Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους φέρνει ξέφρενο σινεμά δωρεάν στις οθόνες σας

Η μεγάλη σινε-γιορτή που αφιερώνεται στους νεαρούς φίλους της 7ης τέχνης μεταφέρεται διαδικτυακά και σας περιμένει παρουσιάζοντας ένα εκλεκτικό πρόγραμμα ταινιών.

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους φέρνει ξέφρενο σινεμά δωρεάν στις οθόνες σας

Κάθε χρόνο στον Πύργο Ηλείας, αλλά παράλληλα και σε πολλές ακόμα πόλεις, η καρδιά του σινεμά χτυπά δυνατά χάρη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Κατά τη διάρκειά του πραγματοποιείται μια πραγματική γιορτή με νεαρούς σινεφίλ να κατακλύζουν τις αίθουσες και τους δρόμους του Πύργου, συντηρώντας μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στην πόλη. Φέτος όμως, λόγω των γνωστών σε όλους συνθηκών, η 23η διοργάνωση (28/11-5/12) αποφάσισε να μεταφέρει διαδικτυακά τις δράσεις της και να προσφέρει δωρεάν στο κοινό το πρόγραμμα προβολών του.

Περισσότερες από 100 ταινίες σας περιμένουν στην ειδική πλατφόρμα του φεστιβάλ, όπου πολλές από αυτές είναι ήδη διαθέσιμες προς κράτηση. Ανάμεσά τους θα βρείτε τη νέα ταινία του πολύπειρου Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου με τίτλο «Ντάνιελ '16», στην οποία ένας Γερμανός έφηβος στέλνεται στην Ελλάδα, σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων, για να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, σ’ ένα εγκαταλελειμμένο χωριό του Έβρου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βιώνει πρωτόγνωρα συναισθήματα και καλείται να δώσει λύση σε δύσκολα διλήμματα… Ακόμα, σημειώστε το βασισμένο στην αληθινή ιστορία της εικονογράφου Τζούντιθ Κερ «When Hitler Stole Pink Rabbit» (Καρολίνε Λινκ), το οποίο μας μεταφέρει στη Γερμανία του 1933, όταν η 9χρονη Άννα δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο Χίτλερ. Θα χρειαστεί να μάθει ωστόσο, όταν ο πατέρας της βρεθεί αγνοούμενος και εκείνη αναγκαστεί να αποχωριστεί το αγαπημένο της αρκουδάκι για να γίνει πρόσφυγας. Ακόμα, το φεστιβάλ προβάλλει το βραβευμένο στο φεστιβάλ Βερολίνου «Οι Μικροί Λύκοι» (Σάμουελ Κίσι Λεόπο), όπου ξεδιπλώνεται μια επίκαιρη ιστορία μετανάστευσης από το Μεξικό στις ΗΠΑ, με ήρωες δύο μικρά αδερφάκια.

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους φέρνει ξέφρενο σινεμά δωρεάν στις οθόνες σας - εικόνα 1
«Οι Μικροί Λύκοι»

Παράλληλα, αφοπλιστικές αφηγήσεις μιας περιμένουν στο διαγωνιστικό τμήμα ντοκιμαντέρ. Όπως για παράδειγμα στις «Ιστορίες απ' το Κελί» (Άμπελ Βίσκι), όπου τρεις έγκλειστοι πατεράδες γράφουν παραμύθια τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε μικρού μήκους ταινίες με πρωταγωνιστές τα μέλη των οικογενειών τους. 'Η το «Μπλε τα Μάτια μου, Πολύχρωμο το Φόρεμά μου» (Ζάνα Χένκες), όπου μαθαίνουμε τον κόσμο από την αρχή και μαζί την αφανή ποίησή του, μέσα από το βλέμμα ενός τρίχρονου κοριτσιού. Από την άλλη, στο «Μαργαριτάρι της Ερήμου» (Πουσπέντρα Σινγκ), ο 12χρονος Ινδός τραγουδιστής Μότι Καν, προσπαθεί να κάνει μια μικρή επανάσταση όταν επιχειρεί να ερμηνεύσει την αγαπημένη του παραδοσιακή μουσική χωρίς την «εποπτεία» πλούσιων χορηγών. Επιπλέον, αποκαλυπτική για τον ανταγωνισμό που καλούνται να διαχειριστούν λιλιπούτειες χορεύτριες είναι η ταινία «Μικρές Μπαλαρίνες» (Αν-Κλερ Ντολιβέ). Τέλος, μη χάσετε το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Καλημέρα κύριε Φώτη» της Δήμητρας Κουζή, όπου σκιαγραφείται το πορτρέτο του δασκάλου Φώτη Ψυχάρη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια σκαρφίζεται πρωτότυπους τρόπους επιμόρφωσης των ως επί το πλείστων μεταναστών και προσφύγων μαθητών του, σε σχολείο της Πλατείας Βάθης.

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους φέρνει ξέφρενο σινεμά δωρεάν στις οθόνες σας - εικόνα 2
«Καλημέρα κύριε Φώτη»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.