17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις

Αυτές τις γιορτές η Αθήνα πλημμυρίζει χριστουγεννιάτικες παιδικές παραστάσεις για όλα τα γούστα, από μουσικοθεατρικές και παραμύθια μέχρι θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο.

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις

Αυτές τις γιορτές η Αθήνα πλημμυρίζει χριστουγεννιάτικες παιδικές παραστάσεις για όλα τα γούστα, από μουσικοθεατρικές και παραμύθια μέχρι θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο.

#1 «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 1

Η χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», βασισμένη στο μπεστ σέλερ του εθνικού μας παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά, ήδη παίζεται στο Christmas Theater, ενώ από τις πρώτες μέρες προστέθηκαν νέες ημερομηνίες λόγω της μεγάλης ζήτησης του κοινού. Έως τις 6 Ιανουαρίου τα παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν τη μάγισσα Φρικαντέλα και να γίνουν σωτήρες των Χριστουγέννων, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια με την συμφωνική ορχήστρα Athens Academica υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, πολυμελή παιδική χορωδία και κορυφαίους ερμηνευτές του λυρικού θεάτρου.

iΠροπώληση μέσω viva.gr

#2 «Χριστουγεννιάτικη ιστορία»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 2

H μουσικοθεατρική εκδοχή της «Χριστουγεννιάτικης ιστορίας» του Τσαρλς Ντίκενς από τον Γιάννη Μόσχο στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου είναι βασισμένη στη θεατρική διασκευή του Τζακ Θορν, που φέτος ανέβηκε για 2η χρονιά με την πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου. Ο σκηνοθέτης έκανε μια νέα, γενναία διασκευή στο έργο και μας καλεί να το δούμε με έναν εντυπωσιακό, πολυπληθή θίασο: Λαέρτης Μαλκότσης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Χρήστος Στέργιογλου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Κώστας Βασαρδάνης, Ευαγγε­λία Καρακατσάνη, Χριστίνα Μαξούρη, Αλέξανδρος Μυλωνάς κ.ά (έως 12/1)

#3 «Η ιστορία του Καρυοθραύστη»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 3

Aπό 22 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου ο Γιώργος Χρυσοστόμου, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και ο Νικόλας Παπαγιάννης μπαίνουν στο ρόλο τριών παράξενων παραμυθάδων στην «Ιστορία του Καρυοθραύστη» του Ε. Τ. Α. Χόφμαν και μοιράζονται μαζί μας το απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Η συναρπαστική ιστορία με κεντρικούς ήρωες παιχνίδια που ζωντανεύουν, πολεμούν και ερωτεύονται που έχει συνεπάρει γενιές και γενιές, προτού γίνει ευρέως γνωστή από το μουσικό έργο για μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι, εκδόθηκε σε μορφή αφηγήματος το 1816. Αυτήν την πρωτότυπη μορφή του έργου φέρνει στο φως σε δική του διασκευή ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος σε μια παράσταση-αφήγηση με πολλή μουσική.

iΠληροφορίες/προπώληση μέσω snfcc.org

#4 «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 4

Οι Γιάννης Δρακόπουλος, Γιώργος Κισσανδράκης, Μιχάλης Πανάδης και Σωσώ Χατζημανώλη πρωταγωνιστούν και ερμηνεύουν ζωντανά τα τραγούδια στη χριστουγεννιάτικη παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος σε κείμενο των βραβευμένων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη. Η διασκεδαστική ιστορία αφορά έναν τσιγκούνη ιδιοκτήτη εργοστασίου παιχνιδιών που ενθουσιάζεται όταν εμφανίζεται ξαφνικά στην πόρτα του ένα ξωτικό των Χριστουγέννων (Olvio, έως 6/1).

iΠροπώληση μέσω viva.gr

#5 «Η Μάσα και ο αρκούδος»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 5

