Πόσα γνωρίζεις για το Διάστημα;

Τα νέα σεμινάρια Αστρονομίας για παιδιά με τίτλο «Εξερευνώντας το Διάστημα» έρχονται από τους αστρονόμους του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και δίνουν απαντήσεις στην κάθε απορία.

Πόσα γνωρίζεις για το Διάστημα;

Πώς δημιουργείται το σέλας; Υπάρχει νερό στη Σελήνη; Ο Δίας έχει μαγνητικό πεδίο; Πώς θα βλέπαμε ένα ηλιοβασίλεμα στον Άρη; Μέχρι που έχει φτάσει η πιο απομακρυσμένη διαστημική αποστολή; Τι είναι ένα αστρικό σμήνος ή ένας γαλαξίας; Πώς δημιουργήθηκαν οι γαλαξίες που παρατηρούμε από τα τηλεσκόπιά μας και πώς είναι κατανεμημένοι στο Σύμπαν; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις απορίες που θα λύσουν οι αστρονόμοι του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε όσα παιδιά ηλικίας 7-11 ετών παρακολουθήσουν τα νέα σεμινάρια Αστρονομίας που τρέχουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Οι δύο νέοι κύκλοι των σεμιναρίων Αστρονομίας για παιδιά με τίτλο «Εξερευνώντας το Διάστημα» πραγματοποιούνται ψηφιακά εξαιτίας των συνθηκών, καταφέρνουν όμως να φέρουν το σύμπαν που μας περιβάλλει πιο κοντά από ποτέ. Κάθε κύκλος περιλαμβάνει τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις που ολοκληρώνονται με παρατήρηση, επίσης διαδικτυακή, από τηλεσκόπιο. Φυσικά, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, οι νεαροί μαθητές θα μπορέσουν να επισκεφθούν και δια ζώσης το Αστεροσκοπείο και να παρατηρήσουν τον ουρανό μέσα από το φακό του ιστορικού τηλεσκοπίου Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων Αστρονομίας

Εξερευνώντας το Διάστημα - Α΄ Κύκλος

Σάββατο 20/2, 27/2, 6/3 στις 11π.μ. και Δευτέρα 8/3 στις 7μ.μ.
Οι θεματικές που θα καλυφθούν στον Α’ κύκλο αφορούν: Σχέσεις Ηλίου - Γης και Διαστημικός Καιρός | Ηλιακό Σύστημα και Διαστημικές Αποστολές | Αστέρια και Γαλαξίες | Παρατήρηση από το τηλεσκόπιο

Εξερευνώντας το Διάστημα - Β΄ Κύκλος

Σάββατο 13/3, 20/3, 27/3 στις 11π.μ. και Δευτέρα 29/3 στις 8μ.μ.
Οι θεματικές που θα καλυφθούν στον Β’ κύκλο αφορούν: Οι Αστερισμοί του Ουρανού και η Μυθολογία τους | Εξωγαλαξιακή Αστρονομία και Σύμπαν | Εξερεύνηση του Διαστήματος – Αποστολές του Μέλλοντος | Παρατήρηση από το τηλεσκόπιο

iΗ δράση αναφέρεται σε παιδιά 7‐11 ετών και θα διεξάγεται μέσω ZOOM | Συνολικό κόστος: €30 ευρώ | Στον Β’ κύκλο του προγράμματος ενδείκνυται να συμμετέχουν μαθητές που έχουν ήδη παρακολουθήσει τον Α’ κύκλο | Πληροφορίες για εγγραφές στα τηλέφωνα του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου 2103490160 & 2103490055 και στο e-mail: drasi@noa.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Γνωρίστε τους καλλιτέχνες του κόσμου στο "Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης"

Βόλτες στο εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη, την Πινακοθήκη Γκίκα, αλλά και σε ατελιέ μεγάλων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Ροβινσώνας Κρούσος" στο Μέγαρο από την Τατιάνα Λύγαρη

Η προπώληση για την συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια έχει ήδη αρχίσει.

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.