Ο «Σούπερμαν» επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ!

Η μεγάλη επιτυχία της Συντεχνίας του Γέλιου «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

Ο «Σούπερμαν» επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ!

Από 14 Νοεμβρίου, η μεγάλη του επιτυχία της Συντεχνίας του Γέλιου «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» που επιλέχθηκε από το ιστορικό θέατρο Grips του Βερολίνου για να γιορτάσει τα 50 του χρόνια, επιστρέφει ανανεωμένη στο Σύγχρονο Θέατρο για λίγες παραστάσεις.

Ο «Σούπερμαν» επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ! - εικόνα 1
© Γιώργος Τζανάκος

«Αφού γύρω μας οι άνθρωποι έχουνε τόση ποικιλία γιατί ο κόσμος φτιάχνεται μόνο για μια κατηγορία;» - αυτό το ερώτημα θέτει η κωμωδία του Ρόι Κιφτ, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Βασίλη Κουκαλάνι και του Αντώνη Ρέλλα, που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με αναπηρία. Ο νεαρός Άρης είναι ο πρωταγωνιστής του έργου, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας την καθημερινότητα του και μας παρασύρει σε μια βόλτα με το αμαξίδιο του, πάντα παρέα με τους φίλους του, παραδίδοντας πολύτιμα μαθήματα γύρω από την ίδια τη ζωή, τη διαφορετικότητα, τη φιλία. Το τρυφερό έργο αποτέλεσε τομή στις δεκαετίες του '80 και '90 στην Αγγλία και τη Γερμανία, αλλάζοντας ριζοσπαστικά τις τότε αντιλήψεις επάνω στο θέμα της αναπηρίας.

Στον ανανεωμένο θίασο πρωταγωνιστούν οι Μικές Γλύκας, Γεωργία Μαυροιδοπούλου, Βασίλης Κουκαλάνι, Τάνια Παλαιολόγου, Θάνος Αλεξίου, Φώτης Λαζάρου και Αντώνης Χρήστου. Τα 5 τραγούδια της παράστασης υπογράφουν ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Χατζηφραγκέτα και ο ηθοποιός Τζούλιο Κατσής. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφουν οι Αλεξάνδρα Σιάφκου και Αριστοτέλης Καρανάνος.

Ο «Σούπερμαν» επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ! - εικόνα 2
Ο Βασίλης Κουκαλάνι, εκτός από σκηνοθέτης και ηθοποιός, ιδρυτής της Συντεχνίας του Γέλιου

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα άτομα, διατίθεται διαγραμμισμένος χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά θέσεων για χρήστες/στριες αναπηρικών αμαξιδίων και χώρος υγιεινής αναπήρων, ενώ οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χρήστες/στριες τους.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ένταξης και ισότητας που πρεσβεύει το έργο, οι παραστάσεις θα είναι καθολικά προσβάσιμες για όλους και όλες, και θα πραγματοποιηθούν με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους στα Ελληνικά με στοιχεία που συμβάλλουν παράλληλα στην κατανόηση των ηχητικών σημάτων από Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες καθώς και Ακουστική Περιγραφή στα Ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης. H προσβασιμότητα περιεχομένου φέρει την πιστοποίηση της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών».

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Πιο δυνατός κι απ’ τον Σούπερμαν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Έργο-τομή των ’80s-’90s, το οποίο παρακολουθεί τον Άρη, έναν προ-έφηβο με αναπηρία.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.

"Σημειωματάριο Mουσικής" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με τη φωνή τους, συνθέτουν παρτιτούρες με εικόνες και ήχους και μαθαίνουν για τη σημασία της μουσικής με αφορμή το βιβλίο "Imagine" του Τζον Λενον.

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.