Οδηγός Παιδιού

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έβαλε τα γιορτινά του: Εννέα προβολές στον μεγάλο σινε-θόλο

Διαστημικές πτήσεις, τοπία από το Βόρειο Σέλλας και η νέα εντυπωσιακή ταινία για την ιστορία της Γης περιμένουν μικρούς και μεγάλους στις γιορτές.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έβαλε τα γιορτινά του: Εννέα προβολές στον μεγάλο σινε-θόλο

Εννέα εμβυθιστικές εμπειρίες κάτω απ’ τον εντυπωσιακό κινηματογραφικό θόλο, περιμένουν όσους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων επισκεφθούν το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο στολίστηκε και λάμπει χαμηλά στη Συγγρού. Μετά την αναβάθμιση του 2017, τα προβολικά συστήματα του Ιδρύματος συγκαταλέγονται στα πλέον εξελιγμένα της Ευρώπης. Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα φωτίσουν όμορφες ιστορίες με γαλαξιακή αλλά και γιορτινή αστερόσκονη σ’ αυτό τον high-tech «ουρανό», οι οποίες απευθύνονται σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδας.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έβαλε τα γιορτινά του: Εννέα προβολές στον μεγάλο σινε-θόλο - εικόνα 1

Οι μικρότεροι της παρέας, παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω, θα απολαύσουν το κινούμενο σχέδιο «Κρούμκα» με τον μικρό ήρωα που παρακολουθεί το Βόρειο Σέλλας και τους αστερισμούς στα χιονισμένα δάση. Επίσης, το «παρών» δίνει ο «Μυστηριώδης κύριος Τιλτ», ένα έξυπνο ρομπότ από την Αυστραλία που μαθαίνει –μαζί με τους θεατές– το λόγο ύπαρξης των εποχών, καθώς και η «Λουσία» με το μυστήριο που κρύβουν τα πεφταστέρια. Από την άλλη, ολοζώντανα προϊστορικά πλάσματα θα ξεπηδήσουν στην προβολή «Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής», ενώ η βραβευμένη παράσταση «Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας», υπόσχεται να απογειώσει με τα γραφικά εφέ της.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έβαλε τα γιορτινά του: Εννέα προβολές στον μεγάλο σινε-θόλο - εικόνα 2

Οι λίγο μεγαλύτεροι φίλοι της παρέας δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Το «Κέντρο του Κόσμου» είναι μια εντυπωσιακή ταινία πλανητάριου που δίνει απαντήσεις για το σύμπαν και τη δημιουργία του, εντυπώνοντας την εξέλιξη των θεωριών από το γεωκεντρικό σύστημα ως τη διαστολή του σύμπαντος, ενώ οι θεατές πρόκειται να ταξιδέψουν με διαστημόπλοιο στον «Κόκκινο Πλανήτη», δηλαδή στον Άρη, όπου οι θερμοκρασίες και τα υπόλοιπα πλανητικά δεδομένα είναι ασύλληπτα αφιλόξενα για το ανθρώπινο είδος.

Και στην κορωνίδα όλων των προβολών στέκεται η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, η οποία ««μας δίνει την ευκαιρία να αντλήσουμε εμπειρία μέσα από την γνώση του παρελθόντος», όπως είχε σημειώσει ο Δρ. Μάνος Κιτσώνας, Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, κατά την παρουσίαση της ταινίας. «Η ιστορία της Γης» είναι ένα ταξίδι στο χρόνο –συγκεκριμένα, 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια πίσω– στη γέννηση του πλανήτη μας. Ένα ταξίδι που λύνει απορίες για την γενεσιουργό αιτία των σεισμών, των εκρήξεων, των βουνών και των θαλασσών. Απευθύνεται σε άτομα άνω των δέκα ετών, ενώ έγινε προσπάθεια ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην απλή μετάδοση της πληροφορίας και στην ακεραιότητα των επιστημονικών δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.

"Ποσειδώνια": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.

Περιπλανηθείτε στις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" της Ελλάδας

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων σε διάφορα μέρη της χώρας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Νέος χώρος διεξαγωγής για τη συναυλία του Nick Waterhouse στην Αθήνα

Η αρχικά προγραμματισμένη συναυλία για το Θέατρο Πέτρας στις 26/5 μεταφέρεται στον χώρο του Piraeus Club Academy, στο κέντρο της Αθήνας.

Μια καλλιτεχνική διερεύνηση της queer ταυτότητας στο νησί της Λέσβου

Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες εξετάζουν τη σχέση της ποίησης και της φωτογραφίας με την queer κουλτούρα, εξετάζοντας ζητήματα ταυτότητας και επιθυμίας.

Φιλοσοφικές συναντήσεις στην Ακαδημία Πλάτωνος

Αυτό το καλοκαίρι, η φιλοσοφία και ο πολιτισμός επιστρέφουν στην πόλη, εκεί που ανήκουν, με ένα νέο πρόγραμμα από τον Δήμο Αθηναίων που στοχεύει στην ανάδειξη του πνεύματος και των συμβολισμών της φιλοσοφίας.