Οδηγός Παιδιού

Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα από το Μουσείο Κοτσανά

Εκπαιδευτικές δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας με δραστηριότητες που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους.

Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα από το Μουσείο Κοτσανά

Ξεκινώντας με ένα ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα τα παιδιά μαθαίνουν για τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής, διδάσκονται για την αρχαία μυθολογία μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνδυάζοντας διασκέδαση και μάθηση. Από την ιστορική αναδρομή δεν λείπουν οι περιηγήσεις στον κόσμο της αρχαίας τέχνης και αρματοποιοίας.

Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα από το Μουσείο Κοτσανά - εικόνα 1

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Κυριακή 14/11 (12μ.)
«Ο Αρματοποιός» | Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι (διάρκεια 60', κόστος: παιδιά € 8 – γονείς € 5)
Βρισκόμαστε στο 1.500 π.Χ, στα μυκηναϊκά ανάκτορα, εκεί όπου παρακολουθούμε πώς οι αρχαίοι Έλληνες πολεμιστές κατασκεύαζαν με το σφυρί και το αμόνι τις περίτεχνες πανοπλίες τους, αυτές που θα τους προστάτευαν από τους εχθρούς στη μάχη για την κατάκτηση της κυριαρχίας!

Κυριακή 21/11 (12μ.)
«Μυθολογικές περιπέτειες» | Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι (διάρκεια 60', κόστος: παιδιά € 10 – γονείς € 5)
Αρχαίοι μύθοι ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των θεατών, υπό τη συνοδεία της γλυκιάς μελωδίας της άρπας, του αυλού και άλλων μυθικών μουσικών οργάνων, ξετυλίγοντας νότες που φτάνουν μέχρι τις κορυφές του Ολύμπου, στην κατοικία των αρχαίων θεών.

Κυριακή 28/11 (12:00 μ.)
«Μουσική και Μούσες» | Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι (διάρκεια 60', κόστος: παιδιά € 10 – γονείς € 5)
(διάρκεια 60', κόστος: παιδιά € 10 – γονείς € 5)
Σε αυτό το μελωδικό ταξίδι, μαγευόμαστε από τη μουσική που παράγουν οι 9 Μούσες και οι μικροί και μεγάλοι φίλοι των δράσεων μαθαίνουν για τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα. Από πού προέρχεται η λέξη «μουσική», ποιες είναι οι ρίζες της λέξης «μούσα» και πώς η τέχνη της μουσικής συνδέεται με άλλες επιστήμες της εποχής, όπως τα μαθηματικά, η ρητορική και η αστρονομία;

Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα από το Μουσείο Κοτσανά - εικόνα 2

Και ποια ιστορία έχουν να αφηγηθούν οι κόρες του Δία και της Μνημοσύνης, Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολύμνια, Ουρανία και Καλλιόπη; Πώς αυτές συναντιούνται με τη Λύρα του Ερμή, την Κιθάρα του Ορφέα και του Απόλλωνα και την Ομηρική φόρμιγγα;

Προτείνεται τηλεφωνική προκράτηση θέσεων, καθώς οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 211 411 0044 | Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση: 10 άτομα | Ώρα προσέλευσης: 30’ πριν την έναρξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μέχρι τέλος του μήνα θα παίζεται το "Τέλος του παιχνιδιού"

Για λίγες ακόμα ημέρες προλαβαίνετε να δείτε το μπεκετικό "Τέλος του παιχνιδιού" στο Σύγχρονο Θέατρο με τον Δημήτρη Καταλειφό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/01/2022

Preview 2022: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε και να ακούσουμε σε μια γεμάτη πολιτιστικά χρονιά

Σημαντικά ονόματα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, ταινίες που θα διεκδικήσουν ή έχουν κερδίσει ήδη χρυσά αγαλματίδια και μεγάλα εικαστικά γεγονότα δίνουν το στίγμα μιας δυναμικής σεζόν.

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο

Αυτές είναι οι ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει η λίστα με τις προβολές για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Η Επανάσταση του ’21 βάζει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας: Δείτε τις νέες τοιχογραφίες που έγιναν

Ο Λόρδος Βύρωνας του Cacao Rocks στη γειτονιά του Ψυρρή, ο "Νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου" που αγναντεύει την Ακρόπολη, το "Πάνθεον" των Αγωνιστών στην Κυψέλη και άλλα πολύχρωμα, εντυπωσιακά έργα από γνωστούς street artists που αναβαθμίζουν την πόλη μας με το πρόγραμμα αναθέσεων του Δήμου Αθηναίων.