«Ο ραφτάκος των λέξεων» παίζει σε διπλό ταμπλό

Η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος παίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και μάλιστα σε δύο χώρους.

«Ο ραφτάκος των λέξεων» παίζει σε διπλό ταμπλό

Η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος «Ο ραφτάκος των λέξεων» ξεκινά δυναμικά τη δεύτερη χρονιά της σε δύο εξωτερικούς χώρους. Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου (10.30 π.μ.) η παράσταση παίζεται για δεύτερη φορά με ρετρό διάθεση στο City drive-in στο ΟΑΚΑ, ενώ την ίδια μέρα στις 5 μ.μ. παίζεται για πρώτη φορά στην αυλή του ολοκαίνουργιου πολιτιστικού πολυχώρου Modus Vivendi bKK στα Βριλήσσια με την υπογραφή του γνωστού ηθοποιού Κρατερού Κατσούλη. Το ομώνυμο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μεταίχμιο, ενέπνευσε μια ζεστή χειροποίητη παράσταση για παιδιά ηλικίας από 4 ετών, φτιαγμένη με αγνά υλικά (ζωντανή μουσική, διάδραση και παντομίμα) που μιλά για την αξία της ανθρώπινης επικοινωνίας, τη δύναμη των λέξεων και την παρηγοριά που αυτές μπορούν να προσφέρουν. Τη θεατρική διασκευή του παραμυθιού υπογράφει η Τίνα Γιωτοπούλου, τη σκηνοθεσία ο Γιώργος Τζαβάρας, τη μουσική ο Νίκος Πλατύραχος και την καλλιτεχνική επιμέλεια η Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες

O ραφτάκος των λέξεων

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 65 '

Ένα πρωτότυπο παραμύθι για τη δύναμη των λέξεων, την παρηγοριά που μπορούμε να προσφέρουμε με τα λόγια και την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία. Τα βασικά υλικά της παράστασης είναι η ζωντανή μουσική, η διάδραση, η κίνηση, η παντομίμα, η ευθύνη και ο σεβασμός με τα οποία η ομάδα Μικρός Νότος σχεδιάζει τις παραστάσεις της, καθώς και η εμπεριστατωμένη γνώση πάνω στο εκπαιδευτικό δράμα. Κεντρικός ήρωας του παραμυθιού είναι ένας ράφτης με μια ξεχωριστή ικανότητα. Έραβε τα ρούχα με λέξεις και τις διάλεγε προσεκτικά για να ταιριάζουν σε κάθε κάτοικο της πόλης. Έτσι, περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Όσο, όμως, η πόλη μεγάλωνε οι κάτοικοι ξέχασαν τον ραφτάκο. Όταν ήρθε ένας βαρύς χειμώνας και τα καινούργια ρούχα τους δεν μπορούσαν να τους ζεστάνουν, θυμήθηκαν τον ραφτάκο που έπλεκε τα ρούχα με πολύ αγάπη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.