To summer camp της Τεχνόπολης επιστρέφει

Τρεις εβδομάδες γεμάτες απίθανες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πολύ παιχνίδι προσφέρουν στα παιδιά τις ιδανικές καλοκαιρινές διακοπές στο κέντρο της πόλης.

To summer camp της Τεχνόπολης επιστρέφει

Το αγαπημένο και άκρως δημοφιλές summer camp των παιδιών επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά στους χώρους της Τεχνόπολης με σκοπό να προσφέρει ξανά στους συμμετέχοντες τις πιο ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες. Απευθυνόμενο σε παιδιά 7-11 ετών, το φετινό summer camp της Τεχνόπολης απλώνεται σε τρεις χορταστικές και θεματικές περιόδους, από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 17 Ιουλίου, που περιλαμβάνουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ξεκινά καθημερινά στις 8 π.μ. και θα ολοκληρώνεται στις 4 μ.μ.. Για το φετινό summer camp η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio δημιούργησαν μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες, όπως ένα ολοκαίνουριο escape room, δημιουργικά παιχνίδια και εκπαιδευτικά προγράμματα, κατασκευές, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και πολλά άλλα, με θέμα την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον.

Να σημειώσουμε ότι λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχεδιάζονται τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των παιδιών αλλά και των συνεργατών: δημιουργούνται ολιγομελείς ομάδες ατόμων, αξιοποιούνται τα κτίρια αλλά και οι υπαίθριοι χώροι της Τεχνόπολης που πληρούν τις υγειονομικές οδηγίες, προσφέρεται ατομικό kit γραφικής ύλης και υλικών για τα εικαστικά εργαστήρια και εξασφαλίζεται η συνεχής παρουσία γιατρών στο χώρο.

Δείτε το αναλυτικό καθημερινό πρόγραμμα και τη θεματική της κάθε περιόδου

Πολύ παιχνίδι! (29/6-3/7)
Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες που συνδυάζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και το παιχνίδι, την εικαστική δημιουργία και το παιχνίδι, τη θεατρική τέχνη και το παιχνίδι, το χορό, τη γυμναστική με τα κινητικά παιχνίδια της αυλής, τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται θετικά, να διασκεδάζουν και να ζουν καλύτερα.

STEAM: Τέχνη και Μηχανική (6-10/7)
Η εβδομάδα αυτή ταξιδεύει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των εικαστικών τεχνών και των μεγάλων κατασκευών, ενώ τα δημιουργήματά τους ζωντανεύουν με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η τεχνολογία του 19ου αιώνα συναντά τη σύγχρονη τεχνολογία και αυτή με τη σειρά της την τέχνη, κι όταν η τέχνη και οι νέες τεχνολογίες συναντηθούν τότε κάτι πολύ μοναδικό δημιουργείται!

Άνθρωποι και περιβάλλον (13-17/7)
Εκπαιδευτικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια, παιχνίδια μυστηρίου, κινητικά παιχνίδια και ένα ολοκαίνουριο escape room στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου από την ομάδα των Athens Clue, που πρώτοι οι συμμετέχοντες στο Summer Camp θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν, βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν, με αφορμή το εργοστάσιο φωταερίου, πώς τα εργοστάσια μπορούν σήμερα να περιορίσουν την περιβαλλοντική ρύπανση, ποια είναι η αξία της ανακύκλωσης και τι χρειάζεται να κάνει ο καθένας από εμάς για να προστατέψει το περιβάλλον και τον πλανήτη που ζούμε.

To summer camp της Τεχνόπολης επιστρέφει - εικόνα 1

Το καθημερινό πρόγραμμα του Summer Camp
8:00-9:00 Προσέλευση
9:00-9:30 Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και μαζί με τους υπεύθυνους παιδαγωγούς παίζουν κινητικά παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης
9:30-10.30 Οι ομάδες παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια σχετικά με τη θεματική της κάθε εβδομάδας, από καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς
10.30-11:00 Δεκατιανό (παρέχεται από τη διοργάνωση)
11:00-13.00 Συνέχεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων-εργαστηρίων
13:00-14:00 Μεσημεριανό φαγητό
14:00-14:30 Α’ αποχώρηση
14:00-15:30 Τα παιδιά παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις και ταινίες με ποικίλες θεματικές, παρουσιάζουν τις δράσεις τους στις υπόλοιπες ομάδες, παίζουν και ακούν ιστορίες
15:30-16:00 Τελευταία αποχώρηση

iΚρατήσεις θέσεων καθημερινά από τις 11π.μ. έως τις 5μ.μ.
Κόστος ανά εβδομάδα: € 110 (πακέτα εκπτώσεων για αδερφάκια ή/και στην περίπτωση που επιλεγούν και οι 3 εβδομάδες)
Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών, Πειραιώς 100, Γκάζι, 2130109300, 2130109325, Βιομηχανικό Μουσείο 2130109325, 2130109300

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
22/07/2022

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.

Αττικό Άλσος: 7 + 1 παραστάσεις που δεν θα χάσουμε φέτος στο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

Το πρώτο της φεστιβάλ διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής στο αμφιθέατρο "Κατίνα Παξινού" του Αττικού Άλσους, προσφέροντας πλήθος θεατρικών παραστάσεων στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.