Θέλεις να μάθεις να οδηγείς BMX;

Μαθήματα ποδηλάτου ΒΜΧ για παιδιά και νέους διοργανώνονται στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Θέλεις να μάθεις να οδηγείς BMX;

Το ΒΜΧ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και αποτελεί συντομογραφία του Bicycle Motocross. Η ιδέα του προήλθε από το motocross με μοτοσυκλέτες που είχε αρχίσει να γίνεται μόδα στις ΗΠΑ την ίδια εποχή.

Ο εντυπωσιακός χαρακτήρας του, το χαμηλό κόστος ενασχόλησης αλλά και οι θεαματικές φιγούρες και κόλπα των αθλητών, το έκαναν να αναπτυχθεί γρήγορα και η δημοτικότητά του όχι μόνο να εξαπλωθεί στις ΗΠΑ αλλά να περάσει και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το 1981 δημιουργήθηκε η πρώτη διεθνής ομοσπονδία ΒΜΧ και το 2008 αναγνωρίστηκε ως Ολυμπιακό Άθλημα, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Η ιδανική ηλικία

Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος το ΒΜΧ είναι γύρω στα 12 - όταν είναι αρκετά μεγάλος για να ξέρει τι κάνει αλλά και αρκετά μικρός για να μην... φοβάται τις πτώσεις. Παρόλο που το ΒΜΧ δεν είναι επικίνδυνο άθλημα, οι πτώσεις είναι συχνές στη διάρκεια εκμάθησης των κόλπων και απαιτείται από τον νεαρό αθλητή εξαιρετική φυσική κατάσταση, ευλυγισία αλλά και θάρρος! Όμως το αποτέλεσμα είναι αληθινά εντυπωσιακό. Παράλληλα, με το BMX αναπτύσσονται η δύναμη, η αντοχή, η ευλυγισία, η ισορροπία και η πειθαρχία του αθλητή.

Τα μαθήματα στο ΚΠΙΣΝ

Θέλεις να μάθεις να οδηγείς BMX; - εικόνα 1

Τα μαθήματα που διοργανώνονται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου από το ΚΠΙΣΝ, τα έχει σχεδιάσει το MBike και πραγματοποιούνται από δύο από τους καλύτερους εκπαιδευτές για το ΒΜΧ στην Ελλάδα: τον Γιώργο Κίκο και τον Χρήστο Κολομβάτσο. Ο Χρήστος Κολομβάτσος ασχολήθηκε με το BMX από το 1993 ως το 2004, συμμετέχοντας σε πολυάριθμες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αγάπη του για το ποδήλατο και οι γνώσεις του στο ΒΜΧ τον έκαναν να ασχοληθεί συστηματικά με τα μαθήματα σε νεότερους από επιθυμούν να μπουν σωστά σε αυτό το χώρο, αποφεύγοντας λάθη και τραυματισμούς.

Ο Γιώργος Κίκος, είναι ενεργός αθλητής του ΒΜΧ, με ειδίκευση στο Flatland. Είναι ο μόνος έλληνας αθλητής που έχει ασχοληθεί με το Flatland σε τόσο υψηλό επίπεδο. Χρησιμοποιεί ποδήλατο χωρίς φρένα και έχει εξελίξει τα κόλπα του Flatland σε εντυπωσιακό βαθμό. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται σήμερα ο καλύτερος έλληνας αναβάτης στο Flatland.

Το περιεχόμενο

Θέλεις να μάθεις να οδηγείς BMX; - εικόνα 2

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν μια λεπτομερή εισαγωγή στο χώρο του BMX με ανάλυση των διαφορετικών ειδών και κατευθύνσεων που μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα διαφορετικά ποδήλατα ενώ ο καθένας από τους συμμετέχοντες θα έχει την ευκαιρία να ακούσει προσωπικές οδηγίες για το πώς να ρυθμίσει και να «στήσει» το ποδήλατό του ανάλογα με τα σωματικά του χαρακτηριστικά και τους στόχους του. Οι εκπαιδευτές θα εξηγήσουν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος ώστε να εξελιχθεί στο ΒΜΧ ενώ θα δείξουν και αρκετά από τα αγαπημένα τους κόλπα. Oι συμμετέχοντες θα μπορούν να φέρουν μαζί τους και τα δικά τους BMX ποδήλατα ώστε να γίνουν επάνω σε αυτά οι απαραίτητες ρυθμίσεις.

Τα μαθήματα στο ΚΠΙΣΝ γίνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

i Κυριακή 21/10 | 12.00-16.00 | Κέντρο Επισκεπτών | Για παιδιά 12-18 ετών, με σειρά προτεραιότητας

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.