Όλα όσα αξίζει να κάνεις με τα παιδιά τον Ιούλιο στο Νιάρχος

Κινηματογραφικές προβολές, θέατρο σκιών και πολλά καλοκαιρινά εργαστήρια στο ΚΠΙΣΝ. 

Όλα όσα αξίζει να κάνεις με τα παιδιά τον Ιούλιο στο Νιάρχος

O Ιούλιος στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι πιο ζωντανός από ποτέ, με το Park Your Cinema Kids να φέρνει αγαπημένες ταινίες από το βασίλειο των ζώων, αλλά και εργαστήρια με θέμα τη θάλασσα, τη Γη και τον Ουρανό!

Park Your Cinema Kids

Όλα όσα αξίζει να κάνεις με τα παιδιά τον Ιούλιο στο Νιάρχος - εικόνα 1

Οι παιδικές προβολές συνεχίζονται στο Ξέφωτο και τον Ιούλιο, με πολλή φαντασία και μουσική, με μεταγλωτισμένες ταινίες που μας φέρνουν κοντά στη φύση και τα ζώα που ανήκουν σε αυτή.

Την Κυριακή 14/07 στις 9μ.μ, στο «Βιβλίο της Ζούγκλας» (1967), ο μικρός Μόγλης πρέπει να ακολουθήσει τη συμβουλή ενός πάνθηρα και μιας αρκούδας και να επιστρέψει στον πολιτισμό προτού έρθει σε σύγκρουση με έναν επικίνδυνο τίγρη, ενώ ο «Μπάμπι» (1942), το μικρό ελαφάκι, που μεγαλώνει μόνο του στο δάσος, με τη συντροφιά ενός φιλικού κουνελιού κι ενός κουναβιού έρχεται στο Ξέφωτο την Κυριακή 21/07 στις 9μ.μ.. Τέλος, την Κυριακή 28/07 με την ταινία «Η Εποχή των Παγετώνων» (2002), με ρεκόρ προβολών μας μεταφέρει στην παλαιολιθική εποχή.

Οι Δευτέρες ζωντανεύουν με τον Καραγκιόζη

Όλα όσα αξίζει να κάνεις με τα παιδιά τον Ιούλιο στο Νιάρχος - εικόνα 2
© Ελένη Μπετεινάκη

O Άθως Δανέλλης και ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών στήνουν τον μπερντέ τους στα Πανοραμικά Σκαλιά και ζωντανεύουν σπάνια έργα από το άγνωστο ρεπερτόριο του ελληνικού Καραγκιόζη που δεν έχουν παρουσιαστεί στο κοινό για δεκαετίες. Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν για τρεις συνεχόμενες Δευτέρες, με τον Άθω Δανέλλη -έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίχτες- τις περιπέτειες του Καραγκιόζη και γελούν με την καρδιά τους.

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 15/07 έχει «Ο Καραγκιόζης στο Γκιουλμπαξέ», μια μουσική κωμωδία με ρίζες στο παλαιό οθωμανικό θέατρο του είδους, στις 9μ.μ., ενώ ακολουθούν τη Δευτέρα 22/07 οι «Οι Τρεις Προσκυνητές» -μια από τις παλαιότερες κωμωδίες στο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών- και ο «Ο Καπετάν Τρομάρας», που είχε μείνει ξεχασμένος μέχρι το 2016, στις 29/07.

Εργαστήρια και δραστηριότητες με τα στοιχεία της φύσης

Θέλετε να φτιάξετε το δικό σας, χειροποίητο σαπούνι; Έχετε πάθος για τη βοτανολογία ή θέλετε να εξασκηθείτε στο ποδήλατο; Τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνδυάζουν περιβάλλον, άθληση και τέχνη. Σταθερά παραμένουν τα μαθήματα ποδηλάτου και τα μαθήματα Ιστιοπλοΐας στο Κανάλι, ενώ ξεχωρίζουν αρκετά δημιουργικά εργαστήρια.

