Τα παιδιά βουτούν στην Ιστορία και την Τέχνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τον Ιούλιο τους μικρούς του φίλους σε ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Τα παιδιά βουτούν στην Ιστορία και την Τέχνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Φέτος το καλοκαίρι, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό να αξιοποιήσουν τα παιδιά δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Αναλυτικό πρόγραμμα

«Η ωραία Μυκηναία»

Για πρώτη φορά παιδιά από 6 έως 8 ετών έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική δράση αφιερωμένη στην αρχαία ομορφιά με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», η οποία συνοδεύεται από ένα εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί μας φίλοι περιηγούνται στην περιοδική έκθεση με την καθοδήγηση αρχαιολόγου και παρατηρούν από κοντά τα αντικείμενα που σχετίζονται με τις διαφορετικές εκφράσεις της αισθητικής στο πέρασμα των αιώνων.

Συλλέγουν πληροφορίες για την ομορφιά στις αρχαίες κοινωνίες και αποκαλύπτουν μέσα από τις παραστάσεις των αγγείων τους αρχαίους μύθους που μιλούν γι’ αυτή. Τέλος, με τη βοήθεια της ζωγράφου του Μουσείου θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι, κατασκευάζοντας τα δικά τους έργα τέχνης, εμπνευσμένα από τα σχετικά εκθέματα.

Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Ιουλίου | 11 π.μ - 12:30 μ.μ.

Τα παιδιά βουτούν στην Ιστορία και την Τέχνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - εικόνα 1

«Μυρίζει τριαντάφυλλο στο Μυκηναϊκό Παλάτι»

Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 6 έως 8 ετών, τη Δευτέρα 15 και την Πέμπτη 18 Ιουλίου από τις 11 π.μ μέχρι τις 12:30 μ.μ..

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πόλη…»

Η συγγραφέας Ευαγγελία Στρατή σε συνεργασία με αρχαιολόγο του μουσείου εμπνέουν τα παιδιά να φτιάξουν τις δικές τους παραμυθένιες ιστορίες για την προϊστορική πόλη που βρέθηκε στο Ακρωτήρι της Θήρας. Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους παραμύθι μετά από μια σύντομη περιήγηση και γνωριμία με τα αντικείμενα που οι προϊστορικοί κάτοικοι χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους πριν τη μεγάλη καταστροφή από την έκρηξη του ηφαιστείου, καθώς και την ανάγνωση ενός σχετικού παραμυθιού.

Τετάρτη 17 Ιουλίου | Αίθουσα Θήρας | Για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών | Από τις 11 π.μ έως 1 μ.μ.

Μετά το τέλος των προγραμμάτων οι συνοδοί των παιδιών τα παραλαμβάνουν από τον χώρο των Πληροφοριών του Μουσείου.

i Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο | 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα | Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι δωρεάν για παιδιά 6-12 ετών | Aπαραίτητη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2132144800 και 2132144889.

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.