Για μία και μοναδική παράσταση στις 24/12 ανεβαίνει η παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση «Η Μάσα και ο αρκούδος», εμπνευσμένη από την ομώνυμη βραβευμένη ρωσική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια κι έχει γίνει παγκόσμια επιτυχία, καθώς προβάλλεται σε 120 χώρες. Η εταιρεία παραγωγής Animaccord που διαθέτει τα δικαιώματα της σειράς, μετά τη μεγάλη της επιτυχία -ειδικά στο youtube- αποφάσισε πριν από δύο χρόνια να δημιουργήσει και μια θεατρική εκδοχή της ιστορίας, η οποία παρουσιάζεται και στη χώρα μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της σε πάνω από 40 χώρες, ενώ αναμένεται και η κινηματογραφική εκδοχή μέσα στο 2020. Το στόρι έχει ως εξής: Η Μάσα είναι ένα κοριτσάκι, που ζει στο δάσος με το γουρουνάκι της, το κατσικάκι της και τον σκύλο της. Είναι γεμάτη ενέργεια αλλά και ατελείωτη περιέργεια. Θέλει να δοκιμάζει και να μαθαίνει καινούργια πράγματα, κι αυτό πολλές φορές την οδηγεί σε περιπέτειες. Θα μάθουμε ποιες είναι αυτές επί σκηνής.

iΠροπώληση μέσω viva.gr

#6 «Comedy club για παιδιά: Xmas Music Special»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 6

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει με Χριστουγεννιάτικη διάθεση στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής με το «Comedy club για παιδιά: Xmas Music Special», τη μοναδική στο είδος της παιδική ελληνική stand up comedy παράσταση για μικρούς θεατές ηλικίας 6-12 ετών. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους και πιο δημοφιλής εκπροσώπους του stand up στην Ελλάδα, κι όπως αποδεικνύει η παράσταση αυτή και με καινοτόμες ιδέες. Η ζωντανή μουσική ενώνεται με το πιο δυνατό είδος κωμωδίας, την «όρθια» κωμωδία, που μέσα από τη δομή της μιλάει στα παιδιά για θέματα που τα απασχολούν άμεσα, όπως η σχέση τους με τους γονείς, το σχολείο, την καθημερινότητα, τους φίλους μέχρι και το πως βλέπουν το μέλλον τους, τα επαγγέλματα, τα χόμπι, τους ήρωες κόμιξ και πολλά άλλα (έως 6/1)

iΠροπώληση: megaron.gr

#7 «Το ρεβεγιόν του Καραγκιόζη μετά Μουσικής»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 7

Πολλά υποσχόμενη φαίνεται η νέα συνεργασία που ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό ο καραγκιοζοπαίκτης Τάσος Κώνστας και ο μουσικός Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος στις Νέες Φιγούρες & Κούκλες. Ειδικά για την περίοδο των εορτών ετοίμασαν το «Ρεβεγιόν του Καραγκιόζη μετά μουσικής». Μια παράσταση που συνδυάζει την εορταστική ατμόσφαιρα, το θέατρο σκιών και τη ζωντανή μουσική. Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μας καλούν σε μια καραγκιοζογιορτή με πολύ γέλιο, κάλαντα και πολλές εκπλήξεις πίσω και μπροστά από το πανί (26/12, 29/12, 2/1).

#8 «Γράμματα απ’ τον Άη Βασίλη»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 8

Στο παραμύθι του Τζ. Ρ. Τόλκιν ο Αη Βασίλης διαβάζει στα παιδιά τις επιστολές του που έγραψε για να περιγράψει στα παιδιά τις περιπέτειες του, αλλά καθώς ο χρόνος τρέχει πρέπει να ετοιμάσει τα δώρα των παιδιών και να τα παραδώσει άθικτα από τις επιδρομές των καλικάντζαρων. Θα τα καταφέρει; Θα το ανακαλύψετε στην παράσταση του Πάρη Μαντόπουλου στο Skrow. Παίζουν: Κωνσταντίνα Κάλτσιου, Γρηγορία Οικονομάκη, Δέσποινα Χαλκορόκα (26-29/12).

#9 «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 9

Η διαχρονική και απόλυτα χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Διάνα σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Στον απαιτητικό ρόλο του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο εξαιρετικός ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς, μαζί με τους Ορέστη Τρίκα, Κωνσταντίνο Μουταφτσή και 11 ακόμα ταλαντούχους ηθοποιούς. Τον τριπλό ρόλο-κλειδί ερμηνεύει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, καθώς μεταμορφώνεται στα τρία Πνεύματα των Χριστουγέννων, μέσα από μία «υπερφυσική» βιντεοπροβολή (έως 12/1).

iΠροπώληση μέσω viva.gr

#10 «Το όνειρο του καλικάντζαρου»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 10

Ένας καλικάντζαρος τρυπώνει στο σάκο με τα παιχνίδια του Άγιου Βασίλη με στόχο να γνωρίσει τα παιδιά όλου του κόσμου. Η ομάδα musiCandies παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση για τη φιλία, την αυτοπεποίθηση, τη διαφορετικότητα, την αλλαγή και την αποδοχή στο Πολυχώρο Πόλις στο Νέο Ηράκλειο, γεμάτη χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο, αφήγηση, μουσική, χορό και τραγούδι. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Λευτέρης Ντρούβας (έως 29/12).

