«Μπαμπά, μπορούμε να πάρουμε σκύλο αντί για μυρμήγκι;»: Ένα ξεχωριστό βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους

Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και ανατροπές από τις εκδόσεις Μάρτης.

«Μπαμπά, μπορούμε να πάρουμε σκύλο αντί για μυρμήγκι;»: Ένα ξεχωριστό βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους

Ο βραβευμένος εικονογράφος Φίλιππος Φωτιάδης επιστρέφει με μια δική του ιστορία, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο ρόλο του συγγραφέα στο βιβλίο «Μπαμπά, μπορούμε να πάρουμε σκύλο αντί για μυρμήγκι».

«Μπαμπά, μπορούμε να πάρουμε σκύλο αντί για μυρμήγκι;»: Ένα ξεχωριστό βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους - εικόνα 1

Το βιβλίο έρχεται για να μας θυμίσει όλες εκείνες τις φορές που ζητήσαμε ένα κατοικίδιο ζωάκι και δεν το πήραμε, ενώ μας δείχνει και έναν πολύ ευφάνταστο τρόπο αντίδρασης σε μια τέτοια επιθυμία από έναν γονέα.

Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία από την αρχή…Ο Ηλίας ήθελε έναν πραγματικό σκύλο με ουρά και αυτιά που, όπως περιγράφει χαρακτηριστικά, όταν του πετάς πράγματα σου τα φέρνει. Για ένα παιδί, όμως, που μένει στην πόλη η επιθυμία αυτή δεν υλοποιείται εύκολα και έτσι ο μικρός κατέληξε να ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη,να του φέρει όποιο κατοικίδιο ήθελε αυτός και φυσικά ένα μικροσκόπιο. Η επιθυμία του Ηλία έγινε πραγματικότητα, από τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος αποφάσισε το πρώτο κατοικίδιο του μικρού να είναι ένα…μυρμήγκι, ο Μίλτος.

Ο Ηλίας μας περιγράφει ο ίδιος σε πρώτο πρόσωπο με το ύφος και την αφέλεια που μόνο ένα παιδί μπορεί να έχει, πως μετά το αρχικό σοκ προσπαθεί να ζήσει μαζί με το μυρμήγκι και να αναπτύξει μια στενή σχέση μαζί του.

Μέσα σε 26 απόλυτα ταιριαστά εικονογραφημένες σελίδες, βλέπουμε τη σχέση του παιδιού με τον Μίλτο, αλλά και τον αστείο τρόπο, με τον οποίο ο από μηχανής θεός - πατέρας- επεμβαίνει κάθε φορά, που το μυρμήγκι πεθαίνει. Το τέλος αν και πολύ ανατρεπτικό, δεν θα σας το αποκαλύψουμε, αφού αξίζει να διαβάσετε όλη την ιστορία του μικρού Ηλία με τον Μίλτο.

Η παρουσίασή του θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου στον χώρο των εκδόσεων Μάρτης (Χάρητος 8, Κολωνάκι) και μετά θα ακολουθήσει μυρμηγκο-painting για τους μικρούς μας φίλους!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Φίλιππος Φωτιάδης είναι αρχιτέκτονας, ιδρυτικό μέλος του δημιουργικού γραφείου we design με έδρα την Αθήνα.και εικονογράφος. Έχει εικονογραφήσει τα: «Παραμύθια με την Ξένια», «Παραμύθια με την Ξένια λίγο φοβιστικά» και τα «Επτά παραμύθια μία ιστορία» (εκδόσεις Μάρτης). Πέρυσι έλαβε βραβείο από το ελληνικό τμήμα της IBBY για την εικονογράφηση του βιβλίου «Ένα κίτρινο φύλλο» του Μιχάλη Μουλάκη (εκδόσεις Ίκαρος).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".