6 ιδέες για δημιουργικές «εξορμήσεις» το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Από book event μέχρι πρωτότυπες δραστηριότητες και ευχάριστες βόλτες σε μουσεία μπορείτε να απολαύσετε το προσεχές τριήμερο (23-25/3).

6 ιδέες για δημιουργικές «εξορμήσεις» το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

#1 Εγκαίνια του Book Lab στην Τεχνόπολη

Το Industrial Gas Museum Shop του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης προσκαλεί τους μεγάλους και τους μικρούς φίλους του βιβλίου στα εγκαίνια του δικού του Book Lab και σε ένα διαδραστικό εργαστήρι όπου οι εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο» ταξιδεύουν τους συμμετέχοντες στα στάδια δημιουργίας του βιβλίου από τις βραχογραφίες στην περγαμηνή και από τον πάπυρο στο χαρτί και την τυπογραφία. Στη συνέχεια τους παρακινεί με οδηγό το βιβλίο «Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι» των εκδόσεων «Καλειδοσκόπιο», να γίνουν οι ίδιοι…εκδότες γράφοντας, και εικονογραφώντας το δικό τους βιβλίο.

i Σάββατο 23/3, 11 π.μ. – 12 μ.μ. | Industrial Gas Museum Shop, Τεχνόπολη | Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 ετών | €9 | Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2130109325.

#2 Μια βόλτα στο Μουσείο της Ακρόπολης

6 ιδέες για δημιουργικές «εξορμήσεις» το τριήμερο της 25ης Μαρτίου - εικόνα 1

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, το Μουσείο της Ακρόπολης περιμένει από τις 9 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. (με ελεύθερη είσοδο) μικρούς και μεγάλους να το εξερευνήσουν και να συμμετέχουν σε περιπάτους μέσα σε αυτό με αρχαιολόγους - φροντιστές. Οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν τα φυλλάδια εξερεύνησης για παιδιά και γονείς ώστε να προγραμματίσουν μια πιο ευχάριστη βόλτα στο Μουσείο.

i Δευτέρα 25/3, 9 π.μ. - 6 μ.μ. | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#3 Παίζοντας αρχαία παιχνίδια στο Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Κοτσανά, ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στα παιχνίδια στρατηγικής της αρχαιότητας. Οι επισκέπτες μαθαίνουν για άγνωστα παιχνίδια όπως το «ζατρίκιο», το «τανγκράμ», τους «πεσσούς» και την «κυβεία», αλλά και για πιο γνωστά όπως το σκάκι και το τάβλι. Στη συνέχεια διαγωνίζονται στην «τριάδα» και την «εννεάδα» και ανακαλύπτουν τους κανόνες στην «τηλεία» και στο παιχνίδι «η πόλις». Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν μαζί τους ένα ξύλινο «(ο)στομάχιο» του Αρχιμήδη, γνωστό και ως ο «πρόγονος των παζλ», μαζί με μια αφίσα με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς του, έτσι ώστε το διασκεδαστικό και παράλληλα επιμορφωτικό ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων παιχνιδιών να συνεχιστεί και στο σπίτι...

i Κυριακή 24/3, 11 π.μ. | «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι | €10 το παιδί, €5 ο συνοδός | Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 2114110044.

#4 Παιδιά και γονείς ζωγραφίζουν στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

6 ιδέες για δημιουργικές «εξορμήσεις» το τριήμερο της 25ης Μαρτίου - εικόνα 2

Στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, τα μικρότερα παιδιά δημιουργούν ξεχωριστά έργα τέχνης μαζί με τους γονείς τους μέσα από το εργαστήρι «Τρίγωνα μικρά, τρίγωνα μεγάλα μπήκαν στη σειρά, γιατί άραγε;». Δίνοντας βάση στην τέχνη και στο να δημιουργούν μαζί, πειραματίζονται με διάφορα υλικά και με συνεργασία και αγάπη, εκφράζουν τα συναισθήματά τους, ζωγραφίζουν, παίζουν με τα σχήματα και φτιάχνουν πρωτότυπες δημιουργίες έχοντας πηγή έμπνευσης τα εκθέματα του Μουσείου.

i Σάββατο 23/3, 5.30 μ.μ. – 6.30 μ.μ. | Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης | Απευθύνεται σε παιδιά 2,5 – 5 ετών με τους γονείς τους | €15 ένας ενήλικας και ένα παιδί, € 20 ένας ενήλικας με δύο παιδιά | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 3312621 (Τρίτη – Σάββατο, 10 π.μ. – 2 μ.μ.).

#5 Μαθαίνοντας τρόπους προσανατολισμού

6 ιδέες για δημιουργικές «εξορμήσεις» το τριήμερο της 25ης Μαρτίου - εικόνα 3

Το Σάββατο τα παιδιά «προσανατολίζονται» στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Μαθαίνουν να «βρίσκουν το δρόμο τους» με οδηγό τον ήλιο, τη σκιά, τα δέντρα,το χάρτη και διάφορα άλλα στοιχεία τα οποία θα τα βοηθήσουν να προσανατολίζονται χωρίς την ανάγκη του GPS.

i Σάββατο 23/3, 1.15 μ.μ. – 2 μ.μ. | Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Βασιλέως Γεωργίου Β 19 | Απευθύνεται σε παιδιά 9-12 ετών | €10 (1 ενήλικας με 1 παιδί), €8 για τους συνδρομητές του Ε.Π.Μ | Τηλεφωνική κράτηση στο 2103312995 (Δευτέρα – Παρασκευή 9 π.μ. – 5 μ.μ.).

#6 Ένα παιχνίδι για την «μαχήτρια» Ελεονώρα

Το ερχόμενο Σάββατο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», τα παιδιά συμμετέχουν σε εικαστικά εργαστήρια, ακούν αφηγήσεις παραμυθιών, βλέπουν κουκλοθέατρο και τη θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας», ενώ τα περιμένουν πολλά δώρα και εκπλήξεις. Συμμετέχουν σε ένα πολύ σημαντικό φεστιβάλ με τίτλο «Κάθε παιχνίδι…μια νίκη για την Ελεονώρα», που διοργανώνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης στο πλαίσιο της καμπάνιας «Eleonorawins», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην οικονομική ενίσχυση της θεραπείας της μικρής Ελεονώρας.

i Σάββατο 23/3, 11 π.μ. – 2 μ.μ. | Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» | Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και άνω | €10 | Πληροφορίες στο 6972351786 (Ηρώ Κατσαρού, Πρόεδρος Δημ. Κοιν. Αργυρούπολης).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.