iΠροπώληση μέσω viva.gr

#11 «Πού ζει ο Άγιος Βασίλης;»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 11

Η ομάδα Μορφές Έκφρασης παρουσιάζει στον ομώνυμο χώρο μια χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία της Άννας Τζίμα για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα παιδί για να διαβάσει το γράμμα του ο Άγιος Βασίλης. Τα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών θα το ανακαλύψουν μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι μέσα από το μαγικό τρένο, τη χώρα των ξωτικών, το εργοστάσιο παιχνιδιών και μια σοκολατόσουπα…! (έως 4/1)

#12 «Σκρουτζ - Το Πνεύμα των Χριστουγέννων»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 12

Με σεβασμό στις αναζητήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης, οι Hippo Theatre Group δημιουργούν μια διαδραστική αφηγηματική παράσταση-θεατρικό παιχνίδι, βασισμένη στη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς. Με τη βοήθεια των εμψυχωτών της ομάδας, τα παιδιά συμμετέχουν στην εξέλιξη της δράσης, ακούγοντας τμηματικά την ιστορία και ενσαρκώνοντας ρόλους του έργου (104, 21-29/12).

#13 «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 13

Η Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου βρήκε το νέο της θεατρικό σπίτι στο θέατρο Λαμπέτη και για τέταρτη συνεχή χρονιά ανεβάζει μια γιορτινή παράσταση για όλη την οικογένεια, αντλώντας έμπνευση από τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ντίκενς. Πρωταγωνιστεί 14μελής θίασος με επικεφαλής τους Αναστάση Κολοβό, Κώστα Ρωμαίο, Φανή Παρλή και Νίκο Ζιάγκο (έως 6/1).

iΠροπώληση μέσω viva.gr

#14 «Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 14

Η ομάδα Πέντε Εποχές επιστρέφει για έβδομη συνεχή χρονιά με μια ιστορία με παραμυθένια ατμόσφαιρα, πολύτιμα μαθήματα για τις αξίες της ζωής, γιορτινή διάθεση, ένα ταξίδι στον Βόρειο Πόλο και πρωταγωνιστές τον Άγιο Βασίλη, τα ξωτικά και δύο μάγισσες. Όλα αυτά σε μια διαδραστική παράσταση-παιχνίδι (104, έως 28/12).

#15 «Ο Καρυοθραύστης»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 15

H βραβευμένη ομάδα Τόπι εμπνέεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το παραμύθι του Ε.Τ.Α. Χόφμαν και μας μεταφέρει στην πιο παραμυθένια Παραμονή Χριστουγέννων που γράφτηκε ποτέ, όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν, και ο κόσμος των ζαχαρωτών είναι αληθινός, υπό τους ήχους της ανεπανάληπτης μουσικής του Τσαϊκόφσκι (Studio Μαυρομιχάλη, 1

#16 «Ω! Christmas Three»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 16

Έχει μείνει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι τα Χριστούγεννα και το παιδικό θέατρο βάζει τα γιορτινά του. Η ομάδα «Τικ τακ ντο» επιστρέφει για 2η χρονιά με το εορταστικό «Ω! Christmas Three», αυτή τη φορά στον νέο χώρο του θεάτρου Δεκατέσσερα. Τρεις μυστικοί πράκτορες προσπαθούν να σώσουν τα Χριστούγεννα σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που υπογράφουν οι Αργυρώ Ταμβάκου και Παναγιώτης Λαμπής, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ (από 1-29/12).

#17 «Οι τρεις χιονάνθρωποι»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 17

Στο Εργαστήρι Μαιρηβή, τώρα, η γνωστή κουκλοπαίκτρια Μαιρηβή Γεωργιάδου διασκευάζει και σκηνοθετεί την παράσταση «Οι τρεις χιονάνθρωποι», συνθέτοντας τεχνικές μαύρου θεάτρου και κουκλοθεάτρου, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Μίλαν Πάβλικ που μιλάει για τη φιλία και τη συνεργασία, σε μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη (έως 26/1).

