Τα παιδιά βουτούν στην Ιστορία και την Τέχνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τον Ιούλιο τους μικρούς του φίλους σε ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Τα παιδιά βουτούν στην Ιστορία και την Τέχνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Φέτος το καλοκαίρι, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό να αξιοποιήσουν τα παιδιά δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Αναλυτικό πρόγραμμα

«Η ωραία Μυκηναία»

Για πρώτη φορά παιδιά από 6 έως 8 ετών έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική δράση αφιερωμένη στην αρχαία ομορφιά με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», η οποία συνοδεύεται από ένα εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί μας φίλοι περιηγούνται στην περιοδική έκθεση με την καθοδήγηση αρχαιολόγου και παρατηρούν από κοντά τα αντικείμενα που σχετίζονται με τις διαφορετικές εκφράσεις της αισθητικής στο πέρασμα των αιώνων.

Συλλέγουν πληροφορίες για την ομορφιά στις αρχαίες κοινωνίες και αποκαλύπτουν μέσα από τις παραστάσεις των αγγείων τους αρχαίους μύθους που μιλούν γι’ αυτή. Τέλος, με τη βοήθεια της ζωγράφου του Μουσείου θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι, κατασκευάζοντας τα δικά τους έργα τέχνης, εμπνευσμένα από τα σχετικά εκθέματα.

Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Ιουλίου | 11 π.μ - 12:30 μ.μ.

Τα παιδιά βουτούν στην Ιστορία και την Τέχνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - εικόνα 1

«Μυρίζει τριαντάφυλλο στο Μυκηναϊκό Παλάτι»

Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 6 έως 8 ετών, τη Δευτέρα 15 και την Πέμπτη 18 Ιουλίου από τις 11 π.μ μέχρι τις 12:30 μ.μ..

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πόλη…»

Η συγγραφέας Ευαγγελία Στρατή σε συνεργασία με αρχαιολόγο του μουσείου εμπνέουν τα παιδιά να φτιάξουν τις δικές τους παραμυθένιες ιστορίες για την προϊστορική πόλη που βρέθηκε στο Ακρωτήρι της Θήρας. Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους παραμύθι μετά από μια σύντομη περιήγηση και γνωριμία με τα αντικείμενα που οι προϊστορικοί κάτοικοι χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους πριν τη μεγάλη καταστροφή από την έκρηξη του ηφαιστείου, καθώς και την ανάγνωση ενός σχετικού παραμυθιού.

Τετάρτη 17 Ιουλίου | Αίθουσα Θήρας | Για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών | Από τις 11 π.μ έως 1 μ.μ.

Μετά το τέλος των προγραμμάτων οι συνοδοί των παιδιών τα παραλαμβάνουν από τον χώρο των Πληροφοριών του Μουσείου.

i Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο | 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα | Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι δωρεάν για παιδιά 6-12 ετών | Aπαραίτητη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2132144800 και 2132144889.

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τις γιορτές τα παιδιά εκπαιδεύονται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και εκπαιδευτικά προγράμματα με γιορτινή διάθεση.

02/12/2022

"Ο κήπος με τα συναισθήματα" της Βίκυς Σακκή, στο Φουαγιέ του Δηµοτικού Θεάτρου Πειραιά

Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της συγγραφέα Βίκυς Σακκή για μικρούς και οπωσδήποτε μεγαλύτερους αναγνώστες.

Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων για το "Παραμύθι χωρίς όνομα"

Η παράσταση που έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι και είναι sold out από την πρώτη μέρα που ανέβηκε βρίσκεται σε γιορτινή διάθεση προσφέροντας έξτρα παραστάσεις.

"Σκρουτζ The Musical": Ένα ξεχωριστό θέαμα για όλη την οικογένεια

Ζωντανή ορχήστρα και ένας λαμπερός θίασος 25 συντελεστών ανεβαίνουν στη σκηνή του Ακροπόλ και παρουσιάζουν την πιο χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση.

"Foodprint: The Mediterranean Diet Revisited": Φωτογραφικό εργαστήριο με θέμα τη μεσογειακή διατροφή

Στο τέλος του εργαστηρίου, ο καθένας θα επιλέξει μια φωτογραφία που θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης το φθινόπωρο 2023, στο πλαίσιο ενός συλλογικού έργου που δημιουργείται με αφορμή την έκθεση "Foodprint".

Ζήσε τα "Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο Παρίσι" στο Μέγαρο Μουσικής

Η ελληνική παράδοση συναντά τη γαλλική κουλτούρα σε μια ολοκαίνουργια vegan, χριστουγεννιάτικη κωμωδία γεμάτη χιούμορ και δράση.