: Εννέα προβολές στον μεγάλο σινε-θόλο

Εννέα εμβυθιστικές εμπειρίες κάτω απ’ τον εντυπωσιακό κινηματογραφικό θόλο, περιμένουν όσους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων επισκεφθούν το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο στολίστηκε και λάμπει χαμηλά στη Συγγρού. Μετά την αναβάθμιση του 2017, τα προβολικά συστήματα του Ιδρύματος συγκαταλέγονται στα πλέον εξελιγμένα της Ευρώπης. Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα φωτίσουν όμορφες ιστορίες με γαλαξιακή αλλά και γιορτινή αστερόσκονη σ’ αυτό τον high-tech «ουρανό», οι οποίες απευθύνονται σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδας.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έβαλε τα γιορτινά του: Εννέα προβολές στον μεγάλο σινε-θόλο - εικόνα 1

Οι μικρότεροι της παρέας, παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω, θα απολαύσουν το κινούμενο σχέδιο «Κρούμκα» με τον μικρό ήρωα που παρακολουθεί το Βόρειο Σέλλας και τους αστερισμούς στα χιονισμένα δάση. Επίσης, το «παρών» δίνει ο «Μυστηριώδης κύριος Τιλτ», ένα έξυπνο ρομπότ από την Αυστραλία που μαθαίνει –μαζί με τους θεατές– το λόγο ύπαρξης των εποχών, καθώς και η «Λουσία» με το μυστήριο που κρύβουν τα πεφταστέρια. Από την άλλη, ολοζώντανα προϊστορικά πλάσματα θα ξεπηδήσουν στην προβολή «Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής», ενώ η βραβευμένη παράσταση «Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας», υπόσχεται να απογειώσει με τα γραφικά εφέ της.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έβαλε τα γιορτινά του: Εννέα προβολές στον μεγάλο σινε-θόλο - εικόνα 2

Οι λίγο μεγαλύτεροι φίλοι της παρέας δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Το «Κέντρο του Κόσμου» είναι μια εντυπωσιακή ταινία πλανητάριου που δίνει απαντήσεις για το σύμπαν και τη δημιουργία του, εντυπώνοντας την εξέλιξη των θεωριών από το γεωκεντρικό σύστημα ως τη διαστολή του σύμπαντος, ενώ οι θεατές πρόκειται να ταξιδέψουν με διαστημόπλοιο στον «Κόκκινο Πλανήτη», δηλαδή στον Άρη, όπου οι θερμοκρασίες και τα υπόλοιπα πλανητικά δεδομένα είναι ασύλληπτα αφιλόξενα για το ανθρώπινο είδος.

Και στην κορωνίδα όλων των προβολών στέκεται η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, η οποία ««μας δίνει την ευκαιρία να αντλήσουμε εμπειρία μέσα από την γνώση του παρελθόντος», όπως είχε σημειώσει ο Δρ. Μάνος Κιτσώνας, Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, κατά την παρουσίαση της ταινίας. «Η ιστορία της Γης» είναι ένα ταξίδι στο χρόνο –συγκεκριμένα, 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια πίσω– στη γέννηση του πλανήτη μας. Ένα ταξίδι που λύνει απορίες για την γενεσιουργό αιτία των σεισμών, των εκρήξεων, των βουνών και των θαλασσών. Απευθύνεται σε άτομα άνω των δέκα ετών, ενώ έγινε προσπάθεια ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην απλή μετάδοση της πληροφορίας και στην ακεραιότητα των επιστημονικών δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.

Μια αφηγηματική παράσταση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω και σε ενήλικες.

Θέατρο και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"

Δύο βρεφικά έργα, δύο θεατρικά έργα για παιδιά 3-10 ετών, και έξι διαφορετικά εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά από 2-12 ετών.