#18 «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό»

17 + 1 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για να διαλέξεις - εικόνα 18

Για έβδομη συνεχή χρονιά ο Ηλίας Καρελλάς μας περιμένει στο Μέγαρο Μουσικής από 20 έως 30 Δεκεμβρίου με μια ολοκαίνουργια χριστουγεννιάτικη παράσταση. Φέτος παρουσιάζει τα «Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό», μια ολοκαίνουργια υποθαλάσσια περιπέτεια σκιών γεμάτη χιούμορ, δράση και μουσική από την εξαμελή μπάντα πνευστών Dirty Athens Brass Band και τη Γεωργία Νταγάκη (φωνή, λύρα). Ο μπερντές στήνεται στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», όπου ο Καραγκιόζης και η παρέα του ετοιμάζονται να περάσουν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων στο βυθό της θάλασσας με μουσικές και τραγούδια. (Προπώληση: 2107282333, www.megaron.gr)

Περισσότερες πληροφορίες

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 100 '

Η διαχρονική ιστορία του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, σε μια θεατρική μεταφορά πιστή στο πρωτότυπο κείμενο, που θα μας «στοιχειώνει για πάντα», με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση σε ρόλο-έκπληξη.

Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του Ντίκενς, η παράσταση καταδεικνύει για 7η χρονιά την αγάπη, την προσφορά και τη φιλανθρωπία ως τα μυστικά της ευτυχίας, με τον Τάκη Παπαματθαίου στον ομώνυμο ρόλο και τον Αναστάση Κολοβό ως Μάρλεϊ και χριστουγεννιάτικο πνεύμα του παρόντος. Ο φιλάργυρος Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο θρυλικός ήρωας του Ντίκενς, είναι ένας πολύ πλούσιος, αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος, δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη. Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλευ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια. Την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι παράξενοι επισκέπτες, τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που θα του δείξουν την αλήθεια και τα λάθη του. Τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, στο παρόν αλλά και στις άθλιες εικόνες που τον περιμένουν στο μέλλον του, αν δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί.

Καρυοθραύστης

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Η μαγική ιστορία της Κλάρας, ένα όνειρο ή πραγματικότητα… Παραμονή Χριστουγέννων , προσμονή για το άνοιγμα των δώρων και ανάμεσα σε όλα ένας καρυοθραύστης. Η μάχη με την βασίλισσα των ποντικιών, τα μάγια που λύθηκαν μετά την μάχη και το απίστευτο ταξίδι στο κόσμο των ζαχαρωτών.. Και χορός με την μουσική του Τσαϊκόφσκι. Μια παράσταση που είναι, συνολικά, ένα μαγικό ταξίδι.

Οι τρεις χιονάνθρωποι

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 60 '

Κουκλοθεατρική παράσταση με τεχνικές μαύρου θεάτρου βασισμένη στο έργο για κουκλοθέατρο του Μίλαν Πάβλικ που μιλάει για τη φιλία και τη συνεργασία.

Ένα ξωτικό στην πόρτα μου

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 65 '

Μέσα από δράση, μουσική και τραγούδι, η ομάδα Κοπέρνικος μαθαίνει στα παιδιά το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Σκρουτζ - Το πνεύμα των Χριστουγέννων

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Διαδραστική αφήγηση βασισμένη στο ομώνυμο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Τσαρλς Ντίκενς.

Χριστουγεννιάτικα παιχνιδομαγέματα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 80 '

Τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια ζωντανεύουν και χοροπηδάνε και τον κόσμο όλο χαλάνε, σε μια διαδραστική παράσταση-παιχνίδι για 9η χρονιά.

Comedy club για παιδιά: Xmas special

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Η μοναδική ελληνική stand-up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών και τους γονείς τους, που δημιούργησε ο Γιώργος Χατζηπαύλου, έρχεται ξανά με χριστουγεννιάτικη διάθεση στο Μέγαρο. Μια παράσταση διασκεδαστική τόσο για τα παιδιά, που παρακολουθούν θέματα που αφορούν στη ζωή τους, όσο και για τους γονείς τους, που θυμούνται πώς είναι να είσαι παιδί. Τα θέματα που σατιρίζονται ξεκινούν από τους αγαπημένους ήρωες, τα κατοικίδια και τα ζώα γενικότερα, τα επαγγέλματα, το σχολείο, τις ξένες γλώσσες, τα παιδικά τραγούδια, τα παιχνίδια και τους φίλους, τις συμβουλές των γονιών και τις περίεργες συνήθειες των μεγάλων, και φυσικά την καλύτερη γιορτή του κόσμου, τα Χριστούγεννα.