Βοτανολογία: Σκίτσα στο χαρτί

Όλα όσα αξίζει να κάνεις με τα παιδιά τον Ιούλιο στο Νιάρχος - εικόνα 3

Αντλώντας έμπνευση από το άμεσο περιβάλλον τους, τα παιδιά εξοικειώνονται με τη μεσογειακή χλωρίδα του Πάρκου. Μαθαίνουν για τη βοτανολογία και τις πρακτικές της, ενώ παράλληλα παρατηρούν με λεπτομέρεια τη φυσιολογία, την υφή και τις ιδιότητες κάθε φυτού. Στη συνέχεια, με λεπτά μολύβια σχεδίου, ξυλομπογιές και ριζόχαρτο αποτυπώνουν με κάθε λεπτομέρεια την ανατομία των φυτών και δημιουργούν τη δική τους συλλογή από βοτανολογικά σκίτσα.

i Σάββατο 13/07 | 6:30μ.μ. - 7:45μ.μ. | Πευκωνας | Για παιδιά 6 ετών και άνω και τους/τις συνοδούς τους | Με σειρά προτεραιότητας

Η Τέχνη της Σαπωνοποιίας

Είστε έτοιμοι να εξετάσετε τις βασικές αρχές της τεχνικής παρασκευής σαπουνιών; Αν ναι ετοιμαστείτε μέσα από μια σειρά συναντήσεων να γνωρίσετε πως παρασκευάζονται φυσικά τα σαπούνια, γνωρίζοντας τον βασικό εξοπλισμό και τα μέτρα προφύλαξης, τα διαφορετικά στάδια παρασκευή, αλλά και τη χρήση αιθέριων ελαίων και άλλων πρόσθετων υλικών.

i Σάββατο 27/07 | 6μ.μ - 9μ.μ. | Πίδακες Νερού | Για παιδιά 10 ετών και άνω και τους/τις συνοδούς τους | Με προεγγραφή στο SNFCC.org

Ταξιδεύουμε από νησί σε νησί κάνοντας Πικ-Νικ

Όλα όσα αξίζει να κάνεις με τα παιδιά τον Ιούλιο στο Νιάρχος - εικόνα 4

Με χαρτιά, χρώματα και όρεξη για παιχνίδι και ανακάλυψη, ετοιμαζόμαστε για το πιο διασκεδαστικό πικ-νικ του καλοκαιριού, ταξιδεύοντας από το Ιόνιο μέχρι τα Δωδεκάνησα.

i Κυριακή 14, 21, 28/07 | 6:30μ.μ - 9μ.μ. | Πευκωνας | Για οικογένειες με παιδιά 4 ετών και άνω

Από τον κεραμέα στον αγγειοπλάστη

Η κεραμική είναι η τέχνη της γης, του νερού και της φωτιάς. Αρχαία αγγεία και νεότερα κεραμικά γίνονται αφορμή ώστε οι συμμετέχοντες/ουσες να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης του πηλού, αλλά και να μάθουν χρήσιμα στοιχεία για την τέχνη της κεραμικής.

i Δευτέρα 22, 29/07 | 6:30μ.μ - 8:30μ.μ. | Μεσογειακός Κήπος | Για παιδιά 5 έως 10 ετών και τους/τις συνοδούς τους | Με προεγγραφή στο SNFCC.org

Στην επιφάνεια του νερού

Όλα όσα αξίζει να κάνεις με τα παιδιά τον Ιούλιο στο Νιάρχος - εικόνα 5

Τον πιο ζεστό μήνα του καλοκαιριού τα παιδιά μαθαίνουν για τη θάλασσα, τα ποτάμια, τα ρυάκια, τα κανάλια, και ό,τι επιπλέει. Παίζουν με βαρκούλες, τραγουδούν, κάνουν κουπί, σηκώνουν πανιά και συνεργάζονται στο πολυαισθητηριακό περιβάλλον του Παιδικού Εργαστηρίου, δημιουργώντας κάθε φορά μια διαφορετική θαλασσογραφία.

i Τετάρτη 10, 17, 24, 31/07 10π.μ. - 11π.μ., 11:30π.μ. - 12:30μ.μ. | Παιδικό Εργαστήρι | Για παιδιά 1 έως 3 ετών και τους/τις συνοδούς τους | Με προεγγραφή στο SNFCC.org

Γιο χο! Είμαστε πειρατές!

Οι Πίδακες Νερού μεταμορφώνονται σε μια ακρογιαλιά που κρύβει μυστικά και δροσερές ιστορίες και σας προσκαλούν στην πιο φανταστική οικογενειακή καλοκαιρινή θεατρική περιπέτεια.

i Τετάρτη 10/07 | 6:30μ.μ - 8μ.μ. | Πίδακες Νερού | Για παιδιά 3 έως 5 ετών και τους/τις συνοδούς τους | Με προεγγραφή στο SNFCC.org

Στο βάθος δίχτυ!

