Αντετοκούνμπο και Protergia συμπράττουν για ένα φωτεινό, βιώσιμο μέλλον

Η βιωσιμότητα μπαίνει στο επίκεντρο χάρη στον μπασκετμπολίστα και την εταιρία ενέργειας που μας θυμίζουν ότι όλοι μαζί θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά.

Αντετοκούνμπο και Protergia συμπράττουν για ένα φωτεινό, βιώσιμο μέλλον

Μπορεί να περάσαμε μια σκοτεινή χρονιά, που μας έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την πίεση που δέχεται το περιβάλλον από την καθημερινότητά μας, όμως υπάρχουν ενέργειες που προσπαθούν συνεχώς για ένα πιο φωτεινό, ελπιδοφόρο μέλλον. Σ’ αυτό το δρόμο κινείται και η νέα συνεργασία της εταιρίας ενέργειας Protergia με τον super star του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έρχεται να μας θυμίσει την κατάλληλη στιγμή πως όλα είναι δυνατά, αρκεί να χτίσουμε το μέλλον μας με γνώμονα μια πιο φιλική στη φύση ζωή και με την επόμενη γενιά στο επίκεντρο.

Η βιωσιμότητα ήταν η λέξη-κλειδί του περασμένου έτους και συνεχίζει και φέτος να κρατά τα ηνία, μπαίνοντας όλο και περισσότερο στην καθημερινή μας ζωή. Από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έως το κάθε άτομο, η διατήρηση ενός τρόπου ζωής που επιβαρύνει με το μικρότερο δυνατό κόστος το περιβάλλον είναι ζήτημα και επιδίωξη όλων μας και χρειάζεται μικρά, σωστά και συνεπή βήματα για να επιτευχθεί.

Στο νέο διαφημιστικό σποτ της Protergia, ο Αντετοκούνμπο δεν έρχεται ως ένας αστέρας του μπάσκετ, αλλά ως ένας ακόμη άνθρωπος που ενδιαφέρεται για ένα υγιές μέλλον. Αξιοποιώντας την επιδραστικότητά του στη νέα γενιά, προσπαθεί να τους δείξει πως η συνέργεια μπορεί να πετύχει τους στόχους προς τη βιωσιμότητα και την αειφορεία, θυμίζοντας πως μπροστά στο μέλλον δεν υπάρχουν μεγάλοι και μικροί, μόνο ισότιμοι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί για να κάνουν το αδύνατο δυνατό.

Η Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρίας ενέργειας, θέτει μία πάγια δέσμευση προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, με επίκεντρο μία ουσιαστική περιβαλλοντική πολιτική που ξεκινά από την αποστολή και τις αξίες της και καταλήγει στην πρακτική πραγμάτωση των εργασιών της. Όλες οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της εταιρίας περιλαμβάνουν μονάδες παραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο και μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όσο το δυνατόν πιο «πράσινες» και συντελώντας στην ανάπτυξη των εθνικών στόχων για την κλιματική προστασία.

Η βάση της είναι στον Άγιο Νικόλαο, του οποίου το Ενεργειακό Κέντρο επιχειρεί να γίνει ένας κλιματικά θετικός ενεργειακός πόλος για την Ελλάδα. Επιπλέον, η νέα μονάδα που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της επόμενης χρονιάς έχει ως καύσιμο το φυσικό αέριο και έτσι το Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου θα περιλαμβάνει μια μονάδα που θα αποδίδει 826MW στο δίκτυο, με 63% θερμική απόδοση, καθιστώντας το, το πιο ισχυρό και αποδοτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη, επιτυγχάνοντας την «καθαρή» ηλεκτροπαραγωγή στην Ελλάδα.

Αντετοκούνμπο και Protergia συμπράττουν για ένα φωτεινό, βιώσιμο μέλλον - εικόνα 1

Τέλος, η βιωσιμότητα δεν εξαντλείται στην ηλεκτροπαραγωγή. Υποστηρίζονται θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα τόσο στη μονάδα όσο και στο κομμάτι των προμηθευτών και των συνεργατών, πολλαπλασιάζοντας το θετικό αποτύπωμα στην οικονομία και την εγχώρια απασχόληση, ενώ προτείνονται «πράσινες» υπηρεσίες, όπως το net metering και η ηλεκτροκίνηση, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους μας να συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα και δημιουργώντας έναν ισχυρό κύκλο που συνεργεί και πολλαπλασιάζει το ουδέτερο αποτύπωμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.