Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα από το Μουσείο Κοτσανά

Εκπαιδευτικές δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας με δραστηριότητες που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους.

Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα από το Μουσείο Κοτσανά

Ξεκινώντας με ένα ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα τα παιδιά μαθαίνουν για τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής, διδάσκονται για την αρχαία μυθολογία μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνδυάζοντας διασκέδαση και μάθηση. Από την ιστορική αναδρομή δεν λείπουν οι περιηγήσεις στον κόσμο της αρχαίας τέχνης και αρματοποιοίας.

Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα από το Μουσείο Κοτσανά - εικόνα 1

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Κυριακή 14/11 (12μ.)
«Ο Αρματοποιός» | Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι (διάρκεια 60', κόστος: παιδιά € 8 – γονείς € 5)
Βρισκόμαστε στο 1.500 π.Χ, στα μυκηναϊκά ανάκτορα, εκεί όπου παρακολουθούμε πώς οι αρχαίοι Έλληνες πολεμιστές κατασκεύαζαν με το σφυρί και το αμόνι τις περίτεχνες πανοπλίες τους, αυτές που θα τους προστάτευαν από τους εχθρούς στη μάχη για την κατάκτηση της κυριαρχίας!

Κυριακή 21/11 (12μ.)
«Μυθολογικές περιπέτειες» | Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι (διάρκεια 60', κόστος: παιδιά € 10 – γονείς € 5)
Αρχαίοι μύθοι ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των θεατών, υπό τη συνοδεία της γλυκιάς μελωδίας της άρπας, του αυλού και άλλων μυθικών μουσικών οργάνων, ξετυλίγοντας νότες που φτάνουν μέχρι τις κορυφές του Ολύμπου, στην κατοικία των αρχαίων θεών.

Κυριακή 28/11 (12:00 μ.)
«Μουσική και Μούσες» | Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι (διάρκεια 60', κόστος: παιδιά € 10 – γονείς € 5)
(διάρκεια 60', κόστος: παιδιά € 10 – γονείς € 5)
Σε αυτό το μελωδικό ταξίδι, μαγευόμαστε από τη μουσική που παράγουν οι 9 Μούσες και οι μικροί και μεγάλοι φίλοι των δράσεων μαθαίνουν για τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα. Από πού προέρχεται η λέξη «μουσική», ποιες είναι οι ρίζες της λέξης «μούσα» και πώς η τέχνη της μουσικής συνδέεται με άλλες επιστήμες της εποχής, όπως τα μαθηματικά, η ρητορική και η αστρονομία;

Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα από το Μουσείο Κοτσανά - εικόνα 2

Και ποια ιστορία έχουν να αφηγηθούν οι κόρες του Δία και της Μνημοσύνης, Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολύμνια, Ουρανία και Καλλιόπη; Πώς αυτές συναντιούνται με τη Λύρα του Ερμή, την Κιθάρα του Ορφέα και του Απόλλωνα και την Ομηρική φόρμιγγα;

Προτείνεται τηλεφωνική προκράτηση θέσεων, καθώς οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 211 411 0044 | Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση: 10 άτομα | Ώρα προσέλευσης: 30’ πριν την έναρξη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.

"Σημειωματάριο Mουσικής" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με τη φωνή τους, συνθέτουν παρτιτούρες με εικόνες και ήχους και μαθαίνουν για τη σημασία της μουσικής με αφορμή το βιβλίο "Imagine" του Τζον Λενον.

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.