To KinderDocs εξερευνά τα μυστικά του σύμπαντος

Η προβολή της ταινίας «Children of the Universe», θα σε ταξιδέψει σε έναν άλλο κόσμο.

To KinderDocs εξερευνά τα μυστικά του σύμπαντος

Το KinderDocs είναι ένα διεθνές φεστιβάλ προβολών και δράσεων που συστήνει σε παιδιά και νέους τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ, μέσα από ιστορίες που αγγίζουν θέματα της καθημερινότητας και του σήμερα. Κάθε ντοκιμαντέρ είναι και μία ιστορία που προβληματίζει και παράλληλα ψυχαγωγεί τους μικρούς θεατές κι έτσι δίνεται η αφορμή να γεννηθούν δημιουργικοί διάλογοι που δοκιμάζουν νέους τρόπους επικοινωνίας. Σκοπός; Οι νέοι να γίνουν σκεπτόμενοι θεατές του αύριο.

Σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, το KinderDocs, την Κυριακή 18/11 προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι αστρονομίας στις ελβετικές Άλπεις μέσα από τα την ταινία «Children of the Universe» της Camille Budin (διάρκεια 52’), Ένα δημοτικό σχολείο από ένα ορεινό χωριό της Ελβετίας ξεκινάει να ανακαλύψει τα μυστικά του σύμπαντος με τη βοήθεια της αστροφυσικού Stéphanie Juneau. Ερωτήματα για τη Μεγάλη Έκρηξη, τη δημιουργία των αστεριών, τα σουπερνόβα, τις μαύρες τρύπες και τη Γη, έρχεται να λύσει ένα εισαγωγικό εργαστήριο αστρονομίας. Τα παιδιά στην ταινία ανακαλύπτουν πως όλα συνδέονται μεταξύ τους και αναζητούν απάντηση στο ερώτημα: «Ποια είναι η θέση μας στο σύμπαν;».

Στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση με τη Δρ. Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού, (Αστροφυσικό, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών).

i Μουσείο Μπενάκη | 18/11 12μ.μ – 2μ.μ | 3€ παιδιά, 6€ ενήλικες | Προπώληση εισιτηρίων Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού & Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.