Το εκπαιδευτικό εργαστήριο Breaking Art 1518 καλεί νέους και νέες να σπάσουν τα δεσμά της τέχνης

Το Κέντρο Χορού Ντάνκαν και η Fingersix/athens ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα για έφηβες και εφήβους, διάρκειας έξι εβδομάδων.

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο Breaking Art 1518 καλεί νέους και νέες να σπάσουν τα δεσμά της τέχνης

Τον Οκτώβριο μία νέα καλλιτεχνική δραστηριότητα γεννιέται υπό τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και προσφέρεται δωρεάν στο κοινό. Πρόκειται για το Breaking Art 1518, ένα εργαστήριο εκπαιδευτικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 15 με 18 ετών, το οποίο στοχεύει στη θεωρητική αλλά και πρακτική εμβάθυνση των συμμετεχόντων στο πεδίο της μουσικής και του χορού.

Το πρόγραμμα δεν προσεγγίζει μόνο νεαρούς /-ές μουσικούς και χορευτές /-ιες, αλλά και γενικότερα άτομα που ενδιαφέρονται να γευτούν την εμπειρία της καλλιτεχνικής συν-δημιουργίας. Μέσα από διαδικασίες ανάπτυξης και πρακτικής εφαρμογής των ιδεών τους, στρατηγικής σύνθεσης και δοκιμής εργαλείων δημιουργίας μουσικοχορευτικού υλικού, οι μαθητές θα αποκτήσουν το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο σε συνδυασμό με μία πρώτης τάξεως εμπειρία, ώστε να εισέλθουν ομαλά στον διεπίπεδο κόσμο της μουσικής και του χορού. Σε προσωπικό επίπεδο, το κάθε παιδί ενθαρρύνεται να ερευνήσει, να ανακαλύψει και να πειραματιστεί ατομικά αλλά και συνεργατικά, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία καταλήγει στην ανοιχτή παρουσίαση μικρών έργων.

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο Breaking Art 1518 καλεί νέους και νέες να σπάσουν τα δεσμά της τέχνης - εικόνα 1
© Margarita Nikitaki

Οι εισηγητές Σοφία Μαυραγάνη και Θάνος Πολυμενέας διαθέτουν πλούσια εμπειρία στον χώρο, καθώς πέρα από το παραπάνω πρόγραμμα, έχουν ήδη διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία τα Breaking Art I & II, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα οποία απευθύνονταν σε πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Προκειμένου να προσαρμόσουν τον μαθησιακό χαρακτήρα του Breaking Art σε παιδιά, οι διοργανωτές συνεργάζονται με την Πηνελόπη Ηλιάσκου, που ειδικεύεται στον τομέα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για εφήβους.

Το εργαστήριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε έξι Σαββατοκύριακα, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο (16-17, 23-24/10, 6-7, 13-14, 27-28/11 και 4-5/12) μεταξύ των ωρών 10:00 και 14:00, στο Κέντρο Χορού Ντάνκαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 3/10, στο ddrcathens@gmail.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Μια γιρλάντα παραμύθια": Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών, δημιουργική συζήτηση στη θεματική της κάθε συνάντησης και κατασκευές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2022

Νέες κυκλοφορίες για τους μικρούς βιβλιοφάγους από τις Εκδόσεις Πατάκη

5 καινούρια έργα από ταλαντούχους συγγραφείς και εικονογράφους για κάθε γούστο.

Η "Επανάσταση των γλυκών και το μαγικό κάλεσμα" για μία μόνο παράσταση στο Myrtillo

Το θέατρο κούκλας "Κοκου-Μουκλό" πραγματοποιεί μία και μοναδική παράσταση, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων της, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο "Myrtillo".

Οι μικροί επιστήμονες "πειραματίζονται" στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου και τις γιορτές

Το εορταστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Μουσείου Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου φέρνει στα παιδιά τη χαρά της επιστήμης και τις γιορτές.

9 παιδικά βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά τα φετινά Χριστούγεννα

Στολισμένο δέντρο, λαμπάκια, ζεστή σοκολάτα και…υπέροχα παιδικά βιβλία συνθέτουν το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Χ-mas Ντριιιν: Μια κουκλο-ιστορία ζωντανεύει στο Μουσείο

Χριστουγεννιάτικο οnline εικαστικό εργαστήρι από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ.

Οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

20 νικητές επιλέχθηκαν από 1.569 συνολικά έργα τα οποία θα τυπωθούν στις χριστουγεννιάτικες κάρτες της Πρεσβείας.