Οδηγός Παιδιού

Παραμυθένια Χριστούγεννα με την Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου στο Ιντεάλ

Το καθιερωμένο της γιορτινό ραντεβού με δύο δικές της παραγωγές ανανεώνει η δημιουργός, ενώ υποδέχεται στον ίδιο χώρο και την Έλενα Μαυρίδου με τη νέα της κουκλοπαράσταση.

Παραμυθένια Χριστούγεννα με την Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου στο Ιντεάλ

Χριστουγεννιάτικο κλίμα καταλαμβάνει τον Πολυχώρο Πολιτισμού Ιντεάλ από τα τέλη του Νοέμβρη. Η Γιούλη Ηλιοπούλου και η Παιδική Σκηνή που φέρει την υπογραφή της μας βάζουν στο πνεύμα των ημερών με δύο από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις τους, ενώ στον ίδιο χώρο η δημιουργός υποδέχεται και μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη παράσταση με μαριονέτες από την Έλενα Μαυρίδου.

Η «Βασίλισσα του χιονιού» επιστρέφει από 28 Νοεμβρίου για να κατακτήσει τον κόσμο με τις μαγικές δυνάμεις της. Ένα μικρό κορίτσι, η Γκέρντα, αποφασίζει να αντισταθεί στα σχέδια της στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που διασκευάζει η Γιούλη Ηλιοπούλου σε μια εκδοχή με πολλή μουσική, χορό και τραγούδια σε δικούς της στίχους, θεαματικά εφέ και κοστούμια εποχής. Ξεκινάει, έτσι, ένα μακρύ ταξίδι, περνάει μέσα από τις εποχές του χρόνου, και με όχημα την καλοσύνη, το θάρρος, την εξυπνάδα και την επιμονή στον στόχο, καταφέρνει να σώσει τον πλανήτη Γη από τις καταστροφικές δυνάμεις της Βασίλισσας και να μας προσφέρει ένα πολύτιμο μάθημα για τη δύναμη της αγάπης. Παίζουν οι Μαριέτα Βασιλάκη, Νίκος Παπαδάκης, Μαρία Φραγγεδάκη, Νικόλας Μουρελάτος, Ειρήνη Μεσσήνη, Δέσποινα Χαριάτη, Πένυ Χαλκιά.

Παραμυθένια Χριστούγεννα με την Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου στο Ιντεάλ - εικόνα 1
«Η βασίλισσα του χιονιού»

Στις 5 Δεκεμβρίου έρχονται «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» με μια μεγάλη ομάδα ηθοποιών που ερμηνεύουν τους 20 στον αριθμό ρόλους του έργου: Αναστάσης Κολοβός, Κώστας Ρωμαίος, Φανή Παρλή, Βασίλης Τραϊφόρος, Στέλιος Γούτης, Νίκος Ζιάγκος, Έλλη Λορέντη, Δέσποινα Κασιώτη, Νίκος Παπαδάκης, Δέσποινα Χαριάτη. Αντλώντας έμπνευση από την «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς, σε θεατρική μεταφορά της Γιούλης Ηλιοπούλου, η παράσταση μας ταξιδεύει με τα κοστούμια εποχής, τα 3D animation εφέ καθώς και εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές στην ιστορία του πιο εμβληματικού φιλάργυρου της λογοτεχνίας, του Εμπενίζερ Σκρουτζ, που θεωρεί ότι τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη απάτη. Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλει και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να δει τη ζωή και τους συνανθρώπους του μέσα από μια πιο γενναιόδωρη ματιά. Σαν να μην έφτανε αυτό την επίσκεψη αυτή ακολουθούν τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων που τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του προκειμένου να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει την ουσία της ζωής.

Παραμυθένια Χριστούγεννα με την Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου στο Ιντεάλ - εικόνα 2
«Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των Χριστουγέννων» © Πάτροκλος Σκαφίδας

Στον ίδιο χώρο έρχεται από 28 Νοεμβρίου και η νέα παράσταση της Έλενας Μαυρίδου που θα παρασύρει παιδιά ηλικίας από 3 έως 8 ετών σε έναν παραμυθένιο κόσμο με την «Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των Χριστουγέννων». Μια πρωτότυπη απόδοση του αγαπημένου παραμυθιού που ανατρέπει όλα τα στερεότυπα της ιστορίας όπως τα ξέρουμε, και προτρέπει τους μικρούς θεατές να ξεπεράσουν τους φόβους τους. Η Έλενα Μαυρίδου, η οποία υπογράφει και τις μάσκες, αντλεί έμπνευση από τις εκδοχές των Σαρλ Περό, αδελφών Γκριμ, του ιστορικού Άντριου Λανγκ και του συγγραφέα Έγκμπερτ της Λιέγης, ανάμεσα στις 70 τουλάχιστον παραλλαγές της «Κοκκινοσκουφίτσας» που εντοπίζονται ανά τον κόσμο. Η αφήγηση του παραμυθιού ζωντανεύει σε μια παράσταση με θεατρικές μάσκες και μαριονέτες, όπου τέσσερις ηθοποιοί -Δήμητρα Κούζα, Βασίλης Κουλακιώτης, Γιάννης Κατσιμίχας, Γιάννης Σίμος- ενσαρκώνουν όλους τους ήρωες και όλοι μαζί ερμηνεύουν την Κοκκινοσκουφίτσα, καθώς χειρίζονται μια μεγάλη κούκλα τύπου Bunraku. Τις κούκλες δημιούργησε ο Στάθης Μαρκόπουλος.

Παραμυθένια Χριστούγεννα με την Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου στο Ιντεάλ - εικόνα 3
«Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των Χριστουγέννων» © Πάτροκλος Σκαφίδας

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του Ντίκενς, η παράσταση καταδεικνύει την αγάπη, την προσφορά και τη φιλανθρωπία ως τα μυστικά της ευτυχίας.

Η βασίλισσα του χιονιού

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 115 '

Ένα μικρό κορίτσι ταξιδεύει στις εποχές και καταφέρνει να σώσει τη Γη από τις μαγικές δυνάμεις της βασίλισσας.

Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των Χριστουγέννων

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Μια πρωτότυπη απόδοση του αγαπημένου παραμυθιού «Η Κοκκινοσκουφίτσα με τα άγρια φύλλα» που ανατρέπει όλα τα στερεότυπα της ιστορίας με ζωντανή αφήγηση, θεατρικές μάσκες και μαριονέτες.

Ιντεάλ

Πανεπιστημίου 46 (στάση μετρό Πανεπιστήμιο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο