To summer camp της Τεχνόπολης επιστρέφει

Τρεις εβδομάδες γεμάτες απίθανες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πολύ παιχνίδι προσφέρουν στα παιδιά τις ιδανικές καλοκαιρινές διακοπές στο κέντρο της πόλης.

To summer camp της Τεχνόπολης επιστρέφει

Το αγαπημένο και άκρως δημοφιλές summer camp των παιδιών επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά στους χώρους της Τεχνόπολης με σκοπό να προσφέρει ξανά στους συμμετέχοντες τις πιο ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες. Απευθυνόμενο σε παιδιά 7-11 ετών, το φετινό summer camp της Τεχνόπολης απλώνεται σε τρεις χορταστικές και θεματικές περιόδους, από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 17 Ιουλίου, που περιλαμβάνουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ξεκινά καθημερινά στις 8 π.μ. και θα ολοκληρώνεται στις 4 μ.μ.. Για το φετινό summer camp η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio δημιούργησαν μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες, όπως ένα ολοκαίνουριο escape room, δημιουργικά παιχνίδια και εκπαιδευτικά προγράμματα, κατασκευές, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και πολλά άλλα, με θέμα την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον.

Να σημειώσουμε ότι λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχεδιάζονται τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των παιδιών αλλά και των συνεργατών: δημιουργούνται ολιγομελείς ομάδες ατόμων, αξιοποιούνται τα κτίρια αλλά και οι υπαίθριοι χώροι της Τεχνόπολης που πληρούν τις υγειονομικές οδηγίες, προσφέρεται ατομικό kit γραφικής ύλης και υλικών για τα εικαστικά εργαστήρια και εξασφαλίζεται η συνεχής παρουσία γιατρών στο χώρο.

Δείτε το αναλυτικό καθημερινό πρόγραμμα και τη θεματική της κάθε περιόδου

Πολύ παιχνίδι! (29/6-3/7)
Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες που συνδυάζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και το παιχνίδι, την εικαστική δημιουργία και το παιχνίδι, τη θεατρική τέχνη και το παιχνίδι, το χορό, τη γυμναστική με τα κινητικά παιχνίδια της αυλής, τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται θετικά, να διασκεδάζουν και να ζουν καλύτερα.

STEAM: Τέχνη και Μηχανική (6-10/7)
Η εβδομάδα αυτή ταξιδεύει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των εικαστικών τεχνών και των μεγάλων κατασκευών, ενώ τα δημιουργήματά τους ζωντανεύουν με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η τεχνολογία του 19ου αιώνα συναντά τη σύγχρονη τεχνολογία και αυτή με τη σειρά της την τέχνη, κι όταν η τέχνη και οι νέες τεχνολογίες συναντηθούν τότε κάτι πολύ μοναδικό δημιουργείται!

Άνθρωποι και περιβάλλον (13-17/7)
Εκπαιδευτικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια, παιχνίδια μυστηρίου, κινητικά παιχνίδια και ένα ολοκαίνουριο escape room στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου από την ομάδα των Athens Clue, που πρώτοι οι συμμετέχοντες στο Summer Camp θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν, βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν, με αφορμή το εργοστάσιο φωταερίου, πώς τα εργοστάσια μπορούν σήμερα να περιορίσουν την περιβαλλοντική ρύπανση, ποια είναι η αξία της ανακύκλωσης και τι χρειάζεται να κάνει ο καθένας από εμάς για να προστατέψει το περιβάλλον και τον πλανήτη που ζούμε.

To summer camp της Τεχνόπολης επιστρέφει - εικόνα 1

Το καθημερινό πρόγραμμα του Summer Camp
8:00-9:00 Προσέλευση
9:00-9:30 Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και μαζί με τους υπεύθυνους παιδαγωγούς παίζουν κινητικά παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης
9:30-10.30 Οι ομάδες παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια σχετικά με τη θεματική της κάθε εβδομάδας, από καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς
10.30-11:00 Δεκατιανό (παρέχεται από τη διοργάνωση)
11:00-13.00 Συνέχεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων-εργαστηρίων
13:00-14:00 Μεσημεριανό φαγητό
14:00-14:30 Α’ αποχώρηση
14:00-15:30 Τα παιδιά παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις και ταινίες με ποικίλες θεματικές, παρουσιάζουν τις δράσεις τους στις υπόλοιπες ομάδες, παίζουν και ακούν ιστορίες
15:30-16:00 Τελευταία αποχώρηση

iΚρατήσεις θέσεων καθημερινά από τις 11π.μ. έως τις 5μ.μ.
Κόστος ανά εβδομάδα: € 110 (πακέτα εκπτώσεων για αδερφάκια ή/και στην περίπτωση που επιλεγούν και οι 3 εβδομάδες)
Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών, Πειραιώς 100, Γκάζι, 2130109300, 2130109325, Βιομηχανικό Μουσείο 2130109325, 2130109300

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Γνωρίζουμε από κοντά τον Isaac Palmiola στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις οποίες θα παραστεί ο δημιουργός της σειράς Λέσχη Μυστηρίου "Σέργουφ Χολμς".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/03/2024

"Πες το ψέματα…": Η ομάδα ContraTiempo μας συστήνει όλους τους ήρωες που θα συναντήσουμε στο Κάστρο του Ψεύδους

Η ευφάνταστη μουσικοθεατρική ιστορία θεάτρου για παιδιά που υμνεί την αλήθεια, μετακόμισε σε νέο θέατρο και οι ερμηνευτές της παράστασης μάς γράφουν για τους ήρωές τους.

Πότε κατεβαίνουν η "Συμμορία του Μεσονυκτίου" και το "Φάντασμα του Κάντερβιλ";

Οι δυο πολύ επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές για παιδιά,σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη ολοκληρώνουν τον κύκλο παραστάσεων τους.

"Μύθοι και Ήρωες": Νέα χιουμοριστική σειρά παιδικών βιβλίων εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία

Κεντρικοί ήρωες είναι ο Μίνος ο Μινώταυρος και ο Άτλαντας, δυο αταίριαστοι, αν και αχώριστοι, φίλοι που ζουν στη σκιά του Ολύμπου.

Χλόη Μάντζαρη: "Το παιδικό θέατρο είναι το καλό θέατρο"

Η συγγραφέας και σκηνοθέτρια του οικολογικού παραμυθιού "Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος" μιλά στο "α" για τον μαγικό κόσμο που έχει στήσει στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

3 νέα βιβλία για παιδιά από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Δείτε τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο για τους λιλιπούτιους αναγνώστες.