Η «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά στη σκηνή του Christmas Theater

Ένα από τα διασημότερα έργα του εθνικού μας παραμυθά κάνει πρεμιέρα στο Christmas Theater, σε μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια, με έξτρα παραστάσεις να προστίθενται ήδη στο πρόγραμμα.

Η «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά στη σκηνή του Christmas Theater

Στα πολύ πολύ παλιά χρόνια, ίσως σε κάποιο απομακρυσμένο κάστρο στην κορυφή ενός βουνού, υπήρξαν οι μάγισσες. Οι μάγισσες κατά κανόνα της αφήγησης ενός παραμυθιού, ήταν γριές, άσχημες και μοχθηρές γυναίκες, που ήθελαν να βλάψουν ό, τι καλό και όμορφο υπήρχε γύρω τους. Μία από αυτές ήταν η «Φρικαντέλα», η μάγισσα που μισεί οτιδήποτε καλό, πίνει μόνο πορτοκακάδα, χορεύει μόνο κακαματιανό, τρώει μόνο κακαμαράκια και φυσικά σιχαίνεται τα κάλαντα! Έτσι, κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, κλέβει τις φωνές των παιδιών και τις φυλακίζει σε ροζ και γαλάζια μπαλόνια. Τα παιδιά όμως, αποφασισμένα να μην χαλάσουν οι γιορτινές μέρες, καταστρώνουν ένα τολμηρό σχέδιο, που τα οδηγεί σε μια απίθανη περιπέτεια, γεμάτη χρώματα, ήχους και διασκέδαση.

Η «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά στη σκηνή του Christmas Theater - εικόνα 1

Σε μια υπερπαραγωγή του Christmas Theater και σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, ένα από τα μπεστ σέλερ παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά, η «Φρικαντέλα», ανεβαίνει στη σκηνή στις 30 Νοεμβρίου, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια σε μορφή λυρικού θεάτρου. Μαζί με την παρέα της περιπέτειας, η πολυμελής συμφωνική ορχήστρα Athens Academica, υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, αλλά και μια παιδική χορωδία, με κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Το ρόλο της Φρικαντέλας ερμηνεύουν οι μεσόφωνοι Ειρήνη Καράγιαννη και Μαρισία Παπαλεξίου. Στο πλευρό τους σμπρωταγωνιστούν οι μεσόφωνοι Αθηνά Καστρινάκη και Μάρθα Σωτηρίου, οι τενόροι Kώστας Ζαμπούνης, Νικόλας Μαραζιώτης, Άρης Προσπαθόπουλος και Γιάννης Φίλιας καθώς και οι βαρύτονοι Kώστας Μαυρογένης και Μαρίνος Ταρνανάς.

iΑπό 30 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου | Christmas Theater | Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Φρικαντέλα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Το μπεστ σέλερ του Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει σε μια χριστουγεννιάτικη υπερπαραγωγή λυρικού θεάτρου για όλη την οικογένεια, με ζωντανή πολυμελή συμφωνική ορχήστρα και παιδική χορωδία.

City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου)

Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.