Όλα όσα αξίζει να κάνεις με τα παιδιά τον Ιούλιο στο Νιάρχος - εικόνα 6

Αφήνοντας για λίγο τη στεριά, βουτάμε σε μεγάλα βάθη αναζητώντας τα χαμένα δίχτυα-φαντάσματα που στοιχειώνουν το βυθό φυλακίζοντας ψάρια, χελώνες, δελφίνια και άλλα είδη. Πώς βρέθηκαν άραγε εκεί; Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η παρουσία τους στο βυθό; Τι μπορούμε να κάνουμε;

i Τετάρτη 24/07 | 6:30μ.μ. - 8μ.μ. | Πίδακες Νερού | Για παιδιά 11 έως 13 ετών | Με σειρά προτεραιότητας

Πάμε διάστημα;

Έχετε μπει ποτέ σε διαστημόπλοιο; Ένα πειραματικό ταξίδι ανακάλυψης και διασκέδασης για όλη την οικογένεια με ατομικές και ομαδικές θεατρικές δραστηριότητες ξεκινά για να γνωρίσουμε το διάστημα.

i Πέμπτη 11/07 | 6:30μ.μ - 8μ.μ. | Μεσογειακός Κήπος | Για παιδιά 3 έως 5 ετών και τους/τις συνοδούς τους | Με προεγγραφή στο SNFCC.org

Το ηλιακό φως γίνεται χώρος!

Όλα όσα αξίζει να κάνεις με τα παιδιά τον Ιούλιο στο Νιάρχος - εικόνα 7

Ένα εργαστήρι για την αρχιτεκτονική και την ηλιακή ενέργεια, με αφορμή το ενεργειακό στέγαστρο που σχεδίασε ο Renzo Piano στο ΚΠΙΣΝ, τα παιδιά ασχολούνται με έννοιες της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

i Πέμπτη 18/07 | 6:30μ.μ. -8μ.μ. | Μεσογειακός Κήπος | Για παιδιά 8 έως 12 ετών | Με προεγγραφή στο SNFCC.org

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Σκρουτζ The Musical": Ένα ξεχωριστό θέαμα για όλη την οικογένεια

Ζωντανή ορχήστρα και ένας λαμπερός θίασος 25 συντελεστών ανεβαίνουν στη σκηνή του Ακροπόλ και παρουσιάζουν την πιο χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

"Foodprint: The Mediterranean Diet Revisited": Φωτογραφικό εργαστήριο με θέμα τη μεσογειακή διατροφή

Στο τέλος του εργαστηρίου, ο καθένας θα επιλέξει μια φωτογραφία που θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης το φθινόπωρο 2023, στο πλαίσιο ενός συλλογικού έργου που δημιουργείται με αφορμή την έκθεση "Foodprint".

Ζήσε τα "Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο Παρίσι" στο Μέγαρο Μουσικής

Η ελληνική παράδοση συναντά τη γαλλική κουλτούρα σε μια ολοκαίνουργια vegan, χριστουγεννιάτικη κωμωδία γεμάτη χιούμορ και δράση.

Τρεις ηθοποιοί διαβάζουν αρχαίους στα παιδιά

Μια νέα, πρωτοποριακή, εικονογραφημένη σειρά παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις "Κάκτος" με έργα που διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες, όπως ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα κείμενα.

Ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει στο θέατρο Κάππα με την "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι"

Το επίκαιρο, αντιρατσιστικό και αντιπολεμικό έργο του Μάικ Κένι παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή σκηνή. Ένα μοναδικό ανέβασμα, με υπέροχα μηνύματα για παιδιά και εφήβους.

"Σημειωματάριο" γλυπτικής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρέντη

Παιδιά ηλικίας 9-12 ετών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη της γλυπτικής μέσα από τη ζωή και το έργο του Γιαννούλη Χαλεπά και να δημιουργήσουν το δικό τους γλυπτό στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρέντη.

Οι καλικάντζαροι ήρθανε φέτος νωρίς

Η αφηγήτρια Νάγια Οικονομοπούλου και η μουσικός Μαρία Γεωργοπούλου, θα συναπαντηθούν με τους καλικάντζαρους, που ήρθανε φέτος νωρίς, βιαστικοί και ορεξάτοι.