Οδηγός Παιδιού

Νέες κυκλοφορίες της σειράς «Αρχαίες Τραγωδίες για Παιδιά»

Κυκλοφόρησαν τέσσερα νέα παιδικά βιβλία του συγγραφέα Φιλίππου Μανδηλαρά.

Νέες κυκλοφορίες της σειράς «Αρχαίες Τραγωδίες για Παιδιά»

Όμορφες εξιστορήσεις, κρυμμένα νοήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και υπέροχη εικονογράφηση ρίχνουν φως σε γνωστούς και αγαπημένους μύθους μικρών και μεγάλων, σε μία προσπάθεια για μία σύγχρονη επανανάγνωσή τους. Οι τραγικοί ήρωες ζωντανεύουν χάρη στα «μαγικά» πινέλα της Ναταλίας Καπατσούλια, η οποία επιμελήθηκε τα φανταστικά χρώματα και τις παιδικές φιγούρες συνθέτοντας το παραμυθένιο τοπίο, όπου θα μεταφερθούν οι μικροί αναγνώστες από την πρώτη κιόλας σελίδα.

Νέες κυκλοφορίες της σειράς «Αρχαίες Τραγωδίες για Παιδιά» - εικόνα 1

Έτσι, «Η Μήδεια, η μάγισσα από την Ανατολή» μας μεταφέρει στην πατρίδα της, την Κολχίδα, όπου εγκατέλειψε τον θείο προορισμό της ως ιέρεια της θεάς Εκάτης για να ακολουθήσει τον θρυλικό Ιάσωνα, μέχρι εκείνος να την προδώσει…

Νέες κυκλοφορίες της σειράς «Αρχαίες Τραγωδίες για Παιδιά» - εικόνα 2

Ο «Οιδίποδας, ο βασιλιάς λύκος» είναι η δεύτερη ιστορία, του παιδιού με την βασιλική καταγωγή που εγκαταλείφθηκε στο βουνό, για να μην εκπληρώσει ποτέ την φριχτή προφητεία της μοίρας.

Νέες κυκλοφορίες της σειράς «Αρχαίες Τραγωδίες για Παιδιά» - εικόνα 3

Η «Αντιγόνη, το κορίτσι που αγαπούσε τους λύκους», είναι η ιστορία της γυναικείας μορφής που έβαλε την τιμή πάνω από τους νόμους του θείου της βασιλιά Κρέοντα και διάλεξε τον δύσκολο δρόμο του σκοτεινού δάσους, για να μείνει ελεύθερη.

Νέες κυκλοφορίες της σειράς «Αρχαίες Τραγωδίες για Παιδιά» - εικόνα 4

H «Ελένη, το τίμημα της ομορφιάς» το παραμύθι που μας ζωντανεύει τον μύθο της ωραίας Ελένης, η οποία διάλεξε να εγκαταλείψει τον βασιλιά συζυγό της Μενέλαο, οδηγώντας Τρώες και Αχαιούς σε έναν πόλεμο με έπαθλο την ομορφιά της.

Τα κείμενα της σειράς «Αρχαίες τραγωδίες για παιδιά» έχουν ως στόχο να εξοικειώσουν τους μικρούς αναγνώστες με ζητήματα της πολύπλοκης ανθρώπινης ύπαρξης όπως «η γέννηση και ο θάνατος, το δίκαιο και το άδικο, η αλήθεια και το ψέμα, η ελευθερία και η υποταγή», αναφέρουν οι εκδόσεις της σειράς, «Πατάκη». Ο συγγραφέας, σεβόμενος την παιδική προσωπικότητα, θέτει προς συζήτηση μύθους της αρχαίας τραγωδίας και σύμβολα, με τρόπο προσιτό, σε τρυφερές αφηγήσεις που σέβονται την παιδική ψυχή. Το στοίχημα είναι μεγάλο: Μπορούμε άραγε να αφηγηθούμε ιστορίες της ελληνικής παράδοσης με την ίδια απλότητα και αμεσότητα που «αφηγούμαστε σκοτεινές ιστορίες όπως αυτές της Χιονάτης, της Σταχτοπούτας, του Χάνσελ και της Γκρέτελ ή της Μικρής Γοργόνας»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.

Μέχρι τέλος του μήνα θα παίζεται το "Τέλος του παιχνιδιού"

Για λίγες ακόμα ημέρες προλαβαίνετε να δείτε το μπεκετικό "Τέλος του παιχνιδιού" στο Σύγχρονο Θέατρο με τον Δημήτρη Καταλειφό.

Preview 2022: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε και να ακούσουμε σε μια γεμάτη πολιτιστικά χρονιά

Σημαντικά ονόματα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, ταινίες που θα διεκδικήσουν ή έχουν κερδίσει ήδη χρυσά αγαλματίδια και μεγάλα εικαστικά γεγονότα δίνουν το στίγμα μιας δυναμικής σεζόν.