Οδηγός Παιδιού

Ο «Σούπερμαν» επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ!

Η μεγάλη επιτυχία της Συντεχνίας του Γέλιου «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

Ο «Σούπερμαν» επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ!

Από 14 Νοεμβρίου, η μεγάλη του επιτυχία της Συντεχνίας του Γέλιου «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» που επιλέχθηκε από το ιστορικό θέατρο Grips του Βερολίνου για να γιορτάσει τα 50 του χρόνια, επιστρέφει ανανεωμένη στο Σύγχρονο Θέατρο για λίγες παραστάσεις.

Ο «Σούπερμαν» επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ! - εικόνα 1
© Γιώργος Τζανάκος

«Αφού γύρω μας οι άνθρωποι έχουνε τόση ποικιλία γιατί ο κόσμος φτιάχνεται μόνο για μια κατηγορία;» - αυτό το ερώτημα θέτει η κωμωδία του Ρόι Κιφτ, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Βασίλη Κουκαλάνι και του Αντώνη Ρέλλα, που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με αναπηρία. Ο νεαρός Άρης είναι ο πρωταγωνιστής του έργου, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας την καθημερινότητα του και μας παρασύρει σε μια βόλτα με το αμαξίδιο του, πάντα παρέα με τους φίλους του, παραδίδοντας πολύτιμα μαθήματα γύρω από την ίδια τη ζωή, τη διαφορετικότητα, τη φιλία. Το τρυφερό έργο αποτέλεσε τομή στις δεκαετίες του '80 και '90 στην Αγγλία και τη Γερμανία, αλλάζοντας ριζοσπαστικά τις τότε αντιλήψεις επάνω στο θέμα της αναπηρίας.

Στον ανανεωμένο θίασο πρωταγωνιστούν οι Μικές Γλύκας, Γεωργία Μαυροιδοπούλου, Βασίλης Κουκαλάνι, Τάνια Παλαιολόγου, Θάνος Αλεξίου, Φώτης Λαζάρου και Αντώνης Χρήστου. Τα 5 τραγούδια της παράστασης υπογράφουν ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Χατζηφραγκέτα και ο ηθοποιός Τζούλιο Κατσής. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφουν οι Αλεξάνδρα Σιάφκου και Αριστοτέλης Καρανάνος.

Ο «Σούπερμαν» επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ! - εικόνα 2
Ο Βασίλης Κουκαλάνι, εκτός από σκηνοθέτης και ηθοποιός, ιδρυτής της Συντεχνίας του Γέλιου

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα άτομα, διατίθεται διαγραμμισμένος χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά θέσεων για χρήστες/στριες αναπηρικών αμαξιδίων και χώρος υγιεινής αναπήρων, ενώ οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χρήστες/στριες τους.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ένταξης και ισότητας που πρεσβεύει το έργο, οι παραστάσεις θα είναι καθολικά προσβάσιμες για όλους και όλες, και θα πραγματοποιηθούν με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους στα Ελληνικά με στοιχεία που συμβάλλουν παράλληλα στην κατανόηση των ηχητικών σημάτων από Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες καθώς και Ακουστική Περιγραφή στα Ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης. H προσβασιμότητα περιεχομένου φέρει την πιστοποίηση της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών».

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Πιο δυνατός κι απ’ τον Σούπερμαν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Έργο-τομή των ’80s-’90s, το οποίο παρακολουθεί τον Άρη, έναν προ-έφηβο με αναπηρία.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο