Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έβαλε τα γιορτινά του: Εννέα προβολές στον μεγάλο σινε-θόλο

Διαστημικές πτήσεις, τοπία από το Βόρειο Σέλλας και η νέα εντυπωσιακή ταινία για την ιστορία της Γης περιμένουν μικρούς και μεγάλους στις γιορτές.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έβαλε τα γιορτινά του: Εννέα προβολές στον μεγάλο σινε-θόλο

Εννέα εμβυθιστικές εμπειρίες κάτω απ’ τον εντυπωσιακό κινηματογραφικό θόλο, περιμένουν όσους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων επισκεφθούν το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο στολίστηκε και λάμπει χαμηλά στη Συγγρού. Μετά την αναβάθμιση του 2017, τα προβολικά συστήματα του Ιδρύματος συγκαταλέγονται στα πλέον εξελιγμένα της Ευρώπης. Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα φωτίσουν όμορφες ιστορίες με γαλαξιακή αλλά και γιορτινή αστερόσκονη σ’ αυτό τον high-tech «ουρανό», οι οποίες απευθύνονται σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδας.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έβαλε τα γιορτινά του: Εννέα προβολές στον μεγάλο σινε-θόλο - εικόνα 1

Οι μικρότεροι της παρέας, παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω, θα απολαύσουν το κινούμενο σχέδιο «Κρούμκα» με τον μικρό ήρωα που παρακολουθεί το Βόρειο Σέλλας και τους αστερισμούς στα χιονισμένα δάση. Επίσης, το «παρών» δίνει ο «Μυστηριώδης κύριος Τιλτ», ένα έξυπνο ρομπότ από την Αυστραλία που μαθαίνει –μαζί με τους θεατές– το λόγο ύπαρξης των εποχών, καθώς και η «Λουσία» με το μυστήριο που κρύβουν τα πεφταστέρια. Από την άλλη, ολοζώντανα προϊστορικά πλάσματα θα ξεπηδήσουν στην προβολή «Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής», ενώ η βραβευμένη παράσταση «Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας», υπόσχεται να απογειώσει με τα γραφικά εφέ της.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έβαλε τα γιορτινά του: Εννέα προβολές στον μεγάλο σινε-θόλο - εικόνα 2

Οι λίγο μεγαλύτεροι φίλοι της παρέας δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Το «Κέντρο του Κόσμου» είναι μια εντυπωσιακή ταινία πλανητάριου που δίνει απαντήσεις για το σύμπαν και τη δημιουργία του, εντυπώνοντας την εξέλιξη των θεωριών από το γεωκεντρικό σύστημα ως τη διαστολή του σύμπαντος, ενώ οι θεατές πρόκειται να ταξιδέψουν με διαστημόπλοιο στον «Κόκκινο Πλανήτη», δηλαδή στον Άρη, όπου οι θερμοκρασίες και τα υπόλοιπα πλανητικά δεδομένα είναι ασύλληπτα αφιλόξενα για το ανθρώπινο είδος.

Και στην κορωνίδα όλων των προβολών στέκεται η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, η οποία ««μας δίνει την ευκαιρία να αντλήσουμε εμπειρία μέσα από την γνώση του παρελθόντος», όπως είχε σημειώσει ο Δρ. Μάνος Κιτσώνας, Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, κατά την παρουσίαση της ταινίας. «Η ιστορία της Γης» είναι ένα ταξίδι στο χρόνο –συγκεκριμένα, 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια πίσω– στη γέννηση του πλανήτη μας. Ένα ταξίδι που λύνει απορίες για την γενεσιουργό αιτία των σεισμών, των εκρήξεων, των βουνών και των θαλασσών. Απευθύνεται σε άτομα άνω των δέκα ετών, ενώ έγινε προσπάθεια ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην απλή μετάδοση της πληροφορίας και στην ακεραιότητα των επιστημονικών δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.