Οι ομορφιές της αρχαίας Ελλάδας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μέσα από δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια τα παιδιά ανακαλύπτουν τις αρχαίες κοινωνίες και τις ομορφιές τους.

Οι ομορφιές της αρχαίας Ελλάδας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει για τις πασχαλινές διακοπές, μέσα από τις οποίες αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα τους. Με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», η οποία συνοδεύεται από εικαστικό εργαστήρι, οι μικροί επισκέπτες περιηγούνται στην έκθεση και παρατηρούν από κοντά τα αντικείμενα που σχετίζονται με τις διαφορετικές εκφράσεις της αισθητικής στο πέρασμα των αιώνων, με την καθοδήγηση αρχαιολόγου.

Συλλέγουν πληροφορίες για τις αρχαίες κοινωνίες και ανακαλύπτουν μέσα από τις παραστάσεις των αγγείων τους αρχαίους μύθους που μιλούν για αυτές.Τέλος, με τη βοήθεια της ζωγράφου του Μουσείου συμμετέχουν σε εικαστικό εργαστήρι όπου κατασκευάζουν τα δικά τους έργα τέχνης εμπνευσμένα από τα σχετικά θέματα.

i Μ. Δευτέρα 22/4, 11 π.μ. – 12.30 | Εκπαιδευτική δράση και εργαστήρι: «Η ωραία Μυκηναία» | Απευθύνεται σε παιδιά 6-8 ετών | Μ. Τετάρτη 24/4, 11 π.μ. – 12.30 | Εκπαιδευτική δράση και εργαστήρι: «Η Τιμοκρίτη αναζητά τα μυστικά της ομορφιάς» | Απευθύνεται σε παιδιά 9-12 ετών | Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στα δύο εργαστήρια | Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 2132144889 (Δευτέρα – Παρασκευή 9 π.μ. – 1 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2022

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.

Δείτε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Οκτώβριο

Τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των τεχνών μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.