Εργαστήριο animation για παιδιά από το KinderDocs Animated

Στο Μουσείο Μπενάκη οι μικροί φίλοι μαθαίνουν να φτιάχνουν την δική τους ταινία animation.

Εργαστήριο animation για παιδιά από το KinderDocs Animated

Στο εργαστήριο KinderDocs Animated, που υλοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη, τα παιδιά ηλικίας 10-12 ετών μεταμορφώνονται σε σκηνοθέτες! Οι δύο συναντήσεις διάρκειας 12 ωρών θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Νοεμβρίου και στις 11 και 12 Δεκεμβρίου. Υπό την εποπτεία και καθοδήγηση της visual artist – video editor Πηνελόπης Κουβαρά και της σκηνοθέτιδας Δήμητρας Κουζή οι μαθητές θα μάθουν να δημιουργούν το δικό τους πρωτότυπο animation.

Εργαστήριο animation για παιδιά από το KinderDocs Animated - εικόνα 1

Εφαρμόζοντας στη πράξη τη τεχνική του stop motion, θα συνεργαστούν σε ομάδες των 20 ατόμων και με τον εξοπλισμό που θα τους δοθεί θα αναλάβουν ενεργό σκηνοθετική δράση, χρησιμοποιώντας κάμερες, λάπτοπ, λογισμικό μοντάζ, συσκευές ηχογράφησης, φώτα/προβολείς και πολλά ακόμα εργαλεία. Μέσα από την δημιουργική αυτή διαδικασία οι μικροί εξερευνητές της τεχνολογίας, αποκτούν δεξιότητες αυτοέκφρασης και ανοίγουν διάλογο για την εφηβεία και το bullying αλλά και για τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη μετανάστευση και τη διαφορετικότητα.

Εργαστήριο animation για παιδιά από το KinderDocs Animated - εικόνα 2

Το εργαστήριο KinderDocs Animated είναι δωρεάν, αφού υλοποιείται με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με όριο τα 40 παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει κάποιο από τα υπόλοιπα προγράμματα του KinderDocs.

Πληροφορίες και εγγραφές: kinderdocs.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.