Η «Απαγωγή της Δ» είναι το νέο παιδικό βιβλίο-αποστολή για τους «Πράκτορες του Πλανήτη»

Το νέο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη είναι σύγχρονο, αλληλεπιδραστικό, επιμορφωτικό, αλλά και απολαυστικό, τόσο που τα πιτσιρίκια θα θέλουν να σταματήσουν την πλαστική ρύπανση.

Η «Απαγωγή της Δ» είναι το νέο παιδικό βιβλίο-αποστολή για τους «Πράκτορες του Πλανήτη»

Για τις νεότερες γενιές -αυτές που βλέπουν εξ αρχής ένα κόσμο που χωράει σε ένα tablet ή smartphone- η κλιματική αλλαγή, η πλαστική ρύπανση και οι επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη ζωή και υγεία είναι πολύ πιο κατανοητές από ότι για τις γενιές που συνέβαλαν στην εμφάνιση τους. Αυτές οι γενιές θα αναζητήσουν λύσεις όσο είναι ακόμη καιρός και η Ελένη Ανδρεάδη τις προσφέρει μέσα από μια αστυνομική ιστορία για παιδιά άνω των 8 ετών, σύγχρονη, καλογραμμένη και ενδιαφέρουσα.

Η «Απαγωγή της Δ» είναι το πέμπτο βιβλίο της σειράς «Περιβαλλοντικοί Πράκτορες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στις 7/12. Σε έναν κόσμο που λίγοι γνωρίζουν πως τα σακουλάκια από τα πατατάκια δεν ανακυκλώνονται, που κάθε εβδομάδα, τρώμε πλαστικό ισοδύναμο με το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας, που οι θάλασσες το 2050 θα έχουν περισσότερο πλαστικό παρά ψάρια, ο αδίστακτος Ιβάν φον Βαμπάουερ έχει απαγάγει τη Διοικητή Δ της Περιβαλλοντοπόλ, τη στιγμή που ένα γιγαντιαίο διαστημικό τέρας θα πνίξει τον κόσμο μέσα σε 24 ώρες. Όλος ο πλανήτης θα γίνει πλαστικός! Εκτός κι αν η επίλεκτη ομάδα των πρακτόρων -που αυτή την φορά περιλαμβάνει όλους τους ήρωες των τελευταίων βιβλίων- αναλάβουν μαζί με το παιδί-αναγνώστη τη διπλή αποστολή-πρόκληση: Να σώσουν την Διοικητή Δ από τον πανούργο Ιβάν φον Βαμπάουερ και να εμποδίσουν το γιγάντιο διαστημικό τέρας. Μόνο με την πολύτιμη βοήθεια του υπάρχει ελπίδα να καταφέρουν να αποτρέψουν την εφιαλτική κατάσταση.

Η «Απαγωγή της Δ» είναι το νέο παιδικό βιβλίο-αποστολή για τους «Πράκτορες του Πλανήτη» - εικόνα 1

Η bestseller σειρά «Πράκτορες του Πλανήτη» (εκδόσεις Μεταίχμιο) έχει κινητοποιήσει χιλιάδες παιδιά και κυκλοφορεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, ανάμεσα τους η Κίνα, η Αμερική και πολλές Αραβικές χώρες, ενώ το πρώτο της βιβλίο, «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015. Τα παιδιά όχι μόνο μαθαίνουν ποια είναι τα προβλήματα του πλανήτη στη δική τους σύγχρονη γλώσσα, αλλά συμμετέχουν ενεργά στην πιο επίκαιρη, πρακτορική αποστολή και για να τη φέρουν εις πέρας η συγγραφέας επιστρατεύει την καταιγιστική πλοκή, ευρηματικούς διαλόγους και συναρπαστικούς ήρωες. Επιπλέον οι πράκτορες θα ανακαλύψουν μυστικά στοιχεία κρυμμένα σε QR Codes (διαβάζονται κατεβάζοντας μια εφαρμογή σε Tablet ή Smartphone), δηλαδή έναν απόρρητο φάκελο με πρακτορικά εργαλεία και εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και τη διαφωτιστική εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου.

Στην «Απαγωγή της Δ», η Ελένη Ανδρεάδη, με περιβαλλοντικές σπουδές και βραβεύσεις για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση παιδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την οικολογία, δείχνει στον μικρό αναγνώστη πόσο βλαβερά είναι τα πλαστικά μίας χρήσης για την υγεία μας και για το περιβάλλον. Πολύ περισσότερο ενθαρρύνει όλους τους εκκολαπτόμενους Πράκτορες του Πλανήτη να προκυκλώνουν - να σκέφτονται δηλαδή προτού αγοράσουν το καθετί, να επαναχρησιμοποιούν και ν’ ανακυκλώνουν. Σε ό,τι αφορά τους μεγάλους, θα προβληματιστούν γύρω από το τι μπορούν και οφείλουν να κάνουν και θα μάθουν από τους μικρότερους, που βλέπουν τα πράγματα πιο «καθαρά» και (οικο)λογικά. Ο Πλανήτης μάς χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ! Τολμάτε να λάβετε μέρος στην πιο απόρρητη και επίκαιρη αποστολή;

iΜπορείτε να προπαραγγείλετε το βιβλίο εδώ | Πολλές άκρως απόρρητες αποστολές και πληροφορίες για τη δράση των Πρακτόρων του Πλανήτη θα βρείτε στην επίσημη σελίδα τους

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.