Φρικαντέλα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Το μπεστ σέλερ του Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει σε μια χριστουγεννιάτικη υπερπαραγωγή λυρικού θεάτρου για όλη την οικογένεια, με ζωντανή πολυμελή συμφωνική ορχήστρα και παιδική χορωδία.

Η Μάσα και ο αρκούδος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 120 '

Οι ήρωες της δημοφιλούς ρωσικής σειράς κινουμένων σχεδίων ζωντανεύουν σε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση, με ελληνική μεταγλώττιση, εντυπωσιακά σκηνικά, κουστούμια και βιντεοπροβολές.

Χριστουγεννιάτικη ιστορία

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Σκρουτζ, ο πιο γνωστός τσιγκούνης της σύγχρονης δυτικής κουλτούρας, ζωντανεύει σε αυτήν τη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τσαρλς Ντίκενς.

Ω! Christmas three

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 55 '

Ο Άγιος Βασίλης μόλις έχει μοιράσει τα δώρα στα παιδιά του κόσμου, όμως ένα γράμμα που είχε παραπέσει, έρχεται να τον ταράξει..! Τι δουλειά έχει ο Άγιος Βασίλης στο τσούγκρισμα των αυγών το Πάσχα; Τι έννοεις ότι έκανε επίσημη δήλωση πως δε θα ξαναμοιράσει ποτέ πια δώρα; Ποια είναι τελικά η Μυστική Οργάνωση Μ.Ορ.Ε.Λει; Τρεις μυστικοί πράκτορες προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν τα Χριστούγεννα. Θα τα καταφέρουν, όμως; Πρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση που έρχεται να αναδείξει με τον δικό της τρόπο την ξεχωριστή σημασία που έχουν οι γιορτές.

Πού ζει ο Άγιος Βασίλης;

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Τρία ταχυδρομικά κουτιά λίγο πριν την νύχτα των Χριστουγέννων έχουν βγει στην πόλη και μαζεύουν τα τελευταία γράμματα για τον Άγιο Βασίλη. Ένα παιδί διστάζει να στείλει το γράμμα του και χάνει την τελευταία ευκαιρία. Όμως, επειδή στη χώρα των Χριστουγέννων όλα είναι μαγικά, ένα τρένο θα το βοηθήσει να φτάσει έξω από την πόρτα του. Τι θα γίνει όταν ο Άγιος Βασίλης διαβάσει τι λέει το γράμμα; Και πού στ’αλήθεια τελικά βρισκόταν το σπίτι του; Η παράσταση είναι διαδραστική και εμπεριέχει βιωματικό παιχνίδι και ζωντανή μουσική: κιθάρες (ηλεκτροακουστική και ηλεκτρική), φλογέρα, διάφορα κρουστά, ξυλόφωνα και μεταλλόφωνα.

Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 90 '

Η νέα χριστουγεννιάτικη παράσταση του γνωστού σκιοπαίκτη εξελίσσεται με φόντο ένα υποθαλάσσιο ρεβεγιόν, στο οποίο είναι καλεσμένοι ο Καραγκιόζης και η παρέα του, υπό τους ήχους λύρας και ζωντανού τραγουδιού από τη Γεωργία Νταγάκη αλλά και την Dirty Athens Brass Band.

Η ιστορία του Καρυοθραύστη

  • Δραματοποιημένη αφήγηση
  • Διάρκεια: 70 '

Η πρωτότυπη εκδοχή του παραμυθιού του 1816 ζωντανεύει σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια, με έντονο αφηγηματικό και μουσικό χαρακτήρα.

Γράμματα από τον Αϊ-Βασίλη

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 45 '

Μια χριστουγεννιάτικη παράσταση, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Τόλκιν, που περιγράφει τις περιπέτειες του Αϊ-Βασίλη κατά τη διάρκεια της παράδοσης των δώρων στα παιδιά.

Το ρεβεγιόν του Καραγκιόζη μετά μουσικής

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 60 '

Ο Καραγκιόζης κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά με κέφι, χαμόγελο και τη συνοδεία του μουσικού Οδυσσέα Κωνσταντόπουλου.

Το όνειρο του καλικάντζαρου

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 55 '

Ένας καλικάντζαρος τρυπώνει στο σάκο με τα παιχνίδια του Άγιου Βασίλη με στόχο να γνωρίσει τα παιδιά όλου του κόσμου σε μια παράσταση για τη φιλία, την αυτοπεποίθηση, τη διαφορετικότητα, την αλλαγή και την αποδοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.