Νέες κυκλοφορίες της σειράς «Αρχαίες Τραγωδίες για Παιδιά»

Κυκλοφόρησαν τέσσερα νέα παιδικά βιβλία του συγγραφέα Φιλίππου Μανδηλαρά.

Νέες κυκλοφορίες της σειράς «Αρχαίες Τραγωδίες για Παιδιά»

Όμορφες εξιστορήσεις, κρυμμένα νοήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και υπέροχη εικονογράφηση ρίχνουν φως σε γνωστούς και αγαπημένους μύθους μικρών και μεγάλων, σε μία προσπάθεια για μία σύγχρονη επανανάγνωσή τους. Οι τραγικοί ήρωες ζωντανεύουν χάρη στα «μαγικά» πινέλα της Ναταλίας Καπατσούλια, η οποία επιμελήθηκε τα φανταστικά χρώματα και τις παιδικές φιγούρες συνθέτοντας το παραμυθένιο τοπίο, όπου θα μεταφερθούν οι μικροί αναγνώστες από την πρώτη κιόλας σελίδα.

Νέες κυκλοφορίες της σειράς «Αρχαίες Τραγωδίες για Παιδιά» - εικόνα 1

Έτσι, «Η Μήδεια, η μάγισσα από την Ανατολή» μας μεταφέρει στην πατρίδα της, την Κολχίδα, όπου εγκατέλειψε τον θείο προορισμό της ως ιέρεια της θεάς Εκάτης για να ακολουθήσει τον θρυλικό Ιάσωνα, μέχρι εκείνος να την προδώσει…

Νέες κυκλοφορίες της σειράς «Αρχαίες Τραγωδίες για Παιδιά» - εικόνα 2

Ο «Οιδίποδας, ο βασιλιάς λύκος» είναι η δεύτερη ιστορία, του παιδιού με την βασιλική καταγωγή που εγκαταλείφθηκε στο βουνό, για να μην εκπληρώσει ποτέ την φριχτή προφητεία της μοίρας.

Νέες κυκλοφορίες της σειράς «Αρχαίες Τραγωδίες για Παιδιά» - εικόνα 3

Η «Αντιγόνη, το κορίτσι που αγαπούσε τους λύκους», είναι η ιστορία της γυναικείας μορφής που έβαλε την τιμή πάνω από τους νόμους του θείου της βασιλιά Κρέοντα και διάλεξε τον δύσκολο δρόμο του σκοτεινού δάσους, για να μείνει ελεύθερη.

Νέες κυκλοφορίες της σειράς «Αρχαίες Τραγωδίες για Παιδιά» - εικόνα 4

H «Ελένη, το τίμημα της ομορφιάς» το παραμύθι που μας ζωντανεύει τον μύθο της ωραίας Ελένης, η οποία διάλεξε να εγκαταλείψει τον βασιλιά συζυγό της Μενέλαο, οδηγώντας Τρώες και Αχαιούς σε έναν πόλεμο με έπαθλο την ομορφιά της.

Τα κείμενα της σειράς «Αρχαίες τραγωδίες για παιδιά» έχουν ως στόχο να εξοικειώσουν τους μικρούς αναγνώστες με ζητήματα της πολύπλοκης ανθρώπινης ύπαρξης όπως «η γέννηση και ο θάνατος, το δίκαιο και το άδικο, η αλήθεια και το ψέμα, η ελευθερία και η υποταγή», αναφέρουν οι εκδόσεις της σειράς, «Πατάκη». Ο συγγραφέας, σεβόμενος την παιδική προσωπικότητα, θέτει προς συζήτηση μύθους της αρχαίας τραγωδίας και σύμβολα, με τρόπο προσιτό, σε τρυφερές αφηγήσεις που σέβονται την παιδική ψυχή. Το στοίχημα είναι μεγάλο: Μπορούμε άραγε να αφηγηθούμε ιστορίες της ελληνικής παράδοσης με την ίδια απλότητα και αμεσότητα που «αφηγούμαστε σκοτεινές ιστορίες όπως αυτές της Χιονάτης, της Σταχτοπούτας, του Χάνσελ και της Γκρέτελ ή της Μικρής Γοργόνας»;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/02/2023

Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμρπου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Aποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, θέατρο και πολλά αποκριάτικα δρώμενα που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν!

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .

Γνωρίστε τον Μικρασιατικό πολιτισμό μέσα από το εφηβικό εργαστήρι του Μουσείου Μπενάκη

Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Απόκριες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθούν σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα.

Η "Πουπουλένια Πολιτεία" ξανά στη σκηνή του θεάτρου 104

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.